Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας


Μέσα στο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μαζική συνέλευση της νέας δημοτικής παράταξης όπου θα ανακοινωθεί η συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής Πέλλας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας Ηλίας Θεοδωρίδης στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του αναφέρει:

Oι εκλογές στο Δήμο Πέλλας αποτελούν πρόκληση και ευκαιρία ταυτόχρονα για μια τομή με το παρελθόν και τη χάραξη μιας νέας πορείας υψηλών προσδοκιών

Οι Δημοτικές αρχές πρέπει να ασκούν τη θεσμική τους δικαιοδοσία μέσα από τακτική λογοδοσία στο λαό, αλλιώς λειτουργούν σαν τις κυβερνήσεις που κρίνονται μια φορά στα τέσσερα χρόνια με την ψήφο του.
Η λειτουργία της αυτοδιοίκησης ιδιαίτερα της δημοτικής αυτοδιοίκησης αποτελεί το κατεξοχήν πεδίο ανάδειξης των συλλογικών δημοκρατικών κατακτήσεων μιας τοπικής κοινωνίας.
Οι ανθρώπινες σχέσεις, οι κοινωνικές σχέσεις, η πολιτισμική συμβολή κάθε τοπικής κοινωνίας στο εθνικό γιγνεσθαι, οι λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, η διαμόρφωση τοπικών και περιφερειακών σχεδίων ανάπτυξης, η ανασυγκρότηση των παραγωγικών δυνάμεων του χώρου ευθύνης της, η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν τομείς ευθύνης και σύγκρισης των ικανοτήτων μιας σύγχρονης δημοκρατικής δημοτικής αρχής.
Οι δημοτικές ενότητες στην Ελλάδα αρχίσαν να διαφοροποιούνται στην επίτευξη  καινοτομίας, στις ταχύτητας, στην ποιότητα και μετεξέλιξη των τοπικών κοινωνιών ανάλογα με τις δεξιότητες και τις επιδόσεις των δημοτικών τους αρχών και το βαθμό συμμετοχής των πολιτών που οι ίδιες επιτυγχάνουν.


