Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άρθρο του Δημ. Γαλουτζή: "Να διεκδικήσουμε από τώρα και στο εξής ακέραια τα δικαιώματα που πηγάζουν από τους νόμους και όχι από τα μνημόνια"


Δεν υπάρχει μέρα, δεν υπάρχει στιγμή που να μην ακούσεις ή να μην μπεις στην κουβέντα για τις αιτήσεις περί αναδρομικών κλπ.
Συνταξιούχοι και μη, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να διεκδικούν και να προσμένουν τα αναδρομικά από το βρώμικο κράτος.
Να μας δώσουν πίσω τα λεφτά μας, αυτά που πληρώναμε τόσα χρόνια, είναι λεφτά από τις κρατήσεις, είναι λεφτά από τον ίδρωτα μας.
Οι περικοπές είναι αντισυνταγματικές είναι ληστρικές και απαράδεκτες.
Τα δικαστήρια έχουν δικαιώσει τις προσφυγές και το συμβούλιο επικρατείας αναδεικνύει τα δίκαια των συνταξιούχων και των εργαζόμενων γενικώς.
Άρα ορθό και δίκαιο να διεκδικούμε.
Αν νηφάλια σκεφτούμε  πριν τον θυμό, το μυαλό δουλέψει πριν τις σειρήνες της έξαρσης και του ενθουσιασμού, πριν την παρότρυνση των πολιτικών παιχνιδιών. Τότε ίσως δούμε και την ορθή λύση στο άδικο μέτρο των περικοπών.
Αρκετοί προβάλουν το θέμα με όλα τα μέσα ,μέχρι ο ζαλισμένος να κάνει αίτηση που η ισχύς της είναι έξι μήνες και μετά αρχίζουν οι προσφυγές, που θα έχουν μακρόχρονες δικαστικές διαδικασίες με αποτελέσματα που ίσως δικαιώσουν την τσέπη των δικαιούχων μετά από δεκαετία.
Θεωρώ ότι αυτό επιδιώκουν οι πολιτικοί. Θέλουν να θολώσουν τα νερά όσο αυτοί δημιουργούν τις ανάλογες προϋποθέσεις για τις στρατιές ψηφοφόρων των επόμενων εκλογών.
Οι διαδοχικές κυβερνήσεις προ και εντός της οικονομικής κρίσης, διαχειρίστηκαν τα δημοσιονομικά του κράτους με γνώμονα τα συμφέροντα διεθνών και ντόπιων κέντρων, κατά των εργαζομένων και συνταξιούχων.
Εκτός των ευθυνών όλων όσων κατασπατάλησαν τα αποθεματικά των ταμείων, ευθύνες έχουν και όλοι αυτοί που ψήφισαν χωρίς δισταγμούς τα μνημόνια το ένα πίσω από το άλλο χωρίς να σηκώσουν ανάστημα.
Τώρα όλοι εμείς οι παθόντες με ένα πρόσταγμα (Γούρια στον Ταβά με τα κουλούρια) διεκδικούμε αναδρομικά με κόστος δεκάδων δισεκατομμυρίων εις βάρος της  εθνικής οικονομίας. 
Πιστεύεται ότι θα επιστραφούν έτσι από αυτούς που μας τα πήραν εν ριπή οφθαλμού;
Πιστεύεται ότι οι Ευρωπαίοι που διαχειρίζονται το εθνικό μας χρέος έως το 2060 ότι θα κόψουν από τα κέρδη τους για το δίκαιο αίτημα των αναδρομικών μας;
Πιστεύει κανείς ότι το υπερχρεωμένο κράτος θα σταματήσει να αποπληρώνει το επαχθές χρέος για να επιστρέψει δισεκατομμύρια στους συνταξιούχους; 
Αυτοί αναμένουν την πάροδο του χρόνου ώστε να μην υπάρχει κανείς δικαιούχος …(Λόγω Θανάτου).
Αναρωτήθηκε κανείς την δυσαναλογία εργαζόμενων έναντι των συνταξιούχων και πως δεν θα υπάρχουν ταμεία για συντάξεις;
Κανείς δεν πληρώνει εισφορές αλλά και αυτοί που πληρώνουν, πληρώνουν το ελάχιστο λόγω μαύρης εργασίας.
Σκέφτηκε κανείς τι πρόκειται να συμβεί στο εγγύς μέλλον από τους προσφυγομετανάστες που θα μπουν στον χορό της μαύρης και αδήλωτης εργασίας;
Θεωρώ ότι στο μέλλον μια καλή κυβέρνηση παίρνοντας την ψήφο μας θα πει ότι οι προηγούμενοι αφήσαν άδεια ταμία. Δεν έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις.
Τότε θα δώσουν στον κάθε δικαιούχο συνταξιούχο, δελτίο εν είδη πιστωτικής κάρτας με ορισμένους αποδέκτες (Σούπερ μάρκετ, καταστήματα ένδυσης υπόδησης, φαρμακεία) με ποσό που θα έχει ταβάνι όσο η κυβέρνηση θα ορίζει κάτι σαν τα κάπιταλ κοντρόλ.
Μετά θα τρέχουμε με προσφυγές που τα δικαστήρια θα μας δικαιώνουν και ο θεός θα μας προσκαλεί στας αγκάλας του.
Η Άποψη μου είναι να διεκδικήσουμε από τώρα και στο εξής, ακέραια τα δικαιώματα που πηγάζουν από τους νόμους και όχι από τα μνημόνια μιας και βγήκαμε τρομάρα τους από αυτά. 
Χωρίς την διεκδίκηση των αναδρομικών που ίσως δεν τα λάβουμε ποτέ. 
Ζητάμε αναδρομικά λες και τα ζητάμε από τους γείτονες που μας τα πήραν. Όλοι ξέρουμε ότι αυτοί που εμείς ψηφήσαμε και ψηφίζουμε για να μας σώσουν τα έχουν ρημάξει και δεν πρόκειται να πάρουμε από ταμία που δεν έχουν αλλά χρωστούν. 
Οι δικαστές καλά τα λένε ,γιατί πρώτοι και καλύτεροι παίρνουν αναδρομικά και κάνουν προπέτασμα καπνού με τα εκατομμύρια των αδικημένων, έτσι τρομοκρατούν τις κυβερνήσεις παίρνοντας αυξήσεις και αναδρομικά για πάρτη τους.
Το παιχνίδι των δικαστών και των ενστόλων καλά κρατεί.
Είμαι της άποψης ότι εφ’ όσον όλες οι κυβερνήσεις κακοδιαχειρίστηκαν.  
Εφ’ όσον παραδέχθηκαν χωρίς άρνηση το ψεύτικο και επαχθές χρέος, υπογράφοντας την καταδίκη του λαού , πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. 
Οι επόμενοι να μην τολμήσουν να μιμηθούν την εσκεμμένη κακοδιαχείριση και επιτέλους να προχώρηση η πατρίδα και ο λαός μπροστά για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Μόνο με νέες δουλειές και νοοτροπία συναίνεσης των πολιτικών και των πολιτών να βρούμε την μέση λύση, απολαμβάνοντας οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα.

Γαλουτζής Δημήτρης
Κάτοικος Γιαννακοχωρίου

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.