Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκπαίδευση "Βοηθών Ακτινολογία" στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών (φωτο)

Μετά την ειδικότητα του "ΔΙΑΣΩΣΤΗ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ" την περσινή χρονιά, άλλη μια απαιτητική και πολλά υποσχόμενη ειδικότητα στο χώρο της υγείας, λειτουργεί από φέτος στο Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας. Ο λόγος για τους "ΒΟΗΘΟΥΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ" που από φέτος κοσμεί την λίστα των πολυάριθμων ειδικοτήτων του ΙΕΚ Έδεσσας και το κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει. Ενδεικτικό της μοναδικότητας που χαρακτηρίζει την εν λόγω ειδικότητα αποτελεί το γεγονός πως φέτος λειτουργεί μόλις σε τρία (3) Δημόσια ΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα (!!!), ένα εκ των οποίων είναι της Έδεσσας και τα άλλα δύο της Αθήνας. Οι ιδιαίτερες απαιτήσεις σε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και εργαστήρια, αποτελούν τροχοπέδη ως προς την λειτουργία της, ειδικά στα ΙΕΚ της επαρχίας που δεν έχουν εύκολα πρόσβαση σε κατάλληλες μονάδες υγείας.
Το ΙΕΚ Έδεσσας, αφουγκραζόμενο την έντονη ζήτηση κατάλληλα καταρτισμένων Βοηθών Ακτινολόγων-Ραδιολόγων, έβαλε τα "δυνατά" του για άλλη μια φορά και τα κατάφερε. Εξασφάλισε έγκαιρα από το καλοκαίρι την συνεργασία με ένα εξαιρετικό σύνολο εκπαιδευτών με "πλούσιο" βιογραφικό, καθώς και την στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας και του Ιατρικού Κέντρου "Ασκληπιός", τα οποία και ευχαριστεί δημόσια που δίνουν τη δυνατότητα στην περιοχή του Ν. Πέλλας να προσφέρει στους νέους της ΔΩΡΕΑΝ αυτήν την εξειδίκευση. Μια ειδικότητα που όπως και αυτή του ΔΙΑΣΩΣΤΗ, προσφέρονταν κυρίως στα μεγάλα Ιδιωτικά ΙΕΚ Αθήνας-Θεσσαλονίκης, έναντι υψηλότατων διδάκτρων (περί τα 8.000€), που δύσκολα μπορούσε να καλύψει η μαστιζόμενη από την οικονομική κρίση ελληνική οικογένεια.
Οι σπουδαστές του ΙΕΚ Έδεσσας αφού ολοκλήρωσαν έναν πρώτο μήνα θεωρητικής κατάρτισης, εκπαιδεύονται ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας, από δύο έμπειρα στελέχη, τον κ. Μανωλάκη Γεώργιο (Ακτινολογικό Νοσοκομείου Έδεσσας) και τον κ. Μελλίδη Ιωάννη (Ακτινολογικό Νοσοκομείο Καστοριάς), ενώ λίαν συντόμως θα ακολουθήσει η κατάρτισή τους στα ακτινολογικά μηχανήματα του Ιατρικού Κέντρου "Ασκληπιός". Επίσης, την κάλυψη του θεωρητικού σκέλους της κατάρτισης ανέλαβαν οι Μελισσανίδης Παύλος (Διευθυντής στην κλινική «Αγ. Γεώργιος» και πρόεδρος στο Ιατρικό Κέντρο «Ασκληπιός»), Μάρκου Παύλος (πρώην Διευθυντής των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών και από τους ελάχιστους Ακτινοφυσικούς Ιατρικής σε όλη την Ελλάδα), Σιαφάκας Αθανάσιος (Καρδιολόγος), Καράχατζης Γρηγόριος (Χειρούργος), Παναγιώτου Μαρία (Ακτινολόγος) και Γαζέπη Ευαγγελία (Ακτινολόγος). Ένα εξαίρετο team εκπαιδευτών που το υψηλό του επίπεδο, εγγυάται την άριστη εκπαίδευση των καταρτιζόμενων, και για το οποίο το ΙΕΚ Έδεσσας αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανο που τους έχει εντάξει στο εκπαιδευτικό προσωπικό του.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…