Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την επίσπευση δημοπράτησης του Φράγματος Αλμωπαίου και την κατασκευή του έργου

Με μία λιτή αλλά περιεκτική επιστολή της, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά επισημαίνει την αναγκαιότητα της κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου (Καλής) και ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσουν στη δημοπράτηση του έργου ώστε, στη συνέχεια να κατασκευασθεί το έργο πολλαπλών ωφελειών για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Ακολουθεί η επιστολή της κας Αηδονά:

«Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή και με αφορμή την έκδοση των Περιβαλλοντικών Όρων στις 24-4-18 (σχετικός ΑΔΑ:6ΑΘΞ4653Π8-ΕΩΚ) του έργου «Κατασκευή  Φράγματος Αλμωπαίου» σας επισημαίνουμε γι’ άλλη μια φορά την πολλαπλή χρησιμότητα και ανταποδοτικότητα στην πραγματική οικονομία και το περιβάλλον της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.


Ήδη έχουν διανυθεί τα σημαντικότερα και αποφασιστικότερα βήματα της ωρίμανσης του έργου και, πλέον, υπολείπονται:

- η οριστικοποίηση των μελετών και 
- η δημοπράτηση της κατασκευής του.

 Ωστόσο, ήσσονος σημασίας ζητήματα που σχετίζονται με τις υπολειπόμενες γεωτεχνικές μελέτες και την εμπλοκή του Δασαρχείου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (χρηματοδότηση μελέτης δασικής οδοποιίας και επίβλεψη εργασιών από αρχαιολόγο) οδήγησαν τους αναδόχους των μελετών σε αίτημα παράτασης μέχρι το τέλος του 2019. 

Η εξέλιξη αυτή, εύλογα, μας δημιουργεί ανησυχίες αναφορικά με την πορεία της υλοποίησης του έργου, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε για τη συνδρομή σας ώστε, να προσπεραστούν τα εν λόγω ζητήματα και να επιτύχουμε το ταχύτερο δυνατόν την έναρξη των εργασιών κατασκευής.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά
Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας»


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. Ήσσονος σημασία οι γεωτεχνικές μελέτες; φράγματος; άσε μας μαντάμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εάν δεν γνωρίζεις το θέμα μη σχολιάζεις, εκτός κι αν είσαι συριζοτρολ.......

   Διαγραφή
 2. Φίλε μου και όμως η γεωτεχνική μελέτη είναι θέμα 3 έως 4 ημερών, για 200, 300 μέτρα δασικού δρόμου για να γίνουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις. Όπως και η επίβλεψη της αρχαιολογίας. Αν είναι δυνατόν να αποτελεί λόγο να το παν πάλι στις καλένδες. Άμα δεν ξέρεις μην γράφεις. Για μενα συγχαίρω την Αηδονά για τις παρεμβάσεις της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…