Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απίστευτο! 6.119 νοικοκυριά στην Ξάνθη δεν έχουν… τουαλέτα


Μπορεί να φαντάζει απίστευτο, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ούτε σε ένα, ούτε σε εκατό, ούτε σε χίλια, αλλά σε 6.119 νοικοκυριά, η φυσική ανάγκη του ανθρώπου γίνεται σε εξωτερικό χώρο ή στη… φύση!

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, από τα 55.178 σπίτια στην Ξάνθη, τα 49.059 έχουν εντός οικίας την τουαλέτα ενώ τα 6.119 έχουν WC είτε σε κάποιον εξωτερικό χώρο (αυλή) είτε ακόμη και καθόλου!
Πρόκειται για ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό γνώρισμα των σπιτιών μιας άλλης εποχής, όταν πριν από αρκετά χρόνια τα σπίτια διατηρούσαν τουαλέτα σε εξωτερικό χώρο!

Η περιοχή με τα περισσότερα σπίτια χωρίς εσωτερική τουαλέτα είναι ο δήμος Μύκης όπου συναντά κανείς 2.223 σπίτια με εξωτερική ή καθόλου τουαλέτα. Ακολουθεί ο δήμος Ξάνθης, με 1.803 κατοικίες που στερούνται WC και μετά ο δήμος Αβδήρων με 1.147 αντίστοιχα σπίτια.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως τα ηνία διατηρεί με αισθητή διαφορά η Κομοτηνή, όπου 15.800 σπίτια παραμένουν χωρίς εσωτερική τουαλέτα.

Αρκετές χιλιάδες παρόμοια σπίτια συναντάει κανείς στην Καβάλα (3.167 σπίτια), στον Έβρο (4.109) αλλά και στην Δράμα (3.047).

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Ηρεμήσετε λίγο. Μιλάμε για σπίτια Πομάκων και γύφτων. Έτσι όπως το λέτε το κάνετε πέρα για πέρα τραγικό. Αυτή είναι η κουλτούρα τους. Μέρος του τρόπου ζωής τους όσο παράξενο και αν σας φαίνεται. Έτσι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TSIGANOI EINAI KAI TOYKOGYFTOI OLOI AYTOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί πάνε κατά το χε@ε ψηλά και αγνάντευε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα με τους μετανάστες να δείτε . ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουαλέτα μπορεί να μην έχουν.
    Αλλά δεν υπάρχει σπίτι η παράγκα που να μην έχει δορυφορικό πιάτο απ έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.