Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το σποτ του ΕΟΤ η καλύτερη τουριστική ταινία του κόσμου για το 2018


Το πολυβραβευμένο σποτ του ΕΟΤ, «Ελλάδα -προορισμός για όλες τις μέρες του χρόνου», αναδείχθηκε ανάμεσα σε 29 υποψηφιότητες, ως η καλύτερη τουριστική ταινία του κόσμου για το 2018. Το βίντεο αρχίζει με εικόνες από τα Μετέωρα.

Μία ακόμη διάκριση κατέκτησε το ήδη πολυβραβευμένο σποτ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού “Ελλάδα: προορισμός για όλες τις μέρες του χρόνου». Η Διεθνής Επιτροπής Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών αποφάσισε για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη ιστορία του θεσμού, να συμπεριλάβει στα βραβεία της και Βραβείο Κοινού. Νικητής, με μεγάλη διαφορά στον αριθμό ψήφων, βγήκε το σποτ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Το εξαιρετικής ποιότητας φιλμάκι του Αντώνη-Θεοχάρη Κιούκα, ξεχώρισαν ειδικοί από τον χώρο του τουρισμού και του κινηματογράφου, διευθυντές φεστιβάλ τουριστικών ταινιών, εκπρόσωποι οργανισμών τουρισμού άλλων χωρών, διπλωμάτες και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.


Η ιδέα του ΕΟΤ ήταν το σποτ να ξεφύγει από τα στερεότυπα στοιχεία έλξης, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις πανέμορφες παραλίες. Πράγματι προβάλλεται η ομορφιά της ελληνικής φύσης και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, και μάλιστα σε σχέση με τις δραστηριότητες των τοπικών κοινωνιών (λ.χ. το φθινόπωρο συνδέεται με τον τρύγο και το μάζεμα της ελιάς).

Η κάμερα αποτυπώνει την ομορφιά της λιγότερο γνωστής Ελλάδας, όπως ας πούμε των βουνών και των ορεινών, παραδοσιακών χωριών της, την υποβλητική γοητεία των μοναστηριών και των απομονωμένων ναών, αλλά και στις δυνατότητες που παρέχει η χώρα για αθλητικό τουρισμό και δραστηριότητες όπως οι καταδύσεις, η αναρρίχηση, η πεζοπορία, σπορ σε ποτάμια και καταράκτες, 10 διαφορετικά είδη, ανάλογα με την εποχή.

Πρόκειται για «προϊόντα» και προορισμούς που δεν έχουν ανακαλυφθεί επαρκώς και τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν

Αλλά επειδή ένας τόπος είναι και οι άνθρωποι του, το φιλμάκι εμπλουτίζουν αυθεντικά πλάνα από ένα πασχαλινό τραπέζι, από έναν αρραβώνα στην πλατεία του χωριού, από ένα επαρχιακό καφενείο.

Η ανταπόκριση που είχε η ταινία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, οφείλεται στο ότι δημιουργήθηκε με τη σκέψη όσοι δουν το φιλμάκι, άνθρωποι απο κάθε γωνιά της γη ανεξαρτήτως μόρφωσης, θρησκείας και οικονομικής κατάστασης, να πουν «Θέλω να πάω εκεί». Από την πλευρά μας η πρόσκληση είναι δεδομένη. Το σλόγκαν με το οποίο κλείνει το υπέροχο σποτ είναι «Αυτή είναι η Ελλάδα μας – Ελάτε να τη μοιραστούμε!».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.