Δυστυχώς η δική μας δημοτική αρχή δεν ανήκει στις καινοτόμες αυτοδιοικήσεις σε αυτές που δημιουργούν νέα πρότυπα, που διαμορφώνουν σύγχρονα αναπτυξιακά σχέδια που αναδεικνύονται σε ουσιαστικούς διαμεσολαβητές μεταξύ των τοπικών κοινωνικών και των εκάστοτε κυβερνήσεων. Παραμένει για δεκαετίες προσκολλημένη στα παλιά πρότυπα αυτοδιοίκησης που μετα βίας εκτελεί ακόμα και στοιχειώδεις υποχρεώσεις μιας δημοτικής αρχής.
Η συνένωση των Δήμων που έγινε με τις μεταρρυθμίσεις (Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης) με στόχο το χτύπημα της διαφθοράς, τη μείωση του κόστους λειτουργίας και την ενίσχυση του αναπτυξιακού τους χαρακτήρα στο δικό μας Δήμο, τουλάχιστον δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα κυρίως σε ότι αφορά το αναπτυξιακό τους σκέλος.
Ο παλιός Δήμος Γιαννιτσών, δεν κατόρθωσε να μετεξελιχθεί ποτέ σε Δήμο Πέλλας, δεν μπόρεσε να ενσωματώσει τους πρώην καποδιστριακούς Δήμους Πέλλας, Κρύας βρύσης, Κυρρου και Μ. Αλεξάνδρου, που σήμερα παρουσιάζουν την εικόνα εγκαταλελειμμένων δημοτικών διαμερισμάτων. Δεν αξιοποίησε το ιστορικό όνομα με το οποίο προικίστηκε ώστε να εμπλουτίσει μια σύγχρονη πολιτισμική του ταυτότητα.
Η αγροτική παραγωγή και ο αγροτικός πληθυσμός αποτελούν την κύρια οικονομικό – κοινωνική σύνθεση συνιστώσα τόσο του Δήμου όσο και της Πόλης των Γιαννιτσών. Oι δημοτικές αρχές παλιάς κοπής όμως θεωρούσαν και συνεχίζουν να θεωρούν τον τομέα «εκτός αρμοδιότητας τους» παραπέμποντας το σύνολο των χρόνιων προβλημάτων του στο κράτος.
Η στασιμότητα στον τομέα των περιβαλλοντικών δράσεων επιτείνει τα ήδη αυξημένα προβλήματα ιδιαίτερα της πόλης των Γιαννιτσών. Ειδικότερα στον τομέα των απορριμμάτων, χρειάζεται ολικός επανασχεδιασμός στην διαλογή, στην αποκομιδή και την διαχείρισή τους.
Το συγκοινωνιακό δίκτυο της πόλης και η σύνδεση του με τα δημοτικά διαμερίσματα παραμένει στάσιμο εδώ και τριάντα χρόνια. 
Οι υποδομές στο δήμο αλλά και ευρύτερα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας παραμένουν σοβαρά ανεπαρκείς, τόσο στον τομέα των μεταφορών όσο και στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής.
Η εκπόνηση ενός προληπτικού σχεδίου προστασίας της υγείας της ζωής της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών είναι έργο στο οποίο η δημοτική αρχή μπορεί να έχει καθοριστική συμβολή σε συνεργασία με τους συναρμόδιους κρατικούς φορείς. ¨Όπως αποδείχθηκε στην πράξη δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικό εθνικό σχέδιο προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών χωρίς την εξειδίκευση του ανά δημοτικό διαμέρισμα.
 Από την παθογένεια του μοντέλου Δημοκρατίας στη χώρα μας δεν εξαιρούνται οι τοπικές δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Η εφαρμοσμένη πολιτική δημοτικών αρχών είναι απογυμνωμένη από ιδέες και περιεχόμενα που συνδέονται και εκφράζουν τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Οι εκλογικές αντιπροσωπεύσεις και η διεκδίκηση της ψήφου των πολιτών έχουν υποστεί ραγδαίο εκφυλισμό σε χυδαίο πελατειακό – ρουσφετολογικό επίπεδο, ενώ ο ίδιος ο ανταγωνισμός στη διεκδίκηση του δημοτικού θεσμού παίρνει της μορφές αλληλοσυγκρουόμενων ομάδων και φατριών.
Το έλλειμμα δημοκρατίας και αποτελεσματικότητας που παρατηρείται στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων αποδίδεται ευθέως και αποκλειστικά στο έλλειμμα πόρων προς την αυτοδιοίκηση.
Η πολιτική αποξένωση των παραγωγικών, κοινωνικών και επιστημονικών υποκειμένων, από τους φορείς της αυτοδιοίκησης δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη στελεχιακή ανανέωση και τη δημοκρατική αναπτυξιακή αναμόρφωση του θεσμού.
Η γραφειοκρατικοποίηση της διοίκησής, η τάση ιδιωτικοποίησης των φορέων δημοτικής διαχείρισης η υποκατάσταση των αιρετών από τους τεχνοκράτες σε ότι αφορά τον πολιτικό – αναπτυξιακό σχεδιασμό, αποδυναμώνει περαιτέρω το ρόλο των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και υποβαθμίζει τον ιστορικό ρόλο του θεσμού.
Η αποδυνάμωση των τοπικών δημοτικών αρχών, καθιστά κυρίαρχες και ανεξέλεγκτες τις τοπικές οικονομικές ελίτ, ενώ περιθωριοποιεί την τοπική κοινωνία από τον καθορισμό των εξελίξεων που την αφορούν.
Για την οικοδόμηση μιας εναλλακτικής, καινοτόμου, αναπτυξιακής, δημοκρατικής, δημοτικής αρχής είναι αναγκαία μία ευρεία κοινωνική συμμετοχή και ιδιαίτερα της νεολαίας. Μιας νεολαίας που διαθέτει τα περσότερα μορφωτικά εφόδια από οποιαδήποτε άλλη γενιά του παρελθόντος. Ταυτόχρονα, όμως είναι μια νέα γενιά που ζει την αποξένωση της από την παραγωγή, τον αποκλεισμό της από την εργασία, οσο καμιά προηγούμενη γενιά της μεταπολίτευσης , μια γενιά που ξενιτεύεται η ψάχνει αλλότριες εργασίες.
Καλούμε αυτή τη νεολαία, να μην σιωπήσει, να φωνάξει την δική της αλήθεια, να διεκδικήσει τη συμμετοχή της και να παλέψει για την πραγματοποίηση των δικών της ονείρων.
Είναι υπόθεση όλων μας να αναβιώσουμε μαζί τη συλλογική δημοτική ζωή των πολιτών η οποία περνά μια παρατεταμένη περίοδο παρακμής και να διαμορφώσουμε ένα νέο δήμο πρότυπο που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Με τιμή
Ηλίας Θεοδωρίδης -  Ιατρός Καρδιολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

42 comments:

  1. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτελους βρε παιδιά να έχουμε μια επιλογή πολύ καλή γιατί μέχρι τώρα το τοπίο ήταν άκρως επικίνδυνο και απαραδεκτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεις: προοδευτικός δημοκρατικός χώρος. Πρόσεξε: μήπως υπάρχει και μη προοδευτικός δημοκρατικός χώρος; ή προοδευτικός μη δημοκρατικός χώρος; Όπως βλέπεις αυτή τη σαχλαμάρα με τις ταμπέλες καλό είναι να την αποφεύγεις. Για την ταμπακέρα τώρα. Πρόκειται για μια σοβαρή υποψηφιότητα από έναν σοβαρό επιστήμονα

