Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης εισηγητής σε διημερίδα του Δήμου Έδεσσας


Ο Γιάννης Σηφάκης συμμετείχε , ως εισηγητής, στην διημερίδα του Δήμου Έδεσσας αναπτύσσοντας το θέμα «Δυνατότητες ανάπτυξης μικρών υδροηλεκτρικών έργων και άλλων ΑΠΕ από τους ΟΤΑ και τις τοπικές κοινωνίες»

Στην παρουσίαση του παρουσίασε την διεθνή και εγχώρια εμπειρία από την ανάπτυξη έργων από ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΤΟΕΒ, τοπικές εταιρίες και πολίτες και το νομοθετικό πλαίσιο που βοηθά τους ΟΤΑ και τις τοπικές κοινωνίες. Ιδιαίτερα για τους ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΤΟΕΒ η ανάπτυξη ΜΥΗΕ σε χειμάρρους, αστικά ποτάμια αλλά και σε υδρευτικά και αρδευτικά δίκτυα μπορεί να συμβάλει  στην σοβαρή μείωση των λειτουργικών τους εξόδων καθώς και στην κοινωνική προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα του net metering και του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (virtual net metering).

Η πρόσφατη νομοθεσία που εισήγαγε η κυβέρνηση για τις Ενεργειακές Κοινότητες το 2018 , η νομοθεσία για το νέο καθεστώς στήριξης των ΑΠΕ το 2016, η πρόσφατη θεσμοθέτηση του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού  και οι φιλόδοξοι στόχοι για διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα ως το 2020 και το 2030 βοηθούν αποφασιστικά τους ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΤΟΕΒ και τις τοπικές κοινωνίες να εκμεταλλευτούν τα οφέλη από την αποκέντρωση της παραγωγής με ΑΠΕ και φυσικά με ΜΥΗΕ.


H εισήγηση του Γιάννη Σηφάκη , Βουλευτή Πέλλας και τ. Προέδρου του ΕΣΜΥΕ: 


 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. μόνος σου αποκάλυψες οτι ησουν πρόεδρος...και οταν σου έλεγα οτι ειχες θεσμικό ρόλο , οταν μας κλεψανε τα 120 εκατ. όι Θεσσαλονικείς, και έμεινες άφωνος χάριν των εργολαβιών σου, με κατετασες στο γραφείο του Καρασμανη, λες και μόνο αυτοι και συ γνωρίζετε, ενω εμεις μπρίκια κολλάμε. τρωει η κατσίκα ταραμά... Να σέβεσαι οτι υπάρχουν πολίτες που γνωρίζουν περισσότερα από τους βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα γελοιοποιείστε, ήσασταν βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι κλπ όταν κατέκλεψαν για δεύτερη φορά την Εγνατία από την Πέλλα και οι ευθύνες σας είναι τεράστιες!!
      Μεγάλη αρμοδιότητα Πανελλήνιου κλάδου Μικρών Υδροηλεκτρικών ( που και λόγω αντικειμένου και έδρας δεν έχει καμιά σχέση με τοπικά θέματα Πέλλας) να μιλά για τις δρόμους της Πέλλας, έχετε ξεφύγει πάνω στον πανικό σας για την αντίστροφη πορεία που ξεκίνησε στην Πέλλα για να αρθεί η απόλυτη κατρακύλα που είχατε οδηγήσει την Πέλλα επί δεκαετίες που πολιτεύεστε...
      Όσο και να προσπαθείτε να εμπλέξετε τον Σηφάκη στις τεράστιες ευθύνες σας καταλάβετε το ότι, δυστυχώς για σας, δεν είναι όλοι ίδιοι...

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.