Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εορτάστηκε η 106η επέτειος απελευθέρωσης της Αριδαίας - Αποδοκίμασαν την Παπακώστα (βίντεο)


Με πανηγυρικό τρόπο, με ιδανικές καιρικές συνθήκες, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.Ιωήλ, με την συμμετοχή επισήμων, μαθητών, φορέων και πολιτών, αλλά και με αποδοκιμασίες κατά της εκπροσώπου της κυβέρνησης, εορτάστηκε σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου, η 106η επέτειος για την απελευθέρωση της Αριδαίας από τον Τουρκικό ζυγό.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από χθες Σάββατο 3 Νοεμβρίου, με γενικό σημαιοστολισμό και ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημόσιου Δικαίου κ.λ.π. Στις 11:00π.μ.του Σαββάτου έγιναν:
Κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο των Πεσόντων της πόλης από μαθητές του Ενιαίου Λυκείου Αριδαίας και του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας.
Κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα Αγγ. Γάτσου από μαθητές του 1ου Γυμνασίου, του Ειδικού Σχολείου και από τους ποσκόπους Αριδαίας.
Κατάθεση στεφανιών στην προτομή του εκπαιδευτικού της Εθνικής Αντίστασης από μαθητές του 2ου Γυμνασίου και 1ου & 4ου Δημοτικών Σχολείων.
Κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Αγ. Νικάνδρου από μαθητές του 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων.
Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και τραπεζών της πόλης, το διήμερο της 3ης και 4ης Νοεμβρίου 2017.
Επίσης, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου στην Αριδαία και περιφορά της Ιεράς εικόνας των Πολιούχων.


Σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ημέρα της απελευθέρωσης της Αριδαίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Εδέσσης κ. Ιωήλ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών και στη συνέχεια η επίσημη Δοξολογία της Επετείου της Απελευθέρωσης της Αριδαίας.
Ακολούθησε η έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης και αμέσως μετά η πολυαρχιερατική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου. 
Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από την καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Αριδαίας, φιλόλογο Αντωνία Παπαδάκη.
Στις 11:45 π.μ. τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης, στο προαύλιο του Ιερού Ναού και κατάθεση στεφανιών στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων. 

Η παρέλαση

Στις 12:05 μ.μ. πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα η παρέλαση των αναπήρων, τραυματιών, θυμάτων πολέμου, των προσκόπων και εκπροσώπων των σχολικών μονάδων και των συλλόγων της Αλμωπίας.
Την παρέλαση, παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων, ο Μητροπολίτης Ιωήλ, ο δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, η υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Κατερίνα Παπακώστα η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση, οι βουλευτές Πέλλας Γιάννης Σηφάκης  και Γιώργος Καρασμάνης ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αν. αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά, ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών κ.α.

Αποδοκίμασαν την υφυπ. Προστασίας του Πολίτη

Να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος της κυβέρνησης κα Παπακώστα την ώρα που κατέθετε στεφάνι δέχθηκε λεκτικές αποδοκιμασίες σχετικές με την συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κυριάρχησε το σύνθημα  «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική». Χαρακτηριστικό επίσης ήταν το γεγονός ότι μαθητές κατά την διάρκεια της παρέλασης τραγουδούσαν το «Μακεδονία Ξακουστή».
elarid
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΊΤΕ ΝΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Χ.ΑΥΓΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σηφάκη πλέον είσαι κόκκινο πανί παντού!αν είχες αξιοπρέπεια σήμερα θα έπρεπε να φύγεις από την εξέδρα,!σε ξεφτυλησαν και χαμογελουσες από αμηχανία!,τελείωσε η θητεία σου πρόσεχε τι θα ψηφίσεις γιατί σε βλέπω να ξεχνάς την Αριδαία και να γυρνάς μυτιληνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήρθε πίσω απο την εξέδρα σαν Ρον κλέφτη.
      Γιατί δεν πέρασε μέσα απο τον κόσμο σαν τους άλλους?

      Διαγραφή
    2. Η μόνη αλήθεια είναι ότι οι 15 μεταφερόμενοι Χρυσαυγίτες από Σκύδρα και Κρύα Βρύση απομονωθήκατε εντελώς από τον κόσμο της Αριδαίας. Πήγατε να φωνάξετε σύνθημα για τον Σηφάκη και δεν ακολούθησε ούτες χειροκρότησε κανένας. Ο βουλευτής τίμησε την απελευθέρωση του τόπου του ( σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του) και αψήφισε τους λίγους εγκάθετους που έτρεχαν απομονωμένοι να προσπαθούν να αμαυρώσουν την επέτειο, η Αριδαία απέδειξε ότι δεν θέλει τους φασίστες, περαστικά σας

      Διαγραφή
    3. Ουτε απο Σκύδρα ουτε απο κρύα βρύση ήταν κανείς.
      Μάλλον εσύ δεν είσαι απο εδώ και δεν γνωρίζεις τους κατοίκους.
      Ο μόνος εγκάθετος και σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι ο βουλευτής σου που με τόσο πάθος υποστηρίζεις.
      Και φάνηκε ποιος έφυγε άρον άρον για να μην τα ακούσει και πήγε στην εξέδρα σαν τον κλέφτη απο πίσω.

      Διαγραφή
    4. 10:30τι ναρκωτικά περνεις?

      Διαγραφή
  4. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΕΚΑΝΕ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ(ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΟΥΝΤΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ -ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ

      Διαγραφή
  5. Μόνο οι Αριστεροί και οι σκοπιανοί έχουν το χάρισμα της γνώσης κάνεις άλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειπα κ γω,δε θα κανεις γραμματικο λαθος;

      Διαγραφή
    2. ειπα κ γω,δε θα κανεις γραμματικο λαθος;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.