Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης : Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση της ελληνικής κτηνοτροφίας !


Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση του εγχώριου κτηνοτροφικού κλάδου και τη συρρίκνωση του εισοδήματος των Ελλήνων κτηνοτρόφων στηλιτεύει με ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, την οποία συνυπογράφουν 6 βουλευτές.
        Τριάντα μια χιλιάδες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις έκλεισαν μέσα στην τετραετία διακυβέρνησης της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζεται στην ερώτηση του κ. Καρασμάνη, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα οι τιμές παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα έχουν υποχωρήσει ραγδαία. Το εισόδημα των κτηνοτρόφων δέχεται καθημερινά πιέσεις τόσο από τη μείωση των τιμών, όσο και από την αύξηση του κόστους παραγωγής, αλλά και από τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
        Οι έλεγχοι στην αγορά γάλακτος, που πομπωδώς εξαγγέλθηκαν τον περασμένο Μάιο, εξακολουθούν και παραμένουν στα χαρτιά, μια σειρά από προγράμματα ευνοϊκά για τον κτηνοτροφικό κλάδο δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα και η σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης «Φέτας» καρκινοβατεί.
        Ταυτόχρονα, τίθεται εν αμφιβόλω η συνέχιση το επόμενο έτος της καταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας, ενώ ουδέποτε η κυβέρνηση έθεσε το θέμα της δραματικής κατάστασης στην εγχώρια αγορά αιγοπρόβειου γάλακτος στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Καρασμάνη έχει ως ακολούθως :
                                                                                     Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2018
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη
 Θέμα: Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση του κλάδου της κτηνοτροφίας

         Επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχουν επεξεργαστεί, παρουσιάσει και εφαρμόσει κανένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής κτηνοτροφίας. Αποτέλεσμα, ο εγχώριος κτηνοτροφικός κλάδος να βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση βαθιάς ύφεσης και το εισόδημα των κτηνοτρόφων μας να έχει συρρικνωθεί δραματικά εξαιτίας της συνεχούς ανόδου του κόστους παραγωγής (τιμές ζωοτροφών, κτηνιατρικών φαρμάκων και εφοδίων, ΦΠΑ κ.α.) και της συνεχούς μείωσης των τιμών παραγωγού σε γάλα και κρέας. Ταυτόχρονα, οι αθρόες εισαγωγές γάλακτος, σε συνδυασμό με τις παράνομες «ελληνοποιήσεις» κρέατος και γάλακτος επιτείνουν τις πιέσεις στο εισόδημα των κτηνοτρόφων.
Έτσι, δεν είναι υπερβολή να μιλά κανείς για αφανισμό του κτηνοτροφικού κλάδου, καθώς από τις 110.000 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που υπήρχαν προ τετραετίας, σήμερα είναι ζήτημα εάν λειτουργούν 79.000 εκμεταλλεύσεις  (-28% σε τέσσερα μόνο χρόνια). Και πως να μην συμβαίνει αυτό, όταν η τιμή παραγωγού για το πρόβειο γάλα έχει κατρακυλήσει σήμερα στα 70 λεπτά το κιλό, από 1 ευρώ προ έτους και η τιμή στο κατσικίσιο γάλα έχει πέσει στα 50 λεπτά, από 65 λεπτά που ήταν πριν λίγους μήνες. Την ίδια στιγμή, η παραγωγή γάλακτος βαίνει συνεχώς μειούμενη, ενώ τα αποθέματα φέτας διατηρούνται σταθερά.
Μάλιστα, παρά την απομάκρυνση της ηγεσίας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, τον περασμένο Μάιο και τις εντολές του τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για εντατικότερους ελέγχους στην αγορά και την αποτελεσματική εφαρμογή του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ,  για την άμεση καταγραφή και διασύνδεση με τα στοιχεία του ΟΣΔΕ του αριθμού των εκτρεφόμενων αιγοπροβάτων, του κωδικού των ενωτίων των ζώων και της θέσης του στάβλου  - ένα σύστημα που δημιουργήθηκε το 2011, λειτούργησε από το 2012 έως και το 2014 και έκτοτε, κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέμεινε ανενεργό - τίποτα από όλα αυτά δεν πραγματοποιήθηκε.
Αντιθέτως, βρισκόμαστε καθημερινά μπροστά στο φαινόμενο από τη μια οι εξαγωγές φέτας στατιστικά να αυξάνονται και από την άλλη τα αποθέματα να διατηρούνται σταθερά, στα προ οικονομικής κρίσης επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος να πέφτει σταθερά.
Το μόνο που μέχρι τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει «προσφέρει» στους Έλληνες κτηνοτρόφους είναι η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων τους. Η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης του εισοδήματός τους από το 22% έως το 45%. Ο υπερδιπλασιασμός των ασφαλιστικών τους εισφορών. Η αύξηση της προκαταβολής φόρου και της εισφοράς αλληλεγγύης. Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο. Ο μη υπολογισμός των ασφαλιστικών τους εισφορών ως εξόδων και μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά  (παγκόσμια πρωτοτυπία). Οι συνεχείς παρατάσεις στην προκήρυξη του προγράμματος για τη σύσταση κτηνοτροφικών Ομάδων Παραγωγών, Κοινοπραξιών και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων. Η μη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης «Φέτας».
Μαζί με όλα αυτά, η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων :


