Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μ. Φουνταλής: Ο λαός της Έδεσσας βιώνει όσα βιώνει το 95% των Ελλήνων


Είναι πολύ σημαντική η επαναφορά στη μνήμη του καθένας μας της πολιτικής κατάστασης των προηγούμενων χρόνων. Μας βοηθάει στο να βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το σήμερα, αλλά και για την προοπτική.
      Από τα πολιτικά κόμματα της εποχής, αλλά και του σήμερα, το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που αντιτάχθηκε στην πορεία για την ένταξη της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ, στην Συμθήκη του Μάαστριχτ το 1992 και την ένταξη στον “σκληρό πυρήνα” της ΕΕ το 2001.
     Εκείνα τα χρόνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-κλπ. μιλούσαν για τη μεγάλη αγορά των 300 εκατομυ-ρίων ανθρώπων, που θα εξάγουμε προνομιακά τα προϊόντα μας, για τη σύγκλιση των οικονο-μιών που θα ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, για τη διασφάλιση των συνόρων μας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Τότε το ΚΚΕ έλεγε αυτό που λέει και τώρα, ότι αυτή η Ένωση εξυπηρετεί τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις, ντόπιες & ξένες, το τσάκισμα του βιοτικού επιπέδου του λαού μας και τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
     Σ'αυτά τα 20 χρόνια ο λαός στην Έδεσσα βιώνει, όσα βιώνει συνολικά ο Ελληνικός λαός ή καλύτερα το 95% των Ελλήνων,  γιατί υπάρχει και  ένα 5% που εξυπηρετείται απ'αυτή τη πορεία.
-        Τσακίζονται οι αγρότες & κτηνοτρόφοι γιατί, αντί για αύξηση εξαγωγών, είχαμε γιγάντωση των εισαγωγών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στη χώρα μας. Όλα τα αγροτικά μας προϊόντα, είτε σταμάτησαν ουσιαστικά να καλλιεργούνται ( Καπνός, Βιομ.Τομάτα, Τεύτλα,... ), είτε χτυπιούνται αλύπητα σε τιμές & κόστος παραγωγής από ΕΕ & ελληνικές κυβερνήσεις ( Ροδάκινα, Κεράσια, Γάλα, Κρέας,... ).  Παράλληλα οι εφαρμοζόμενες αγροτικές πολιτικές από ΕΕ & ελληνικές κυβερνήσεις επιδιώκουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών & κτηνοτρόφων και τη συγκέντρωση της γης & της παραγωγής σε λίγους επιχειρηματίες αγρότες και μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες.
-        Καταστράφηκε σχεδόν ολόκληρη η μεταποιητική βιομηχανία μας, η ανεργία εκτινάχτηκε, τα μεροκάματα, το 8ωρο, τα εργατικά δικαιώματα τσακίστηκαν.
-        Έκλεισαν κλωστοϋφαντουργεία-ιματισμός-εργοστάσια ζάχαρης & τομάτας-επεξεργα-σίας ξύλου-δέρματος-μετάλων,κλπ., έμειναν βιομηχανικές περιοχές “κουφάρια”.
-        Τέσσερεις επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη Πέλλα ελέγχουν το 70% του λιανικού εμπορίου και τις αγορές, ενώ παράλληλα “βάζουν λουκέτο” το ένα μετά το άλλο τα μικρομάγαζα ρούχων-παπουτσιών, κρέατος-φρούτων-λαχανικών-ψωμιού-παιχνιδιών, κλπ. στην Έδεσσα & τις άλλες πόλεις του Νομού και οι μικροί ιδιοκτήτες μπαίνουν στις ουρές των ανέργων καταχρεωμένοι.
-        Η Πατρίδας μας “μέσα” σε ΝΑΤΟ-ΕΕ και “ουρά” των ΗΠΑ, όχι μόνο δεν διασφάλισε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά οι γείτονες μας Τούρκοι “αλωνίζουν” στο Αιγαίο, συνεχίζουν ανενόχλητοι την κατοχή στην Κύπρο. Επιπλέον η σημερινή κυβέρνηση,με τη σύμφωνη γνώμη και της αντιπολίτευσης, εμπλέκει τη χώρα μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τα πολύπαθα Βαλκάνια στην αντιπαράθεσή τους με Ρώσους & Κινέζους, ενώ τελευταία ξεφυτρώνουν και νέες στρατιωτικές βάσεις παντού.


