Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινό ανακοινωθέν της ιστορικής συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας της Ελλάδος


Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν μετά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Όπως είπε ο πρωθυπουργός η συνάντηση ήταν επικοιδομητική στη βάση να επιλυθούν «ιστορικές εκκρεμότητες» στις σχέσεις Εκκλησίας και κράτους.

«Αναζητούμε τις συνθήκες να δώσουμε μια ώθηση προς τα μπρος. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πλαίσιο συμφωνίας, ιστορικού χαρακτήρα. Το λέω αυτό γιατί επιλύει πολλές εκκρεμότητες δεκαετιών που έχουν προκύψει από τη δεκαετία του '20», είπε ο πρωθυπουργός.

Στο Κοινό Ανακοινωθέν Εκκλησίας-Πολιτείας στο οποίο κατέληξαν ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και το οποίο διάβασε ο κ. Τσίπρας αναφέρεται ότι "στόχος μας είναι να θέσουμε το πλαίσιο διευθέτησης και επίλυσης ιστορικών εκκρεμοτήτων, αλλά και να ενισχύσουμε την αυτονομία της Ελλαδικής Εκκλησίας έναντι του Ελληνικού Κράτους, αναγνωρίζοντας την προσφορά και τον ιστορικό της ρόλο στη γέννηση και τη διαμόρφωση της ταυτότητάς του".



Προτείνουμε:

1) Το ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι μέχρι το 1939, απέκτησε εκκλησιαστική περιουσία έναντι ανταλλάγματος που υπολείπεται της αξίας της.

2) Το ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι ανέλαβε την μισθοδοσία του κλήρου ως μία έννοια αντάλλαγμα προς την περιουσία που απέκτησε.

3) Το ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία αναγνωρίζουν ότι οι κληρικοί δεν θα νοούνται πια ως δημόσιοι υπάλληλοι.

4) Το ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι ότι θα καταβάλλει ετησίως στην εκκλησία με τη μορφή επιδότησης, ποσό αντίστοιχο

5) Η Εκκλησία παραιτείται κάθε άλλης απαίτησης για την εκκλησιαστική περιουσία.

Το ανακοινωθέν θα πρέπει να εγκριθεί από την ιεραρχία και το υπουργικό συμβούλιο.

Στις προβλέψεις του Κοινού Ανακοινωθέντος Εκκλησίας-Πολιτείας, το οποίο διάβασε ο πρωθυπουργός, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι "το Ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία της Ελλάδος αποφασίζουν τη δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας".

Συγκεκριμένα, "το Ταμείο αυτό θα διοικείται από πενταμελές διοικητικό συμβούλιο. Δύο μέλη του Ταμείου θα διορίζονται από την Εκκλησία της Ελλάδος, δύο μέλη θα διορίζονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, ενώ ένα μέλος θα διορίζεται από κοινού. Το Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας θα αναλάβει τη διαχείριση και αξιοποίηση των από το 1952 και μέχρι σήμερα ήδη αμφισβητούμενων, μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Εκκλησίας της Ελλάδος περιουσιών, αλλά και κάθε περιουσιακού στοιχείου της Εκκλησίας που εθελοντικά η ίδια θα θελήσει να παραχωρήσει στο εν λόγω Ταμείο προς αξιοποίηση".

Διακριτοί ρόλοι μέσω της θρησκευτικής ουδετερότητας

Η διακηρυκτική αρχή της θρησκευτικής ουδετερότητας του ελληνικού κράτους διασφαλίζει αφενός μεν τους διακριτούς ρόλους μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, αφετέρου, δε, εγγυάται τη μεταξύ τους συνεργασία στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Και προφανώς, αυτή η αρχή δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τις μακραίωνες παραδόσεις του λαού μας και ούτε βέβαια έχουν και καμία βάση όσα αστεία, κωμικοτραγικά θα έλεγα, έχουν ορισμένοι ψευδώς και σκοπίμως διαδώσει τις τελευταίες ημέρες περί επικείμενης δήθεν αποκαθήλωσης των ιστορικών συμβόλων, του Σταυρού από την ελληνική σημαία και από τα εθνικά μας σύμβολα.

"Ο διάλογός μας με την Eκκλησία της Ελλάδας ήταν και είναι πάντα ειλικρινής και θα είναι διαρκής", σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

"Ακούμε τις απόψεις και τις επιφυλάξεις της, και όπως και το σύνολο των κομμάτων και των εκπροσώπων του λαού μας στην Εθνική Αντιπροσωπεία, όλοι μαζί θα λάβουμε υπόψη τις σκέψεις και τις προτάσεις που θα κατατεθούν κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και του διαλόγου που το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει για τη διαδικασία της Αναθεώρησής του", είπε.

"Έχω την αίσθηση ότι σήμερα πράγματι γίνεται ένα ιστορικό βήμα. Όλα τα ιστορικά βήματα προς τα μπρος απαιτούν όραμα και διάθεση να κατανοήσει ο ένας τον άλλον", τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι κάθε βήμα προς τα εμπρός βεβαίως δεν είναι χωρίς δυσκολίες, "αλλά όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα που δημιουργούμε και τις προθέσεις κι από αυτό που εκπέμπουμε και αυτή η συνάντηση θέλω να πιστεύω εκπέμπει αλληλοσεβασμό, αλληλοκατανόηση, αγάπη και εκπέμπει και την πρόθεση μας να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά σεβόμενοι ο ένας τον άλλον".