* Δεν έχει προκηρύξει το μέτρο M16, για τα συνεργατικά σχήματα προϋπολογισμού 97 εκατ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα (Μέτρο Μ9), προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, για τη σύσταση Ομάδων Παραγωγών, Κοινοπραξιών και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας προκηρύχθηκε με τρισίμηση χρόνια καθυστέρηση, που η δική μας κυβέρνηση ενέταξε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Χώρας (ΠΑΑ 2014-2020).  
* Δεν έχει προκηρύξει το μέτρο 2 «Συμβουλευτικές υπηρεσίες», προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ, το μέτρο 1 «Δράσεις μετάδοσης γνώσεων και ενημέρωσης», προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ και το μέτρο 4 περί «Συνεργασίας για την προώθηση της καινοτομίας», προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, που τους παραδώσαμε.
* Καθυστερεί απαράδεκτα την έγκριση του φάκελου για τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης «Φέτας» .
* Εξάντλησε σχεδόν το σύνολο της κοινοτικής εξισωτικής αποζημίωσης των 950 εκατ. Ευρώ, που εμείς διασφαλίσαμε για την περίοδο 2015-2020 (Καν. ΕΕ 1378/23-12-2014), για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας,  με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης τα επόμενα χρόνια.
* Δεν έχει προχωρήσει στην αύξηση της αξίας των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για τους νέους κτηνοτρόφους μέχρι το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε Περιφέρειας, που εμείς υιοθετήσαμε μαζί με το «μπόνους» του 25% επί της αξίας των δικαιωμάτων που καθιερώσαμε για τους νέους κτηνοτρόφους ηλικίας μέχρι 40 ετών.
* Δεν έχει εφαρμόσει τον ορισμό, που εμείς υιοθετήσαμε, για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα βοσκοτόπια, με τον οποίο συμπεριελήφθησαν οι φρυγανώδεις, ποώδεις και ξυλώδεις εκτάσεις σε αυτά. Ένας ορισμός, που μαζί με το σχέδιο δράσης που εκπόνησε και εφάρμοσε η κυβέρνησή μας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτελούν τα «κλειδιά» για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα κοινοτικά πρόστιμα.
* Αποκρύπτει επιμελώς ότι η δική μας κυβέρνηση ήταν εκείνη που προχώρησε στην αύξηση κατά 25% των κονδυλίων του Εθνικού Φακέλου της καινούργιας ΚΑΠ στον τομέα της κτηνοτροφίας (από τα 300 στα 440 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020), όπως επίσης ότι η δική μας κυβέρνηση ήταν εκείνη που για πρώτη φορά υιοθέτησε τις συνδεδεμένες ενισχύσεις στο γάλα και στο κρέας, σε αιγοπρόβατα και τα βοοειδή, αλλά και τα κτηνοτροφικά ψυχανθή για επάρκεια ζωοτροφών και για χαμηλές τιμές εισροών στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με στόχο να ενισχυθεί το εγχώριο ζωικό κεφάλαιο και να στηριχθεί το εθνικό προϊόν της φέτας.