      Μέσα σ'αυτά τα πλαίσια ο εδεσσαίος πολίτης δεν μπορεί να περιμένει - δυστυχώς -  στα επόμενα 5 χρόνια βελτίωση της κατάστασης της οικονομίας της Έδεσσας.  Εκτός εάν αποφασίσει και κάνει σύνθημά του το “Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή”, όπως τον καλεί το ΚΚΕ σε συμπόρετση μαζί του. Εμείς στο ΚΚΕ και κλείνοντας φέτος 100 χρόνια ζωής & δράσης, ξέρουμε καλά, ότι “Τίποτα δεν χαρίζεται - Όλα μ'αγώνες κατακτιούνται”.
      Σε ότι αφορά πιο συγκεκριμένα τα δημοτικά πράγματα στην Έδεσσα, ο Μιχάλης Φουνταλής έχει να επισημάνει τα παρακάτω :
      “Η πρώτη μου εκλογή σαν Δημοτικού Συμβούλου Έδεσσας το 1994 με τη στήριξη του ΚΚΕ, ήταν σαν να μπήκα στο Δημαρχείο για να δώ μια κινηματογραφική ταινία, που ήξερα το τέλος της, αλλά 24 χρόνια μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο πάλευα για να αλλάξω.
      Έχοντας ξεκάθαρο στο “πετσί” μου, ότι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με στέλνουν εργάτες-αγρότες-μικροί επαγγελματίες, όποια θέση πήρα εκεί μέσα ( πιθανά και με κάποια μικρά λάθη ελάχιστες φορές σε αυτά τα χρόνια ) έπρεπε να εξυπηρετεί αυτούς που με εξέλεξαν και όχι αυτό, που μας σερβίριζε η εκάστοτε κυβέρνηση ή το στενό προσωπικό μου συμφέρον.
       Δυστυχώς η πορεία των δημοτικών πραγμάτων τα τελευταία 20 χρόνια, όχι μόνο δεν βοήθησαν στη βελτίωση της οικονομίας του Δήμου Έδεσσας & των συνδημοτών μας, αλλά συνέβαλαν στην επιδείνωσή της.
      Ήμουν απέναντι με θέσεις στον “Καποδίστρια”, τον “Καλλικράτη” & τώρα τον “Κλεισθένη”, νόμους που πέρασαν κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων για να μετατραπούν οι Δήμοι σε “μηχανισμούς” & “γρανάζια” του Κράτους, κάνοντας τους Δήμους να χάσουν κάθε αυτοδιοικη-τικό χαρακτηριστικό τους.
     Με αυτούς τους Νόμους και τη συμφωνία όλων των άλλων Παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, παλιών και νέων, αλλά και διάφορων “ανεξάρτητων”, που υπηρέτησαν το σύστημα μέσα από τους παλιούς συνδυασμούς, πέρασαν στο όνομα της “ανάληψης αρμοδιοτήτων” αντιλαϊκές πολιτικές που φορτώνουν οικονομικά βάρη στους δημότες :
-        Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης με χαράτσια στο κοινωνικό αγαθό, το νερό.
-        Τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς.
-        Δίδακτρα στο Δημοτικό Ωδείο.
-        Εισιτήρια σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις.
-        Απορρίματα-ΧΥΤΑ-Βιολογικός Καθαρισμός σε ιδιώτες με ανάλογα χαράτσια.
-        Αγροτική Οδοποιϊα-Άρδευση πληρωμένη από αγρότες που “φυτοζωούν”.
-        Χτύπημα του 8ωρου και εργασιακών δικαιωμάτων, αφού τα 4ωρα και η μερική απασχό-ληση πέρασαν πρώτα από το Δήμο και μετά εφαρμόστηκαν από ιδιωτικές επιχειρήσεις.
