Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε κατάληψη για 3η μέρα οι μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλής


Συνεχίζεται σήμερα, για 3η ημέρα, η κατάληψη που ξεκίνησαν από την περασμένη Τρίτη οι  μαθητές του Γυμνασίου και του  Γενικού Λυκείου στην Καλή του Δήμου Σκύδρας, που συστεγάζονται σε ένα σχολικό συγκρότημα, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις καθηγητών σε βασικά μαθήματα των σχολείων. 

Τα κενά στις γυμνασιακές και λυκειακές τάξεις, όπως επισημαίνουν οι μαθητές, αθροίζονται σε πάρα πολλές ώρες και εντοπίζονται περισσότερο στα φιλολογικά μαθήματα και στα μαθηματικά. 
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (στην εκπομπή «Πέριξ» της tv100) υπήρξε δέσμευση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Ανανιάδη ότι μέχρι την Παρασκευή θα επιλυθεί το θέμα κάλυψης των 150 εκπαιδευτικών στην Κεντρική Μακεδονία και από την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστούν οι νεοπροσληφθέντες καθηγητές στα σχολεία. 

Για τις προσλήψεις αυτές, ενημέρωσε χθες σχετικά τον διευθυντή του Λυκείου Τρύφων Γιόντη και η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη.

Ωστόσο η δέσμευση αυτή φαίνεται ότι δεν έπεισε αρκούντως τους μαθητές οι οποίοι αποφάσισαν σήμερα το πρωί την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για μια ακόμη ημέρα, δηλαδή να συνεχίσουν την κατάληψη και σήμερα και -όπως είπαν- αύριο θα μπουν στις τάξεις και θα πραγματοποιήσουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ κάποιοι εξωσχολικοί εισήλθαν στο σχολείο και έγραψαν διάφορα υβριστικά και άσεμνα συνθήματα στους τοίχους του σχολικού συγκροτήματος της Καλής προκαλώντας την οργή των μαθητών και των εκπαιδευτικών που με μεγάλη προσοχή προφυλάσσουν τους σχολικούς  χώρους κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.