Εύλογα, λοιπόν, ερωτάσθε κύριε υπουργέ :

        1) Θα θέσετε και πότε το θέμα των χαμηλών τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ;
      2) Με ποιο τρόπο θα καλύψετε τις απώλειες εισοδήματος των κτηνοτρόφων από την κατακόρυφη πτώση των τιμών ;
        3)  Πότε επιτέλους θα εγκρίνετε τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης «Φέτας», που τόσο ανάγκη έχουν οι κτηνοτρόφοι, προκειμένου να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν τόσο το προϊόν, όσο και τις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος;
     4) Ποια είναι τα αποτελέσματα των «στοχευμένων ελέγχων» στην εγχώρια αλυσίδα παραγωγής γάλακτος , αλλά και στο γάλα που εισάγεται από γειτονικές χώρες της Βαλκανικής, τους οποίους εξήγγειλε τον περασμένο Μάιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ;
      5) Ποια είναι τα αποτελέσματα των διασταυρωτικών ελέγχων με παραστατικά ΑΦΜ, καταγραφή εισαγωγέων - εμπόρων χονδρικής με μικτά κλιμάκια ΕΦΕΤ-ΕΛΓΟ, ορκωτούς λογιστές, ΣΔΟΕ, των κινήσεων  λογαριασμών αναφορικά με αγορές-πωλήσεις γάλακτος και προϊόντων γάλακτος, καθώς και τα αποτελέσματα των εξαγγελθέντων «αυστηρότατων ελέγχων» στην ιχνηλασιμότητα του γάλακτος στα τυροκομεία, που τον περασμένο Μάιο δήλωσε πως θα έκανε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ;
        6) Ποια είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων από πλευράς υπουργείου, ΕΦΕΤ και ΕΛΓΟ, μετά την ψήφιση του νόμου 4492/2017, ο οποίος υποχρεώνει την αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στα γαλακτοκομικά προϊόντα, με σκοπό να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της διαφάνειας της αγοράς και της αποφυγής παραπλάνησης του καταναλωτή;
       7) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο διαγωνισμός για την αγορά 70 αυτοκινήτων για την ενίσχυση των περιφερειακών ελεγκτικών υπηρεσιών του ΕΛΓΟ, καθώς και οι προσλήψεις προσωπικού ελέγχου από τις εισφορές του ΑΡΤΕΜΙΣ που συγκεντρώνει ο ΕΛΓO ;
 8) Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να διασφαλίσετε όλα τα αναγκαία κονδύλια για την εξισωτική αποζημίωση ώστε να μην μείνουν απλήρωτοι οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών από το 2019 και πέραν;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
1. Καρασμάνης Γιώργος, Βουλευτής Πέλλας
2. Αθανασίου Χαράλαμπος, Βουλευτής Λέσβου
3. Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρεβέζης
4. Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας
5. Δημοσχάκης Αναστάσιος, Βουλευτής Έβρου
6. Καραμανλής Κωνσταντίνος, Βουλευτής Σερρών
7. Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Γιατί έχουν αφήσει τίποτα άλλο όρθιο απλά λενε πάμε καλά πες πες μπας και τους πιστέψει κανενας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γραφείο βουλευτή Γιάννη Σηφάκη11 Οκτωβρίου 2018 στις 5:19 μ.μ.