-        Από τα 4,5 εκατ. Ευρώ, που χρηματοδοτούνταν ο Δήμος μας από τον κρατικό προϋπολο-γισμό, κόψε-κόψε, φτάσαμε να παίρνουμε με το ζόρι 2 εκατ. Ευρώ και οδηγούμαστε πλέον σε “Δήμο Ανώνυμη Εταιρεία ( Α.Ε.)”, που  για να κάνει κάποιο αναγκαίο έργο, θα πρέπει να βάλει πρόσθετη φορολογία ( ο ΕΝΦΙΑ αντί να καταργηθεί, έρχεται στους Δήμους ).
-        Ο προϋπολογισμός του Δήμου “φτιάχνεται” σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, ελέγχεται η κάθε δαπάνη του από το Επίτροπο και το Παρατηρητήριο σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης.
        
       ΑΡΑ, Δήμαρχος & Δημοτικά Συμβούλια, που λειτούργησαν και λειτουργούν “με ρεαλισμό” και τις επιταγές της κυβέρνησης, δεν είναι δυνατό να εξυπηρετήσουν τα “θέλω” και τις “επιταγές”  των συνδημοτών μας, που μας εκλέγουν. Έτσι λοιπόν και το μέλλον της οικονομίας της Έδεσσας, σε σχέση και με την παρέμβαση των εκλεγμένων στο Δήμο μας, έχει να κάνει και με τις τελικές επιλογές των ίδιων των συνδημοτών μας.
       Σαν “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια υπηρετήσαμε με συνέπεια τη λογική με τα πραγματικά “θέλω” των συνδημοτών μας. Για τα επόμενα χρόνια οι συνδημότες μας θα αποφασίσουν για το Δήμο που θέλουν, για το αν θα είναι σύμμαχος στις διεκδικήσεις τους ή “ρεαλιστής” απέναντί τους.
      Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ετοιμάζεται για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και σύντομα θα ανακοινώσει τον υποψήφιο δήμαρχο της.Είναι πλέον τα πράγματα πολύ καθαρά, γιατί οι ίδιοι οι συνδημότες θα καθορίσουν με την ψήφο τους και την οικονομία της Έδεσσας, που θα καθορίσει τη ζωή τους.
      Θα έχουμε Δήμαρχο & Δημοτικούς Συμβούλους “Ανεξάρτητους & ρεαλιστές”  ή “Ενταγμένους & υποταγμένους” στα “θέλω & τις επιταγές” αυτών που μας εκλέγουν ;
  
«Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας-Βεγορίτιδας»                                
Δημ.Σύμβουλος  Φουνταλής  Μιχάλης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Ξύπνησες Φουνταλή δεν βλέπεις τα αίσχη της δημοτικής παράταξης που κυβερνά τον δήμο, δεν βλέπεις τα αίσχη με την συμπεριφορά αυτής της παράταξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μιχάλης ήταν στα τέλη του 2013 που με την παρουσία του ψήφισε τον προυπολογισμο και έσωσε τον Γιάννου όταν παραιτήθηκαν τρεις δημοτικοί συμβουλοι. Τώρα μιλάει το δεκανίκι του Γιαννου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10:13 Μην ξεχνάμε και την ψήφιση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που δεν είχε πλειοψηφία ο Γιάννου και ο φουνταλης τον έσωσε η δουλεία του κκε Μιχάλη δεν ειναι να ειναι εκει για να εινσι δεκανίκι του γιαννου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι με την πλατεια τι εγινε? Με τη ψηφο του δεν περασε το μετρο?Το εχασες μιχαλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιχάλη πάτησες το πόδι σου σε εκείνη την δομή του δήμου που βρίσκεται στο χωριό που ζεις να δεις τα αίσχη του Γιάννου και να τα καταγγείλεις στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και σε αρμόδιες αρχές. Η μια χαρά είναι όλα, κρίμα Μιχάλη. Και επειδή κακιά δεν κρατάμε χρόνια σου πολλά υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.