Ιερώνυμος: Μύθος η αμύθητη περιουσία της Εκκλησίας
Σας ευχαριστώ για τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις σας. Σας ευχαριστούμε διότι είστε συντελεστής σ'αυτή την ιστορική στιγμή σ' αυτό το μεγάλο γεγονός που η Εκκλησία θα αισθάνεται όχι ότι γίνεται πιο πλούσια, δεν την ενδιαφέρει αυτό, αλλά ότι γίνεται πιο λειτουργική στην πραγματοποίηση των οραμάτων που έχει, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αμέσως μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

«Βρήκα ανταπόκριση στα ερωτηματικά μου και θέλω να σας ευχαριστήσω και στο συγκεκριμένο θέμα για το οποίο απόψε συναντηθήκαμε θα μας βρείτε στενούς συνεργάτες. Πιστεύω ότι όλοι κρινόμαστε από αυτό που εκπέμπουμε και αυτή η συμφωνία εκπέμπει την πρόθεσή μας να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά σεβόμενοι ο ένας τον άλλο. Θα προχωρήσουμε σε ένα πνεύμα αυτοτέλειας και συνεργασίας. Να γίνει η Εκκλησία περισσότερο διάκονος του θελήματος του λαού» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας σημείωσε ότι είναι μύθος τα περί αμύθητης περιουσίας της Εκκλησίας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι βρήκε ανταπόκριση στα ερωτήματά του. Εν συνεχεία επεσήμανε ότι η Εκκλησία θα γίνει πιο λειτουργική, υπηρέτης και διάκονος του θελήματος του λαού και υπογράμμισε ότι «θα προχωρήσουμε σε πνεύμα αυτοτέλειας και συνεργασίας».

Επανέλαβε τις ευχαριστίες του προς τον Αλέξη Τσίπρα «για τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις σας» αλλά και «γιατί αφήνετε το προοίμιο του Συντάγματος, όπως το έφτιαξαν οι πατέρες μας» και ενημέρωσε ότι «η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μας έδωσε την εξουσιοδότηση για τη συμφωνία και θα την ενημερώσουμε αύριο», ενώ εν κλείνοντας χαρακτήρισε μικρότητες όσα ακούστηκαν αυτές τις μέρες περί αφαίρεσης του σταυρού από τη σημαία και αλλού.


Όλο το κοινό ανακοινωθέν Πολιτείας – Εκκλησίας της Ελλάδος

- Μετά από έναν πολυετή, αναλυτικό και ειλικρινή διάλογο μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, διάλογο ο οποίος διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης και σεβασμού, έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε συναινετικές και αμοιβαία αποδεκτές και επωφελείς πρωτοβουλίες που αφορούν τον εξορθολογισμό των σχέσεων μας.

- Στόχος μας είναι να θέσουμε το πλαίσιο διευθέτησης και επίλυσης ιστορικών εκκρεμοτήτων, αλλά και να ενισχύσουμε την αυτονομία της Ελλαδικής Εκκλησίας έναντι του Ελληνικού Κράτους, αναγνωρίζοντας την προσφορά και τον ιστορικό της ρόλο στη γέννηση και στη διαμόρφωση της ταυτότητάς του.

- Για τον λόγο αυτό, εκφράζουμε σήμερα την πρόθεσή μας να καταλήξουμε σε μια ιστορική Συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας που θα πάρει τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης και πιο συγκεκριμένα προτείνουμε τα εξής:

- Το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι μέχρι το 1939 οπότε εκδόθηκε ο αναγκαστικός νόμος 1731/1939 απέκτησε εκκλησιαστική περιουσία έναντι ανταλλάγματος που υπολείπεται της αξίας της.

Το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι ανέλαβε τη μισθοδοσία του κλήρου, ως με ευρεία έννοια, αντάλλαγμα για την εκκλησιαστική περιουσία που απέκτησε.

- Το Ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία αναγνωρίζουν ότι οι κληρικοί δεν θα νοούνται στο εξής ως δημόσιοι υπάλληλοι και ως εκ τούτου διαγράφονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

- Το Ελληνικό Δημόσιο δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει ετησίως στην Εκκλησία με μορφή επιδότησης ποσό αντίστοιχο με το σημερινό κόστος μισθοδοσίας των εν ενεργεία ιερέων, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις μισθολογικές μεταβολές του Ελληνικού Δημοσίου.

- Η Εκκλησία αναγνωρίζει ότι μετά τη Συμφωνία αυτή παραιτείται έναντι κάθε άλλης αξίωσης για την εν λόγω εκκλησιαστική περιουσία.