    Κε Καρασμάνη διαλύσατε επί των ημερών σας την κτηνοτροφία με τον τρόπο που ενσωματώσατε τις δύο ΚΑΠ και τώρα θέλετε να ξαναδιαχειριστείτε τα πράγματα για να την αποτελειώσετε με την τρίτη ΚΑΠ.
    Επί ποιάς κυβέρνησης χάθηκαν εκατομμύρια στρέμματα βοσκοτόπων το 2013 και μαζί εκατομμύρια επιδοτήσεων κτηνοτρόφων;
    Επί ποιάς κυβέρνησης ξεκίνησαν οι Ελληνοποιήσεις; και ποιά κυβέρνηση νομοθέτησε την υποχρεωτική αναγραφή χώρας προέλευσης και σφαγής;
    Την πληρωμή των κτηνοτρόφων από τους εμπόρους το πολύ σε δύο μήνες για το κρέας και το γάλα ποιά κυβέρνηση το έφερε;
    Τι έκαναν τόσες δεκαετίες με τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης και την σωστή καταγραφή του αριθμού των ζώων, των στάβλων, ποτιστρών κλπ;
    Γιατί στον κανονισμό του ΕΛΓΑ από το 2010 δεν προβλέφθηκε διαχωρισμός του σε κλάδο φυτικής και κλάδο ζωϊκής παραγωγής;
    Ποιά κυβέρνηση πλήρωσε εξισωτικές του 2012, 2014 και παλεύει για το 2013;
    Ποιά κυβέρνηση πλήρωσε βιολογική κτηνοτροφία από το 2012;
    Ποιά κυβέρνηση μείωσε τα απαιτούμενα για την ίδρυση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών δίδοντας την δυνατότητα στους κτηνοτρόφους πρόσβασης στα Ευρωπαϊκά προγράμματα; ποιός παροτρύνει τους κτηνοτρόφους να οργανωθούν, να τυποποιήσουν και να διαχειριστούν τυποποιημένο προϊόν μέσω των οργανώσεων τους κερδίζοντας την προστιθέμενη αξία;
    Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κε Καρασμάνη. Εσείς διαλύσατε, εμείς παλεύουμε.
    Φυσικά τα προβλήματα των κτηνοτρόφων είναι τεράστια και απαιτούν λύσεις. Χρειάζεται να ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι -ιδίως οι προβατοτρόφοι- λόγω της πολύ χαμηλής τιμής πώλησης του γάλακτος. Χρειάζεται να προχωρήσουν γρήγορα οι διαχειριστικές μελέτες και οι Περιφέρειες να μην αργούν άλλο στην εκπόνηση τους. Χρειάζεται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τις Ελληνοποιήσεις. Να ολοκληρωθούν οι διεπαγγελματικές για να υπάρχει εργαλείο παρέμβασης και των ίδιων των κτηνοτρόφων σε αυτές τις διαδικασίες. Να οργανωθούν σε οργανώσεις και ομάδες παραγωγών εκμεταλλευόμενοι τα νέα κίνητρα. Να μπορέσουν να τυποποιήσουν, να συσκευάσουν και να πωλούν προϊόντα απολαμβάνοντας οι ίδιοι την προστιθέμενη αξία ( όσο είναι δυνατόν).
    Σε όποια περίπτωση ο κ. Καρασμάνης ας δει τις πολιτικές μετακινήσεις των κτηνοτρόφων και ας βγάλει τα συμπεράσματα του σε σχέση με την εκτίμηση που είχαν για την πολιτική των κυβερνήσεων του οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ασχετοσύνη σας εκεί στο γραφείο του κ. Σηφάκη εχει ξεπεράσει κάθε όριο. Όλοι οι κτηνοτρόφοι ξέρουμε ότι κάποια στιγμή το θέμα των βοσκοτόπων θα έσκαγε αφού κάθε χρόνο μας αύξαναν τις αποστάσεις από την εκμετάλλευση διότι δεν υπήρχαν επιλέξιμες εκτάσεις. Και μην μπερδεύετε την εξισωτική γιατί εκεί απαιτείται άλλος βοσκότοπος. Αν μπορείτε πείτε στους συνάδελφους κτηνοτρόφους με ποιανού απόφαση δόθηκαν τα δικαιώματα του 2015 για την τωρινή ΚΑΠ? Που χωρίστηκε η χώρα σε 9 περιφέρειες με διαφορετική πυκνότητα βόσκησης η κάθε μία? Και συγκεκριμένα ποιες περιοχές πήραν τις περισσότερες εκτάσεις άρα και δικαιώματα? Αραγε θα έχουν τελειώσει τα διαχειριστικά μέχρι 31-01-2019?? Η πάλι θα πάμε σε παρατάσεις και θα χαθεί το τρένο των ήδη μειωμένων πόρων του 2021 - 2027? Μπορείτε να απαντήσετε? Όπως επίσης και για την φαρσοκωμωδία με τους νέους χάρτες τη εξισωτικής. Μπορείτε να μας πείτε αν θα υπάρχει εξισωτική όπως επίσης για ποιον λόγο μειώθηκε? Μήπως για να παίρνουν περισσότεροι?
      Μην χρησιμοποιείτε το παραμύθι με την χώρα προέλευσης και σφαγής στις ταμειακές γιατί δεν έχει καμία αξία. Το θέμα είναι στην ιχνηλασιμότητα των προϊόντων που μόνο μέσω ΑΡΤΕΜΙΣ μπορεί να διασφαλιστεί. Και στις ελληνοποιήσεις ειδικά του γάλακτος στα δικά σας χέρια είναι το πρόβλημα. Εμπρός λύστε το. Και όχι μέσω υποσχέσεων για de minimis (που το έχετε αδειάσει και αυτο) αλλά στοχευμένα στην πηγή που όλοι ξέρουμε τι γίνεται.

