Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας για τις κατάληψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Καλής και τη μοριοδότηση σχολικών μονάδων


«Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, βρεθήκαμε δίπλα στα παιδιά μας, στους μαθητές της σχολικής μονάδας Γυμνασίου και Λυκείου Καλής του Δήμου Σκύδρας, για να ακούσουμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και να δηλώσουμε ότι βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, ετοιμοπόλεμοι, για να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση τα αυτονόητα, ήτοι την άμεση τοποθέτηση καθηγητών βασικών ειδικοτήτων, όπως μαθηματικοί, φιλόλογοι, φυσικός, μουσικός. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και έχουμε άριστη συνεργασία μ΄ όλους: Εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Μαθητές. Τα σχολεία μας από άποψη υποδομών και στήριξης με εκπαιδευτικό υλικό, είναι τα καλύτερα. Ακούγοντας τους μαθητές και δη τους Προέδρους των 15μελων Συμβουλίων του Λυκείου και του Γυμνασίου, χάρηκα που είδα ότι μπροστά μου βρίσκονταν ενεργοί πολίτες, δυναμικοί, με λόγο, σεβασμό, ευγένεια και ικανότητες, αποφασισμένοι να διεκδικήσουν και να λάβουν τι τους αναλογεί κι ό,τι δικαιούνται. Μετά την αποχώρηση μου από τη σχολική μονάδα και αφού κάλεσα τους μαθητές να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα σ΄ άλλους χώρους και συγκεκριμένα στα αρμόδια γραφεία Υπουργών και Βουλευτών, απέστειλα επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, στους Βουλευτές Πέλλας, στην Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, με την οποία αφού παρουσίασα τον λόγο της κατάληψης, ζήτησα την άμεση επίλυση του προβλήματος που υπάρχει στην ως άνω σχολική μονάδα από την αρχή της χρονιάς και που έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά μας να στερούνται της αναγκαίας και βασικής εκπαίδευσης, της κατάκτησης της γνώσης και να υπολείπονται των άλλων μαθητών.

Η παιδεία, η γνώση, αποτελούν διαχρονικά μεγάλες αξίες και ειδικά σήμερα μονόδρομο για την Ελλάδα της κρίσης. Λύση χθες, για να κυλήσει ομαλά η σχολική χρονιά, χωρίς περαιτέρω κενά διδασκαλίας. Επίσης,

Απέστειλα, επίσης, έγγραφο στον αρμόδιο Υπουργό για τη μείωση της μοριοδότησης των σχολείων Καλής και Ανύδρου, που έχουν ως αποτέλεσμα την απροθυμία εκπαιδευτικών για τοποθέτηση στις ως άνω σχολικές μονάδες, με αρνητικές συνέπειες για τα σχολεία μας.

Η νέα γενιά είναι το μέλλον μας και όταν οι μαθητές μας, όπως οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Καλής, με ευγένεια, ήθος, λόγο, επιχειρήματα, διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα μας, τότε Ναι έχουμε λόγους να αισιοδοξούμε και να ελπίζουμε για μια καλύτερη Ελλάδα!





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. κυρια μου με δηλωσεις,με χαρτια και επιστολές δεν λύνονται τα προβλήματα, ειναι σταχτυ στα ματια των αφελων, επρεπε να πας στην αθηνα μαζι με την αντιπροσωπεία και να τεθεις επικεφαλης Και να ειστρεψεις με λυση, ολα τα αλλα ειναι παπαριες,αλλα που τετοιο , στο ραχατι σου,και νομιζεις οτι μας επεισες, θα τα ακουσεις τον Γενάρη,που θα ξεφυτρωνουν σαν τα μανιτάρια σε καθε χωριο, στην σκυδρα οι υποψήφιοι που θα πλαισιώσουν το νεο ψηφοδέλτιο με νεο ,δυναμικό δημαρχο, θα τριβεις τα ματια σου ,και αυτοι οι σύμβουλοι που σου περιστοιχίζουν,θα βλεπεις να σε πουλανε και θα πιανουν στασιδι στο νεο ψηφοδέλτιο. δεν θα κοιμασαι με αυτα που θα βρεις μπροστα σου. Δευτε , λαβετε , ιδωμεν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.