Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Στη βουλή το υπόμνημα του Συλλόγου ασφαλισμένων - ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Ν Πέλλας

Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τους αρμοδίους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το υπόμνημα του Συλλόγου Ασφαλισμένων – Ανασφάλιστων Ο.Α.Ε.Ε. Νομού Πέλλας με τα αιτήματα και τις θέσεις του Συλλόγου σχετικά με το ασφαλιστικό, τις οφειλές ΕΦΚΑ, τα «κόκκινα» δάνεια και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ.      
Όπως επισημαίνει ο  Σύλλογος, λόγω της οικονομικής κρίσης  δημιουργήθηκαν δυσβάστακτες οφειλές σε χιλιάδες ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ εξαιτίας : της χρέωσης οφειλών του κλάδου ασθενείας, των κρατήσεων για σύνταξη με βάση υπολογισμού τα τεκμαρτά εισοδήματα κι όχι τα καθαρά κέρδη και από τόκους και προσαυξήσεις.  Τονίζεται επίσης ότι λόγω της σημαντικής μείωσης των εσόδων τους επήλθε αδυναμία πληρωμής των δανείων τους. 
Ως εκ τούτου, ο Γιώργος Καρασμάνης με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση ζητά από τους αρμοδίους Υπουργούς να ενεργήσουν άμεσα ώστε να ανακουφιστούν χιλιάδες οικογένειες ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ και να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του Συλλόγου, όπως η αφαίρεση τόκων και παρακρατήσεων και  ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις, η αύξηση του ορίου που μπορεί να παρακρατηθεί από την σύνταξη από τις 20.000 Ευρώ στις 50.000 Ευρώ ώστε να μπορούν να λάβουν σύνταξη όσοι έχουν φτάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης, η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων τους με παράλληλη προστασία της πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης και η ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…