      Για το τέλος να σας πω ότι με την δική σας κυβέρνηση πληρώνω περισσότερους φόρους σαν κτηνοτρόφος αφού μου φορολογείτε την βασική (που είναι κατά κανόνα μεγαλύτερη από του αγρότη), μου αυξήσατε τις ασφαλιστικές εισφορές (βλ. ΕΦΚΑ) μου καταργήσατε την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου, μου μειώσατε την εξισωτική, με έχετε απροστάτευτο στις τιμές πώλησης του γάλακτος και λέτε την δικαιολογία ότι πρέπει να οργανωθούμε και εθελοτυφλείτε. Η συνεισφορά σας στην κτηνοτροφία είναι η χειρότερη όλων των εποχών εκ μέρους ελληνικών κυβερνήσεων.
      Αναμένουμε όλοι την στιγμή που θα φύγετε και πιστέψτε με δεν θα σας θυμάται κανείς.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά τα λετε κύριε Σηφάκη αλλά δεν μας πείθεται πια μας έχετε καταστρέψει δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα για μας τους κτηνοτρόφους

      Διαγραφή
    3. Κύριε Σηφάκη από τo σχόλιό σας και μόνο φαίνεται πόσο άσχετος, απερίσκεπτος, ημιμαθής και επιπόλαιος είστε διότι καταλαβαίνω ότι δεν διαβάσατε καν την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Καρασμάνης. Έχετε μπλέξει τα αυγά με τα πασχάλια ……
      Για να δούμε ποιος διέλυσε την κτηνοτροφία.
      Επί Υπουργίας Καρασμάνη:
      • διατηρήθηκαν οι επιδοτήσεις της ΚΑΠ 2014-2020 στα 20 δις ευρώ παρά τις προσπάθειες των κοινοτικών για μείωση. Εσείς μόλις ξεκινήσατε τις διαπραγματεύσεις της ΚΑΠ 2021 - 2027 και τα νέα από τις Βρυξέλες είναι από την πρώτη μέρα αρνητικά αφού ήδη μειώνεται κατά 3,3 δις ευρώ. Βεβαίως και θα έπρεπε άμεσα να ξανά αναλάβει υπουργός για να δούνε οι αγρότες ξανά άσπρη μέρα.
      • Παραδόθηκαν 14,5 εκ στρέμματα στον οπεκεπε τον Ιανουάριο του 2015 από τα 11 εκ που παρέλαβε απόν Τσαυτάρη. Δηλαδή τα αύξησε κατά 3,5 εκ στρ σε έξι μήνες. Εσείς τέσσερα χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν τα αυξήσατε ούτε κατά ένα στρέμμα, αλλά βολευτήκατε με την άδικη και ανισόρροπη τεχνική λύση Αποστόλου, δημιουργώντας τριών ταχυτήτων γεωργούς και κτηνοτρόφους.
      • συμπεριλήφθηκαν στο νέο ορισμό των βοσκοτόπων οι φρυγανώδεις, ποώδεις και ξυλώδεις εκτάσεις και με τον τρόπο αυτό έκανε ένα τεράστιο και σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των βοσκοτόπων στη χώρα μας και των επιλέξιμων προς κοινοτική επιδότηση εκτάσεων για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το ενδεχόμενο απώλειας κοινοτικών ενισχύσεων, λόγω του περιοριστικού ορισμού, που ίσχυε με την προηγούμενη ΚΑΠ.
      • νομοθετήθηκε η σύνταξη των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης που να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2015 και τα οριστικά σχέδια βόσκησης να παραδοθούν, μαζί με τα βοσκοτόπια και τις αναλογούσες κοινοτικές επιδοτήσεις, μέχρι το τέλος του 2015 στους δικαιούχους κτηνοτρόφους. Εσείς με τις εξυπνάδες σας παραπέμψατε τα οριστικά σχέδια βόσκησης τον Ιανουάριο του 2019. Μόλις τρεις μήνες πριν τη λήξη αυτής της ημερομηνίας και ούτε ένα προσωρινό διαχειριστικό σχέδιο δεν έχετε εκδώσει. Τους κάψατε τους κτηνοτρόφους.
      • λειτούργησε το σύστημα ΑΡΤΕΜΗΣ ώστε να προστατεύονται οι κτηνοτρόφοι από τυχόν αθρόες εισαγωγές γάλακτος και τις ελληνοποιήσεις γι’ αυτό και η τιμή του πρόβειου γάλακτος ήταν στο 1 ευρώ και του γίδινου στα 70 λεπτά. Επί υπουργίας Αποστόλου το σύστημα έμεινε ανενεργό για 3.5 χρόνια, οι ελληνοποιήσεις πήγαν σύννεφο και οι τιμές πρόβειου και γίδινου καταβαραθρώθηκαν.
      • για πρώτη φορά πληρώθηκε η εξισωτική του 2014 εντός του ίδιου έτους. Ενώ διασφαλίστηκαν και 950 εκ για την περίοδο 2014-2020. Εσείς όχι μόνο κακοδιαχειριστήκατε επί τέσσερα χρόνια τα χρήματα αυτά μειώνοντας τη στρεμματική ενίσχυση στους κτηνοτρόφους, αλλά τώρα δεν έχετε και να πληρώσετε για το 2019 και μετά.
      • εγκρίθηκε και σας παραδόθηκε το πρόγραμμα (Μέτρο Μ9), προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, για τη σύσταση Ομάδων Παραγωγών, Κοινοπραξιών και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, και το μέτρο M16, για τα συνεργατικά σχήματα προϋπολογισμού 97 εκατ. Ευρώ. Εσείς τα προκηρύξατε με καθυστέρηση 3.5 χρόνων και ούτε ένα ευρώ δεν έχει μπει στην τσέπη των κτηνοτρόφων.
      • καταρτίστηκε το Μέτρο 17 για την κάλυψη συγκεκριμένων ασφαλιστικών κινδύνων στη φυτική και ζωική παραγωγή, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, που ο Αποστόλου με δική του υπαιτιότητα κατήργησε, αφήνοντας τον ΕΛΓΑ, τους γεωργούς και κτηνοτρόφους εκτεθειμένους στο έλεος των θεομηνιών και των φυσικών καταστροφών.
      • Καταρτίστηκε για τους κτηνοτρόφους το μέτρο M14 για την καλή διαβίωση των ζώων, τον προϋπολογισμό του οποίου μείωσε κατά 67%, με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγιεινή και ασφάλεια του εγχώριου ζωικού κεφαλαίου και στη καταπολέμηση ή εξάλειψη μεταδοτικών ζωονόσων.