      Διαγραφή
  4. Τα καλύτερα έρχονται μπραβοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή η υποψηφιότητα είναι γάντι για τον Δήμο μας και για τους δημοκρατικους ανθρωπους και για να φύγουμε από την απραξια και το τέλμα. Εύχομαι όλα καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους νέοι άνθρωποι....χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή επιτυχία κύριε Θεοδωρίδη Ηλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kατασυγκινήθηκα μιλάμε με το πολιτικό απολίθωμα του παλαιου ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πριν 15 μέρες στην πελλα τηλεόρασης ο σηφακης προανειγγειλε την υποψηφιότητα του Ηλία Θεοδωριδη.Αρα υποστηρίζετε ευθέως απο τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ του δημου.

      Διαγραφή
  9. Μπράβο και ένας μόνιμος κάτοικος των Γιαννιτσών επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σου ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από Γιαννιτσά Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πατριωτική αριστερά ( Μιχάλης χαραλαμπιδης ) τα λέει όλα!!! καμιά σχέση με αντιπατριώτες ΓΙΑΛΑΝΖΙ αριστερούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαίρομαι γιατί η Πελλά και τα Γαννιτσα θα έχουν έναν αξιολογο υποψήφιο δήμαρχο. Καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιτέλους να μπει τέλος στον εγωισμό και μεγαλοϊδεατισμό του Στάμκου και της παρέας των κουμπάρων Σαμαρά που έκαναν τσιφλίκι τον Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένας γυρολόγος του πολιτικού συστήματος, θα σώσει το Δήμο Πέλλας;Θα εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου(των μνημονίων), της ΔΗΜΑΡ ή του ΣΥΡΙΖΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πιστεύω πως αυτός ο Θεοδωρίδης θα περάσει τουλάχιστον 15% τον άλλο Θεοδωρίδη.Κι οι δυο μαζί θα ξεπεράσουν το 96%...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΣΗΦΑΚΗ.
    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΗΣ ΤΖΑΚΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευχόμαστε τα καλύτερα ή ιδανική υποψηφιότητα σε έναν Δήμο που την χρειάζεται Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΟΥ ΕΥΧΌΜΑΣΤΕ ΌΛΑ ΚΑΛΆ ΑΠΌ ΤΗΝ ΨΥΧΉ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΓΧΕΊΡΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΌΛΜΗΣΕ ΑΠΌ ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΆΓΟΝΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΠΟΥ ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΌΤΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΌΤΕΣ ΑΡΈ ΚΑΚΟΜΗΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΙΑ ΟΎΤΕ ΟΙ ΦΊΛΟΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΤΗΡΊΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όλα καλά θα πάνε μπράβο ρε Ηλία για να μάθουν ότι αυτά που μαγειρεύουν στην πλάτη του δημότη δεν θα τους βγουν για προσωπικα συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΡΈ ΗΛΊΑ ΉΡΩΑ ΜΠΡΆΒΟ ΑΛΊ ΣΕ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΌΤΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΆΚΙΑ. ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον επόμενο ενθουσιασμό σου για την μεγάλη κάθοδο του εθνάρχη μην βάλεις τόνους please.

      Διαγραφή
  22. Είδαμε και τους μόνιμους κατοίκους είτε στον δήμο είτε στην περιφέρεια άιντε βρε για την πάρτη τους πλατεία και έτσι αιντεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άνθρωποι που απέτυχαν στις εκλογικές αναμετρήσεις και που τόσο καιρό ανύπαρκτοι να κάνουν και τα βιλαετια τους ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όπου εκλογές και έμμισθες θέσεις ο Ηλίας πρώτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτη η υποψηφιότητα να είστε βέβαιοι ότι δεν έχει ανάγκη πατροναρισματος οποιας μορφηΣ Καλή επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δηλαδη το έργο που γίνεται από αυτές τις "θεσεις" ούτε καν το βλέπουμε εδώ άλλοι Χρόνια παιδιά κομματικών σωλήνων, βολεμένοι Χρόνια εκτός υπηρεσιών τους και το παίζουν και εκλογικά αφεντικά ΕΕΕΕ φτανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κατά μας και οι άλλοι που κατεβαίνουν μόνοι τους τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στο Τσαλί μένει ή στην παλιά αγορά?,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επιτελους μια υποψηφιοτητα που φερνει πνοη αισιοδοξιας και μπορει να βγαλει τον δημο απο το τελμα των τελευταιων ετων! Να γινει ο δημος μας προτυπο!!! Καλη επιτυχια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τ.Γ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ9 Νοεμβρίου 2018 στις 1:08 π.μ.

