Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοινώσεις Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας


Συμπαράσταση στις στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας συμπαραστέκεται στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και συγχαίρει όλους τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα που συμμετείχαν μαζικά και αγωνιστικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018.

Οι Εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα αγωνίζονται και διεκδικούν την θεσμοθέτηση της μονιμότητας του Προγράμματος και την οριστική τακτοποίησή τους με την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου σύμφωνα και με τη δέσμευσης της κυβέρνησης για οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων στο Πρόγραμμα, καθώς εργάζονται ανελλιπώς επί δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών Κοινωνικών ομάδων.


Διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Σε δύο περίπου εβδομάδες ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το επίδομα θέρμανσης 2018 θα κυμαίνεται από 18,75 έως 312,50 ευρώ και θα το λάβουν για την περίοδο από 15/10/2018 έως 30/4/2019 νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.

Έχουν ψαλιδίσει τόσο τα ποσά που επιχορηγούνε για το πετρέλαιο θέρμανσης που έχει καταντήσει να είναι κοροϊδία προς τον κόσμο. Ο Νομός Πέλλας είναι μάλιστα ενταγμένος στη Β’ ζώνη, λες και εδώ ο χειμώνας είναι ¨γλυκός¨.

Ας έρθουν να ξεχειμωνιάσουνε μια φορά αυτοί που βγάζουνε αυτές τις αποφάσεις και μετά το συζητάμε για το ποσό που θα επιχορηγήσουνε σε κάθε νοικοκυριό!

Είναι απαράδεκτο να γίνονται ¨εκπτώσεις¨ σε θέματα υγείας, στέγασης, σίτισης, παιδείας, θέρμανσης, στα αυτονόητα δηλαδή που δυστυχώς περνάνε στα δευτερεύοντα ζητήματα προκειμένου να βγουν τα νούμερα που χρειάζονται στα χαρτιά. Επιτέλους πρέπει να σταματήσει να μας ενδιαφέρει το τι πρόσωπο θα δείξουμε στους δανειστές μας και να κοιτάξουμε την κοινωνία μας και τον συνάνθρωπο μας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας

Ενημερώνει τους οικοδόμους, δασεργάτες, χειριστές, εργαζόμενους σε τουριστικά επαγγέλματα και λοιπούς εποχικούς κλάδους ότι την 8/10/2018 ξεκινάει ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος στις επαγγελματικές κατηγορίες εργαζομένων, που περιλαμβάνονται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 όπως ισχύει.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά είτε μέσω των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) ΟΑΕΔ, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) από τις 8/10/2018, είτε από οποιοδήποτε άλλο χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 30η Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15:00, για όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και ώρα 23:59 για όσους υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο. Η παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη εργάσιμη μέρα (3/12/2018).

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Οι οικοδόμοι να έχουν πραγματοποιήσει από 95 έως 210 ημερομίσθια το 2017.
Οι δασεργάτες να έχουν πραγματοποιήσει από 50 έως 240 ημερομίσθια το 2017.
Οι Χειριστές εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λ.π. μηχανημάτων να έχουν πραγματοποιήσει από 70 έως 210 ημερομίσθια το 2017.

Οι μισθωτοί τουριστικών και επισιτιστικών επαγγελμάτων να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 75 ημερομίσθια το 2017 και όχι περισσότερα από 50 ημερομίσθια κατά την χρονική περίοδο από 1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας, Φλωρίνης 4, τηλ. 2381023439.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.