      Τέλος για να δείτε πόσο επιπόλαιος και απερίσκεπτος είστε ξαναδιαβάστε τις τελευταίες παραγράφους του σχολίου σας γιατί εκεί κ. Σηφάκη παραδέχεστε όλα όσα ο Καρασμάνης θίγει στην ερώτησή του αυτή.
      Καλύτερα λοιπόν να πάτε να κρυφτείτε κ Σηφάκη γιατί οι κτηνοτρόφοι θα σας κρεμάσουν ανάποδα στις πλατείες με τις αρλούμπες που λέτε.

      Ο γνωστός κτηνοτρόφος από την Λάρισα που σας παρακολουθεί από κοντά

      Διαγραφή
    4. ΑΣΤΟ ΚΥΡΙΕ ΣΗΦΑΚΗ! ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ!ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΥΠΟΚΕΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ,ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΥΦΕΣΗ!
      1.ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ.
      2.ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
      3.ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΩΝΑΤΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ,ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΚΑΙΓΕ ΠΕΤΡΑΙΛΑΙΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΥΨΗΛΑ ΕΣΟΔΑ,ΠΡΑΓΜΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ!
      4. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΥΝΤΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ? ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ!Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ!ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ?ΡΙΜΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΑΡΚΕΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ,ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΗ,ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΣΙΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!
      ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ! ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.......ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΗΦΑΚΗ.

      Διαγραφή
  3. ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ ΔΝ ΞΑΝΑΒΓΕΝΕΤΕ ΤΕΛΟΣ ΟΚΟΣΜΟΣ ΞΈΡΕΙ Κ ΘΥΜΑΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γραφειο βουλευτη Γιαννη Σηφακη11 Οκτωβρίου 2018 στις 10:18 μ.μ.

