FOUTSITZHS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αλαλούμ με τις αγροτικές επιδοτήσεις - Χιλιάδες παραγωγοί εκτός πληρωμών

Εκτός πληρωμής της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έμειναν οι παραγωγοί, των οποίων οι εκτάσεις βρίσκονται εντός δασικών χαρτών και δεν είχαν προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες για τον αποχαρακτηρισμό τους.

Άδειους είδαν τους λογαριασμούς τους και αγρότες που δήλωσαν μεν στον ΟΣΔΕ τα ιδιόκτητα αγροτεμάχιά τους, ωστόσο δεν προχώρησαν στην καταχώριση του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτων.

Όπως δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, αυτοί που δεν προχώρησαν στην τακτοποίηση των αγροτεμαχίων τους, που βρίσκονταν εντός δασικών χαρτών, πρόκειται κυρίως για περιπτώσεις που ένα μικρό τμήμα των εκτάσεών τους ήταν δασικό. Για παράδειγμα, σε μια έκταση 10 στρεμμάτων, τα 100-200 τ.μ. είχαν χαρακτηριστεί δασικά, δεν προέβησαν σε ενστάσεις ή αντιρρήσεις κι έτσι τα έχασαν.


Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό, το ποσό των επιδοτήσεων που αντιστοιχεί στην κατηγορία που έμειναν εκτός πληρωμής λόγω των δασικών χαρτών είναι μικρό, λίγο πάνω από 1 εκατ. ευρώ.
Σε ό, τι αφορά στους γεωργούς με ιδιόκτητα αγροτεμάχια, ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι πρόκειται γι' αυτούς που δεν αποδείκνυαν την ιδιοκτησία τους και ότι τα μισθωμένα που δεν είχαν ΑΤΑΚ πληρώθηκαν κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι η καταχώριση του ΑΤΑΚ κατέστη υποχρεωτική μετά από σύσταση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης λόγω φαινομένων απάτης που έχουν καταγραφεί εις βάρος του Δημοσίου.

Ο κ. Αραχωβίτης παραδέχτηκε ότι δεν πληρώθηκαν και παραγωγοί που ενώ είχαν προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για τον αποχαρακτηρισμό των εκτάσεών τους, οι αιτήσεις τους βρίσκονται ακόμα στα συρτάρια των δασαρχείων και δεν έχουν προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για έγκριση.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Πως γίνεται η παρακράτηση των οφειλών

    Η διαδικασία έχει ως εξής: ∆ίνεται εντολή δέσµευσης λογαριασµού από την Εφορία, τον ΕΦΚΑ, το ∆ήµο και κάθε υπηρεσία στην οποία ένας αγρότης έχει οφειλή που δεν έχει καταβάλλει προς όλες τις τράπεζες. Μετά την κατάθεση των χρηµάτων της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, τα «δεσµευµένα» χρήµατα δεν µπορούν να µετακινηθούν. Ο παραγωγός καλείται να πάει στην τράπεζα και να ζητήσει να σταλούν στη ∆ΟΥ για µείωση του ποσού για το οποίο δόθηκε εντολή κατάσχεσης. Μετά την εξόφληση της εν λόγω οφειλής, ο ίδιος ο αγρότης πρέπει να αποδεσµεύσει το λογαριασµό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…