Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Εδώ και τέσσερα χρόνια, στα "αζήτητα" 254 εκ. κοινοτικοί πόροι


Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα έθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης με την παρέμβασή του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα ημερήσιας διάταξης την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές στην Περιφέρεια Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου. Αφορούσε στο μέτρο Μ8 που επί υπουργίας του είχε πετύχει να εγκριθεί στις Βρυξέλλες, με προϋπολογισμό 254 εκατομμύρια για την προστασία και πρόληψη καταστροφών από πυρκαγιές και, γενικότερα για την προστασία του δασικού μας πλούτου.

Ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε στην επί τέσσερα χρόνια εθνικά απαράδεκτη, όπως την χαρακτήρισε, ολιγωρία της σημερινής Κυβέρνησης να απορροφήσει και να αξιοποιήσει αυτά τα κοινοτικά χρήματα που στερείται η εθνική μας οικονομία και οι τοπικές μας κοινωνίες. Δεδομένου δε ότι οι πόροι αυτοί ¨πέφτοντας¨ στην αγορά θα είχαν πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα επί 3 ή και 4 φορές, θα μπορούσαν να αποδώσουν το ισοδύναμο ώστε να μη χρειαζόταν η ληστρική υπερφορολόγηση και η επιβολή εξοργιστικών αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές.

Ακόμη, και με αφορμή ότι στα θέματα της συνεδρίασης περιλαμβάνονταν και η παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ο Γιώργος Καρασμάνης υπογράμμισε ότι, με την αξιοποίηση αυτών των κοινοτικών πόρων, θα είχε εξοικονομηθεί και το ¨ισοδύναμο¨ για παράταση πολύ μεγαλύτερη από το 6μηνο που δίνουμε σήμερα!

Κατέληξε δε ο πρώην Υπουργός, με την υπενθύμιση ότι: Το θέμα το είχε αναφέρει και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος σε ανύποπτο χρόνο, ένα μήνα πριν την εθνική τραγωδία στην Αττική, είχε ζητήσει να συγκληθεί η Επιτροπή Περιβάλλοντος και να κληθούν οι δύο συναρμόδιοι Υπουργοί, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αλλά αυτό δεν έγινε. Όπως και ότι από τον Σεπτέμβριο έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση ζητώντας από τα δύο Υπουργεία να προκηρύξουν το μέτρο των 254 εκατ. αλλά, κατά τη παγία πλέον πρακτική τους, δεν έχουν απαντήσει.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.