Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Θ. Τζάκρη κατέθεσε στον Τσακαλώτο τα στοιχεία για ένταξη του Ν Πέλλας στην Α΄Ζώνη για την καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης


Σε 15 ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτησή της 

Συνεργασία είχε σήμερα 22-10-2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο για την ένταξη του Νομού Πέλλας στην Α’ Ζώνη όσον αφορά στην καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, κατά τη διάρκεια της οποίας του προσκόμισε όλα τα απαραίτητα μετεωρολογικά στοιχεία από την ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο, τα οποία ο κ. Τσακαλώτος είχε ζητήσει να του κατατεθούν κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής στις 18-10-2018, που αποδεικνύουν ότι η ένταξη του Νομού Πέλλας στη Β΄ ζώνη όσον αφορά την καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης δεν στηρίχθηκε σε επιστημονικά κριτήρια, καθώς άλλες περιοχές της χώρας που εμφανίζουν υψηλότερες θερμοκρασίες από το Ν. Πέλλας εντάσσονται στην Α΄ ζώνη.


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με βάση τα ημερήσια φύλλα καταγραφής θερμοκρασιών της ΕΜΥ, που προσκόμισε η κ. Τζάκρη στον κ. Τσακαλώτο, το διάστημα 2015-2018 και για τους μήνες Οκτώβριο έως Απρίλιο η μέση μηνιαία τιμή της ελάχιστης ημερήσιας θερμοκρασίας στον σταθμό της Έδεσσας ήταν 4.36 0C, ενώ για παράδειγμα στο σταθμό των Σερρών ήταν 4.43 0C.
Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου και τα ημερήσια φύλλα καταγραφής θερμοκρασιών του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ το ίδιο διάστημα 2015-2018 για τους μήνες Οκτώβριο έως Απρίλιο η μέση τιμή της ελάχιστης ημερήσιας θερμοκρασίας σε διάφορους σταθμούς του Ν. Πέλλας και του Ν. Σερρών ήταν:
Από τη μελέτη των ανωτέρω στοιχείων είναι σαφές ότι η μη ένταξη του Νομού Πέλλας στην Α’ Ζώνη δεν στηρίχθηκε σε επιστημονικά κριτήρια.
Επειδή η θέρμανση αποτελεί ένα από τα βασικά αγαθά, η κ. Τζάκρη ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο να αποκατασταθεί η αδικία αυτή εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων της Πέλλας και να ενταχθεί ο Ν. Πέλλας στην Α΄ ζώνη όσον αφορά στην καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
Ο  κ. Τσακαλώτος ζήτησε από την κ. Τζάκρη την αναβολή της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής για το θέμα αυτό στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα και επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα 22-10-2018 προκειμένου να μελετήσει τα στοιχεία που του προσκόμισε η κ. Τζάκρη και να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.
  Η επίκαιρη ερώτηση της κ. Τζάκρη στο Υπουργείο Οικονομικών θα συζητηθεί στη Βουλή σε 15 ημέρες.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Όπα πόντος για την Ντόρα σωστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
      ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ, ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΕΡΕΥΝΕΣ

      Διαγραφή
    2. Αν περιμένει από μένα θα περιμένει πολλές ζωες ακόμα όσο για το χάλι της Πέλλας απορώ ποιο χαλι μιλάτε πεστε καλητερα για την τεμπελιά της Πέλλας

      Διαγραφή
  2. μπραβο θοδωρα, να τα βλέπει ο σηφακης, που μολις μίλησες στη βουλη για το πετραιλεο και σου ειπε ελα να το δουμε,ετρεξε ο σηφακης στην υφιστάμενη του τσακαλωτου να ζητησει το ιδιο για να μας πει,να και γω βοηθησα..το αλλο , ξαναγύρισε στην παπανατσιου για την αθηνα, απο την οποια εφυγε γιατι δεν έδινε λυση και πήγε στο Μαξίμου και ξαναηλθε πισω και σε καθημερινη επαφη θα ειναι,δλδ να χαμε να λεγαμε, του κουτρουλι ο γαμος, τι κανει η ζήλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυρια τζακρη προφανως δεν εχετε αντιληφθει το πρόβλημα, και να μπουμε στην α ζωνη δεν πρόκειται κανεις να αγοράσει πετρελαιο, με 1,15 ποιος θα αγορασει; η τιμη ειναι το πρόβλημα και οχι η ζωνη. ποια ειναι η διαφορα μεταξυ α και β ζωνης; καποια λιτρα παραπανω,ε και τι εγινε με αυτη την τιμη δεν μπορω να αγοράσω ουτε ενα λιτρο.ριξτε την τιμη στο μισο, μειωνοντας τους φορους και το φπα,αλλιως τα δαση θα εξαφανιζονται,και η εδεσσα θα πνιγεται κάθε χειμωνα απο co2,αιθαλη ,κλπ .και φυσικα τα εσοδα στον πάτο,μειωστε την τιμη δεν μας ενδιαφερει η ζωνη,δεν θελουμε επιπλέον λιτρα, σας τα χαριζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά ποιος το έχει το θέμα επάνω του. Ο σήφαξ ή η ντόρκα. Μπερδεύτηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ .ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ ΑΧ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.