Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών -Κίνηση Πολιτών Γιαννιτσών: Εκδήλωση μνήμης με αφορμή τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Το Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας και η Κίνηση Πολιτών Γιαννιτσών σας καλούν στην εκδήλωση μνήμης, τιμής και αναστοχασμού, που διοργανώνουν με αφορμή τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και περιλαμβάνει:
1) Ελεύθερη συζήτηση με τον Αδάμ Δράγα, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, για τη δικτατορία των συνταγματαρχών, την αντίσταση στη Χούντα (κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης) και την ανάγκη της συνεχούς υπεράσπισης και διεύρυνσης της Δημοκρατίας. Ο Αδάμ Δράγας ήταν μέλος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Στη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθη, βασανίστηκε, εξορίστηκε και φυλακίστηκε. Έχει γράψει το βιβλίο «Εμείς σπείραμε, εσείς θα θερίσετε».


2) Προβολή του ντοκιμαντέρ του Βασίλη Δούβλη «Στοργή στο λαό», που έχει ως θέμα του τη λογοκρισία στον κινηματογράφο την περίοδο της επτάχρονης δικτατορίας. Είναι βασισμένο στο αρχείο λογοκρισίας της Χούντας και περιλαμβάνει επίκαιρα της εποχής, συνεντεύξεις ανθρώπων του κινηματογράφου, απόρρητα έγγραφα και κυρίως λογοκριμένα αποσπάσματα από 70 περίπου ελληνικές και ξένες ταινίες. Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ «Στοργή στο Λαό» ήταν ένα σύνθημα της προπαγάνδας της χούντας, τυπωμένο με σφραγίδα σε επίσημο έγγραφο, που ανέπτυσσε την πολιτική του καθεστώτος απέναντι στον κινηματογράφο.


Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας 
 Κίνηση Πολιτών Γιαννιτσών

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.