Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέρασαν οι τροπολογίες για το Σύνταγμα από την επιτροπή της Βουλής στα Σκόπια


H Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής της ΠΓΔΜ ενέκρινε πριν από λίγο το τέταρτο και τελευταίο σχέδιο τροπολογίας του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τις προηγούμενες ημέρες, η κοινοβουλευτική αυτή Επιτροπή ενέκρινε, με πλειοψηφία, και τις άλλες τρεις τροπολογίες του Συντάγματος.

Υπέρ των σχεδίων των τροπολογιών του Συντάγματος τάχθηκαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ κατά οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.

Το επόμενο διάστημα και πιο συγκεκριμένα την 1η Δεκεμβρίου θα συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση των σχεδίων τροπολογιών του Συντάγματος. Για την έγκριση τους απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία (61 βουλευτές στους 120), την οποία η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ. διαθέτει άνετα.

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης αυτής, θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η τρίτη και τελευταία φάση της διαδικασίας τροποποίησης του Συντάγματος, κατά την οποία η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή τις τελικές προτάσεις της για το περιεχόμενο των συνταγματικών τροπολογιών, οι οποίες θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής. Η τρίτη φάση θα ολοκληρωθεί με την τελική ψηφοφορία, κατά την οποία απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (80 βουλευτές στους 120).

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, η όλη διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος της χώρας αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιανουαρίου.

ΑΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Κουραφέξαλα. Γίνουν δε γίνουν τροποποιήσεις εμείς θα τις δεχτούμε άκριτα. Μας υποχρεώνουν άλλωστε. Oσο για το VMR με κανένα πιστόλι στον κρόταφο θα αλλάξει γνώμη[αν και πιστεύω ότι σαν αρχή, να φύγει το όνομα Μακεδονία από την Ελλάδα το βολεύει] Κατά τα άλλα στην Ελλάδα όλα πάνε καλά, τα τσιπράκια, οι κοτζιάδες βολεύτηκαν με τις μίζες και ο ελληνικός λαός με τους δημοσιογράφους, στο ίδιο παιχνίδι να του κάνουν πλύση εγκεφάλου, κοιμάται τον ύπνο που του χάρισαν οι αφέντες του. Όνειρα γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ:
      ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.
      ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΥΛΑΜΕ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ.
      ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ;
      ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΧΑΜΝΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΜΙΖΑΡΟΥΝ.
      ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΝΕ.........

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.