    Ανωνυμε 7:23 και 9:03 κε Καρασμανη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνα 3,5 χρονια και παρελαβε μια διαλυμενη κτηνοτροφια με τους κτηνοτροφους να γινονται συνεχως και λιγοτεροι καθε χρονο επι δεκαετιες και συνεχως πθο φτωχοι.Χωρις ουτε καν καταγραφη σωστη ζωων, σταβλων, και ολων των υποδομων. Εσεις ειστε πανω απο 20 χρονια βουλευτης, οι ευθυνες σας ειναι τεραστιες.
    Ο δικος σας κοσμος σας εγκαταλειπει, βγηκε και μιληστε με κτηνοτροφους και θα καταλαβετε.
    Η μονη ελπιδα των κτηνοτροφων ειναι η οργανωση τους για να παρουν την προστιθεμενη αξια των προιοντων τους.
    Η πολιτεια θα τους βοηθησει οσο μπορει.
    Ουτε το σκεφτονται να γυρισουν πισω στα Κομματα που δεν τους λογαριασαν καθολου και τους διελυσαν.
    Ακομη καθε μερα προσοαθουμε να λυσουμε θεματα κτηνοτροφων απο το 2012 και το 2013...
    Ειστε το παρελθον και εκει θα μεινετε...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γραφειο βουλευτη Γιαννη Σηφακη11 Οκτωβρίου 2018 στις 10:29 μ.μ.

    Ανωνυμε 7:23 και 9:03 κε Καρασμανη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνα 3,5 χρονια και παρελαβε μια διαλυμενη κτηνοτροφια με τους κτηνοτροφους να γινονται συνεχως και λιγοτεροι καθε χρονο επι δεκαετιες και συνεχως πθο φτωχοι.Χωρις ουτε καν καταγραφη σωστη ζωων, σταβλων, και ολων των υποδομων. Εσεις ειστε πανω απο 20 χρονια βουλευτης, οι ευθυνες σας ειναι τεραστιες.
    Ο δικος σας κοσμος σας εγκαταλειπει, βγηκε και μιληστε με κτηνοτροφους και θα καταλαβετε.
    Η μονη ελπιδα των κτηνοτροφων ειναι η οργανωση τους για να παρουν την προστιθεμενη αξια των προιοντων τους.
    Η πολιτεια θα τους βοηθησει οσο μπορει.
    Ουτε το σκεφτονται να γυρισουν πισω στα Κομματα που δεν τους λογαριασαν καθολου και τους διελυσαν.
    Ακομη καθε μερα προσοαθουμε να λυσουμε θεματα κτηνοτροφων απο το 2012 και το 2013...
    Ειστε το παρελθον και εκει θα μεινετε...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήστε τους εμάς τους κτηνοτρόφους να αποφασίσουμε ποιος είναι παρελθόν κύριοι ο καιρός έφτασε μην ξεχνάμε και την Μακεδονία ε

      Διαγραφή
    2. Ολο τα ιδια και τα ίδια για τους προηγούμενους είστε. Ολο φταίνε οι άλλοι και όποιος εχει αντίθετη γνώμη άσχετα αν έχει επιχειρήματα ή όχι τον λοιδορείτε. Μέχρι και φαντάσματα βλέπετε σε ανώνυμα σχόλια. Είχατε πολύ χρόνο για να αποδείξετε ότι είστε κάτι καλύτερο. Δεν είστε. Οσο και να θέλετε το μαύρο μέτωπο που προσπαθείτε να δημιουργήσετε δεν θα σας περάσει. Η Κυβερνητική παρακαταθήκη σας είναι η ηθική και πολιτική σας απαξίωση από το σύνολο της κοινωνίας.

      Διαγραφή
  6. to mono pou kanate esis i sirizakia tosa xronia ferate tin siria edo mono avto mporite

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΑΛΩΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φιλε της καρατζοβας γιατι αυτη η ισοπέδωτικη λογικη, γιατι ολοι ειναι το ιδιο, γιατι αυτος ο αφορισμος, που ειναι συνυπευθυνος ο Καρασμανης , ξαναδιαβασε τη ερωτηση του, εκει τα λέει ολα, με αποδειξεις, ντουκουμεντα , τι εκανε η παραταξη του και ο ιδιος ποσα προγραματα, κοινοτικοι ποροι, τι ζημια προκάλεσε ο συριζα, Απο συστασεως του ελληνικου κρατους για πρωτη φορα, οι κτηνοτροφοι χασανε, το 30 % της τιμης στο γαλα και οχι μονο. Φιλε μου, οχι ολοι στο ιδιο τσουβαλι, δεν ειναι ολοι το ιδιο... ελπιζω το σχολιο μου να περασει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.