Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

« Όπου κι αν πάω… Πλατάνη συναντάω!»


Η Πλατάνη (Τοπική Κοινότητα Πλατάνης - Δημοτική Ενότητα Έδεσσας), ανήκει στον δήμο Έδεσσας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα “Καλλικράτης”.
Η επίσημη ονομασία είναι “η Πλατάνη”. 
Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Πλατάνη ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Πλατάνης, του πρώην Δήμου Έδεσσας του Νομού Πέλλας.
Η Πλατάνη έχει υψόμετρο 181 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Ιδιαίτερα έντονη και πολύπλευρη είναι η δράση του Πολιτιστικού  Συλλόγου Πλατάνης , ο οποίος λαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες και διοργανώνεις εκδηλώσεις που διατηρούν την παράδοση και προάγουν τον πολιτισμό. Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια, προχώρησε στην πλήρη ανακαίνιση του κτηρίου του συλλόγου, βελτιώνοντας την αισθητική και αγοράζοντας παράλληλα καινούργια έπιπλα. Με τον τρόπο αυτό βελτίωσε τις συνθήκες μέσα στις οποίες δραστηριοποιούνται καθημερινά τα παιδιά και οι φίλοι του συλλόγου.


Ο Π.Σ. Πλατάνης, κάθε χρόνο, στις 24 και 25 Ιουλίου, διοργανώνει διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον χώρο του Δημοτικού σχολείου Πλατάνης και τις πλαισιώσουν ορχήστρες και παραδοσιακοί χοροί.
Επίσης, κάθε χρόνο, στις  25 Νοεμβρίου πανηγυρίζει το ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης και των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας της ενορίας Αγ. Παρασκευής Πλατάνης, το οποίο βρίσκεται στο προαύλιο του ενοριακού ναού, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:
24/11: 4.00 μ.μ. Πανηγυρικός εσπερινός
25/11: 7.30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
5.00 μ.μ. Παράκληση Αγίας Αικατερίνης.
Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνης είναι ο Γιώργος Μπορδάνης και μέλη του συμβουλίου είναι οι: Πέτρος Πασλαμούσκας και Δήμος Δημόπουλος.
platani
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.