Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ για τον Βιολογικό Καθαρισμό της Άρνισσας

«ΦιλόΔημος»: 132 εκατ. ευρώ για 43 νέα έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης
3.960.561,03 εκατ. ευρώ για το Βιολογικό Καθαρισμό της Άρνισσας

Νέες χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 132 εκατομμυρίων ευρώ για 43 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε 39 Δήμους της χώρας, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάσσονται στις Προσκλήσεις Ι και ΙΙ του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικού προϋπολογισμού 300 και 350 εκατ. ευρώ, για τους Άξονες Προτεραιότητας «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης» και «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» αντίστοιχα.


Όπως έχει επισημάνει, εξάλλου, για τα εν λόγω Προγράμματα, ο  κ. Χαρίτσης, «η σημαντική ανταπόκριση εκ μέρους των δήμων στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» αφενός ξεπερνά τις προσδοκίες μας και αφετέρου καθιστά αναμφισβήτητη την αξία του Προγράμματος. Βασικά έργα υποδομών, τα οποία είχαν μείνει επί χρόνια στο περιθώριο, παρά την αναγκαιότητά τους, με πολλαπλά οφέλη για τον λαό και τις τοπικές κοινωνίες, γίνονται πράξη. Η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με την συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή την οποία θεωρεί εξαιρετικά σημαντική στην προσπάθεια προστασίας της λίμνης Βεγορίτιδας, καθώς ικανοποιεί διαχρονικό αίτημα του συλλόγου προστασίας αλλά και όλης της κοινωνίας της Πέλλας και της Φλώρινας.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε σχετικά: 

«Ο Δήμος Έδεσσας έχει ολοκληρωμένο σχεδιασμό και για την περιοχή του ορεινού όγκου, ο οποίος αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά με τα πολύ σημαντικά έργα που έχουν εγκριθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έργα που βοηθάνε στην καθημερινότητα των δημοτών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να τονίσω πως η ευαισθησία κάποιων ανθρώπων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος συνέβαλε τα μέγιστα στην έγκριση του συγκεκριμένου έργου. Για αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Βουλευτή του Νομού μας κ. Γιάννη Σηφάκη καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας κ. Νίκο Μούλα.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια!»

Ακολουθεί ο πίνακας των νέων έργων και τα ποσά χρηματοδότησης:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…