    Ρε μας κουφανατε με τις αφελεις και κατευθυνομενες τοποθετησεις σας και οι μεν προοδευτικοι και οι δε συντηρητικοι. Μπορει να μου απαντησει καποιος στο ερωτημα ποιοι υποψηφιοι δημαρχοι του δημου Πελλας ειναι παιδια του κομματικου σωληνα και μονιμα ζουν παρασιτικα εις βαρος του Ελληνικου λαου; Δηλαδη κ. Θεοδωριδη περαν της αιρετης σας θητειας για την οποια ουδεις σας μεμφεται, μπορειτε να μας πειτε ποιος και με ποια κριτηρια σας διορισε Γραμματεα της Αποκεντρωμενης Περιφερειας Δυτικης Μακεδονιας και σημερα αν.διοικητη της 4ης ΥΠΕ; Εσεις κ. Σταμκο περαν της αιρετης σας θητειας, μπορειτε να μας πειτε ποιος και με ποια κριτηρια σας διορισε διοικητη στο Γ.Ν Βεροιας και κατοπιν στο Γ.Ν Γ.Γεννηματας Θεσ/νικης; Ο πρωτος κ.κ συνδημοτες εσωσε την χωρα μας ως βουλευτης του κοινοβουλιου αλλαζοντας 3-4 κομματα και ο δευτερος ως δημαρχος εδω και 8 χρονια περαν της ανυπαρξιας εχει αποτελειωσει και την τελευταια ελπιδα αναπτυξης που θα μπορουσε να εχει η περιοχη μας. Αν αυτες οι υποψηφιοτητες δεν ειναι για γελια και για κλαμματα, τοτε μηπως ειναι σκοπιμο μας μας βαλουν σε επιτροπεια και να διορισουν δημαρχο Πελλας τον Τομσεν, την Βερκουλεσκου η ακομα και τον Μοσκοβισι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ξερεις όμως τι δεν είδα να σχολιάζεις και τις άλλες υποψηφιότητες γιατί διακρίνω μια αληθινή σκέψη και καλό λόγο αλλά τι έγινε δεν γνωρίζεις για τις αλλεΣ? ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τ.Γ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΙΔ.. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ9 Νοεμβρίου 2018 στις 2:55 μ.μ.

      Το σιγουρο ειναι κυριε {9:26 Π.Μ} οτι την αποψη μου δεν την κατευθυνει κανεις, ουτε και μπορει να θεωρηθει οτι χειραγωγω την ψηφο των συμπολιτων μου. Αναλυω απλα υπαρκτα γεγονοτα και μπορει οποιος θιγεται να απαντησει. Τωρα αν θελεις να εκφερω την αποψη μου και για τον κ. Καστεριδη που ανακοινωσε επισημα την υποψηφιοτητα του θα το κανω. Αν και δεν εχει αμαρτωλο πολιτικο παρελθον διοτι ηταν μακρια απο την πιτα της κεντρικης κρατικης εξουσιας, τον θεωρω απλα εναν γραφειοκρατη, πολυ καλο στην δουλεια του ως πρ.διευθυντης του δημου Γιαννιτσων και μετεπειτα Πελλας, αλλα μεχρι εκει. Ο δημος αυτος θελει ανθρωπο με οραμα, ικανο και γνωστη των αναγκων του μεσου πολιτη που σημερα στερειται τα παντα. Ζουμε σε εναν μεγαλο και ιστορικο δημο και μας αξιζουν περισσοτερα. Ελπιζω να καλυψα το ερωτημα σου και αν επανελθεις μην μπεις στον κοπο να με ρωτησεις για υποψηφιοτητες που υποβοσκουν ως φημες στα καφενεια. Οταν θα εχουμε νεα ανακοινωμενη υποψηφιοτητα ειμαι στην διαθεση σου να γραψω ελευθερα την γνωμη μου γι αυτην. Μαλιστα το συγκεκριμενο μεσο κοινωνικης δικτυωσης που μας δινει βημα εστω και μεσω πληκτρολογιου ειναι ιδιαιτερα εγκυρο και σοβαρο γιατι απλα καταγραφει τα γεγονοτα και δεν κανει οτι το MEGA η ο ΣΚΑΙ.

      Διαγραφή
  32. Ότι αφορά την υποψηφιότητα του Ηλία Θεοδωρίδη η πρώτη θέση στην οποία αναφέρεσε έγινε καταπληκτικό έργο με έμπρακτες αποδείξεις και η δεύτερη είναι επιλογή σύμφωνα με την επίστη μη του τι πιο φυσιολογικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.