Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κατέρρευσε το Χρηματιστήριο: Έπεσε κάτω από τις 600 μονάδες


Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να διασπά καθοδικά το ψυχολογικό φράγμα των 600 μονάδων, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 16ης Νοεμβρίου 2016.

Στο στόχαστρο των πωλητών βρέθηκαν και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές, καθώς συνεχίζονται οι εκροές στις τράπεζες μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCΙ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να υπάρξουν εκροές από την ελληνική αγορά έως και 184 εκατ. ευρώ λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών της MSCI.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 593,05 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,91%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 49,959 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 28.521.084 μετοχές.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 7.770.591 και 6.583.798 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 8,355 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 6,277 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 15 μετοχές, 87 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Προοδευτική +14,04%, Τζιρακιάν +10,50%, Βογιατζόγλου Systems +9,38% και Space Hellas +4,00%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα -21,31%, Lavipharm -17,81%, Επίλεκτος -15,00% και Μπήτρος -11,52%.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Αφού πάει καλά η οικονομία βγήκαμε από τα μνημόνια ήρθε η ανάπτυξη κατά τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί καταρρέει ο καθρέφτης της οικονομίας αλλά ως πότε θα μας δίνουν σανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, η οικονομία υπεραποδίδει, το πλεόνασμα είναι αρκετά δις, έρχονται επενδύσεις κτλ, πως γίνεται να καταρρέει το χρηματιστήριο;
    Για fake news το κόβω;
    χα,χα,χα
    Ε, ρε τι μας περιμένει ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δώστε επιδόματα εσείς δήθεν αριστεροί...Νομίζετε την οικονομία μπορείς να την ξεγελάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς δεν φταίμε; καθόλου; θυμάμαι το χρηματιστήριο από φίλους που έπαιζαν. 1989. Γύρω στις 840 μονάδες ήταν. Μετά κατά το έτος 1998 κάπου στις 8 με 10.000 λέγανε οτι θα φτάσει. Εγώ έβγαλα τόσα λεφτά χθες. Αύριο θα βγάλω άλλα τόσα λέγανε τα νεόπλουτα φιλαράκια μου τότε. Να μη σα πω τι λέγανε για μένα που δεν έπαιζα.. Νεοέλληνας έλεγε ο Πανούσης στο τραγούδι του τότε. Τώρα;;;; τώρα μωρ νύφη;;; που είμαστε τώρα;; ανεργία, αυτοκτονίες, μετανάστευση Ελλήνων έξω, εισαγωγή αλλοδαπών μέσα, συνταξιούχοι, αναδρομικά, Σκοπιανό, γείτονες, Εκκλησία, άιντε βγάλε άκρη. Αυτοί είμαστε Κύριοι!!! Βαλκάνιοι ### πάρτε το χαμπάρι. Δεν υπάρχει σωτηρία. Τελειώσαμε κύριοι.... Δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.