Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ελεύθερος ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον


Την απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος τελούσε υπό κατ' οίκον περιορισμό, αποφάσισε το τουρκικό δικαστήριο. Η τουρκική δικαιοσύνη τον καταδίκασε μεν σε φυλάκιση τριών ετών, δηλώνοντας όμως πως δεν θα παραμείνει άλλο υπό κράτηση λόγω του χρόνου που είχε παραμείνει προφυλακισμένος.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 50χρονος Μπράνσον απέρριψε εκ νέου τις κατηγορίες και δήλωσε προς το δικαστήριο: «Είμαι αθώος. Αγαπώ τον Ιησού, αγαπώ την Τουρκία».

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου ξεκίνησε τις 11:00 (ώρα Ελλάδας) στο δικαστήριο της πόλης Αλιάγα, βόρεια της Σμύρνης στη δυτική Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ακροαματικών διαδικασιών, το δικαστήριο είχε αρνηθεί σε όλες τις περιπτώσεις να απελευθερώσει τον πάστορα.

Η διπλωματική κρίση που τροφοδοτήθηκε από την υπόθεση Μπράνσον μεταξύ των δύο συμμάχων στο NATO προκάλεσε την κατάρρευση της τουρκικής λίρας και εξέθεσε την ευπάθεια της τουρκικής οικονομίας.

Στον πάστορα Μπράνσον, ο οποίος ηγείτο μίας μικρής προτεσταντικής εκκλησίας στη Σμύρνη, είχε επιβληθεί στα τέλη του Ιουλίου κατ' οίκον περιορισμός, μετά την προφυλάκισή του για ενάμιση χρόνο, καθώς διώκεται για «τρομοκρατικές δραστηριότητες» και «κατασκοπεία». 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.