Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Ποιες περιοχές στην Πέλλα δικαιούνται επιδότηση για τη λήψη τηλεοπτικού σήματος που διανέμεται από ψηφιακές πλατφόρμες


Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  με τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο 4563/2018 (ΦΕΚ Α΄169) επιδιώκει την καθολική ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη των περιοχών της ελληνικής Επικράτειας όπου αυτή δεν υπάρχει (λευκές περιοχές). Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί σημαντικό βήμα για την ολοκληρωτική ψηφιακή μετάβαση σύμφωνα με τις  οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αποκλεισμού πολιτών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερες γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες και δεν έχουν πρόσβαση τουλάχιστον στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.


Ο σχετικός νόμος προβλέπει την παροχή δημόσιας επιχορήγησης ανώτατου χρηματικού ποσού εκατόν δέκα ευρώ (110 €) στους δικαιούχους πολίτες,   ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό περιεχόμενο των ελληνικών προγραμμάτων ελεύθερης λήψης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας που διανέμεται από ψηφιακές πλατφόρμες. Δικαιούχοι της επιχορήγησης  θα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των λευκών περιοχών, οι οποίοι αποτελούν κατά προσέγγιση το 3,8%  του συνολικού πληθυσμού (κατ’ εκτίμηση 165.000 νοικοκυριά). Για τους δικαιούχους προβλέπεται η δυνατότητα επιλογής οποιασδήποτε εκ των διαθέσιμων στην ελληνική αγορά τεχνολογιών (δορυφορικά, IPTV, κ.λπ.). 
Η έναρξη εφαρμογής του προγράμματος αναμένεται εντός του επόμενου διμήνου.
Με βάση τις προβλέψεις του νόμου και σχετική έρευνα που διεξήγαγε η ΓΓΤΤ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προκύπτει ότι στην Πέλλα υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές των οποίων οι κάτοικοι δύνανται να λάβουν τη σχετική επιδότηση. Μεταξύ αυτών ευρίσκονται περιοχές του Δήμου Έδεσσας (Καισαρειανά, Καρυδιά, Λύκοι, Πλατάνη, Προάστιο, Δροσιά, Άγρας, Βρυττά, Κερασιά, κ.λπ.), αλλά και περιοχές στην υπόλοιπη Περιφερειακή Ενότητα, μεταξύ αυτών στο Δήμο Σκύδρας (Λιθαριά, Νέα Ζωή) και στο Δήμο Αλμωπίας (Περίκλεια, Άψαλος, Ξιφιανή, Αρχάγγελος, Μοναστηράκι, Αετοχώρι).
Οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και κάθε ενδιαφερόμενος φορέας καλούνται να ενημερώσουν τον πληθυσμό των ανωτέρω περιοχών προκειμένου να μην υπάρξει περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που δεν θα ωφεληθεί από την πανελλαδική πλέον τηλεοπτική κάλυψη, ειδικά δε οι προερχόμενοι από τις συγκεκριμένες περιοχές που δεν λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. κ. Θ.Τζάκρη
    Το ελάχιστο μη μας κοροϊδεύετε. Έχουμε ακούσει τόσα και τόσα, παρόμοιο δημοσίευμα σας είδαμε και τον Μάρτιο (http://www.karatzova.com/2018/03/blog-post_51.html)
    4 συμπληρωμένα χρόνια και κάποιοι στη Αλμωπία (άκουσον-άκουσον) δεν βλέπουν τηλεόραση, Κάποιοι βεβαία που έχουν την οικονομική ευχέρεια βλέπουν συνδρομητική , κάποιοι έχουν πληρώσει ένα σωρό λεφτά σε βοηθήματα λήψης για κάνα δύο κανάλια όταν δεν κολάνε. Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ σοβαρό και δεν επιδέχεται λόγια αλλά λύση σήμερα όχι αύριο
    Αθανάσιος Κατσέλης κάτοικος Ξιφιανης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.