- Η ετήσια επιδότηση θα καταβάλλεται σε ειδικό ταμείο της Εκκλησίας και προορίζεται αποκλειστικά για τη μισθοδοσία των κληρικών, με αποκλειστική ευθύνη της Εκκλησίας της Ελλάδος και σχετική εποπτεία των αρμόδιων ελεγκτικών κρατικών αρχών.
- Με τη Συμφωνία διασφαλίζεται ο σημερινός αριθμός των οργανικών θέσεων κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και ο σημερινός αριθμός των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

- Πιθανή επιλογή της Εκκλησίας της Ελλάδος για αύξηση του αριθμού των κληρικών δεν δημιουργεί απαίτηση αύξησης του ποσού της ετήσιας επιδότησης.

- Το Ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία της Ελλάδος αποφασίζουν τη δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

- Το Ταμείο αυτό θα διοικείται από πενταμελές διοικητικό συμβούλιο. Δύο μέλη του Ταμείου θα διορίζονται από την Εκκλησία της Ελλάδος, δύο μέλη θα διορίζονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, ενώ ένα μέλος θα διορίζεται από κοινού.

- Το Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας θα αναλάβει τη διαχείριση και αξιοποίηση των από το 1952 και μέχρι σήμερα ήδη αμφισβητούμενων μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Εκκλησίας της Ελλάδος περιουσιών, αλλά και κάθε περιουσιακού στοιχείου της Εκκλησίας που εθελοντικά η ίδια θα θελήσει να παραχωρήσει στο εν λόγω Ταμείο προς αξιοποίηση.

- Τα έσοδα και οι υποχρεώσεις του ΤΑΕΠ επιμερίζονται κατά ίσο μέρος στο Ελληνικό Δημόσιο και την Εκκλησία της Ελλάδος.

- Τα ανάλογα ισχύουν και για τις περιουσίες των επιμέρους Μητροπόλεων, ήτοι των αμφισβητούμενων περιουσιών, αλλά και όσων οι Μητροπόλεις εθελοντικά παραχωρήσουν στο ΤΑΕΠ.

- Η ήδη συσταθείσα με τον Ν.4182/2013 Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εντάσσεται επίσης στο ΤΑΕΠ και διοικείται με το σημερινό κατά νόμο καθεστώς.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

21 comments:

  1. ΘΑΥΜΑ!!! Δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι!!!!! αλλά θα τους πληρώνει το κράτος!!!!!!! και τις αυξήσεις του δημοσίου φυσικά !!! ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΑΥΤΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε βλέπω σχόλια από τους γνωστούς που έχουν μένος σε ότι κάνει ο Τσίπρας.. Και αυτή η συμφωνία δε σας αρέσει εμπρός τα λάβαρα και στους δρόμους ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μεγάλος ηγέτης ο Τσίπρας. Γράφει ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσοι δειλοί περάσανε και ως ανίκανοι δεν μπόρεσαν να πιάσουν το θέμα, και τώρα όλοι αυτοί θα βγούνε να κάνουν κριτική. Νισάφι...... Ποια επιχειρήματα θα σκαρφιστούν???? Περιμένουμε..... Μετά από αυτήν την κοινώς ομολογούμενη "Ιστορική στιγμή". Μπράβο και στον Πρωθυπουργό αλλά και μπράβο στον Ιερώνυμο. Μόνο έτσι θα πάει μπροστά η χώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίος πρώτος στο Δούλεμα όπως σε όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΦΙΛΕ 7.08 ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΙΛΑΣ; ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ... ΕΥΓΕ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ.ΑΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ .ΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ,ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ Η ΣΟΥΠΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ.

      Διαγραφή
    2. Ιστορικη στιγμή ναι... δημόσιοι υπάλληλοι ουσιαστικα αφού πληρώνει το κράτος με όποια μορφή θα πληρωνει, αλλά διαχωρισμός.. οκ.

      Διαγραφή
    3. Μιλάω για το δούλεμα του Τσίπρα σε όλα έξοδο από τα μνημόνια ανάπτυξη ασφάλεια τώρα αυτό θέλεις και άλλα

      Διαγραφή
    4. Θέλοντας να μικρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό να μειωσει θέλει τα έξοδα,αρα και τους δημοσίους υπαλλήλους.
      Οι οποίοι δεν θα πληρώνονται απευθείας απο το κράτος ,αλλά θα δίνει λεφτά το κράτος σε μια αρχή της εκκλησίας για να πληρώνει αυτή τόυς κληρικούς.
      Τι δεν καταλαβατε??
      Αλλά σε μια κυβέρνηση που έχει τα περισότερα κοπροσκυλα ( μετακλητους ) τι να περιμένει κανείς??
      Οι σανοφαγοι χτυπάνε παλαμάκια μπράβο ζουδια.
      Όπως κάνατε στο σύνταγμα ,όπως χορευατε ,όπως βαραραγατε τα νταούλια και οι αγορές χόρευαν,όπως ψηφίσατε ναι και έγινε όχι.
      Χάιδεψε το αυτακι των αγανακτισμένων ελλήνων και πάλι οτι οι κληρικοί δεν θα πληρώνονται απο τον κρατικό κορβανα...
      Και ρπσμ τον πιστεψατε???
      Οι μεν φανατικοί του άθεοι εκ πεποιθήσεως πανηγυρίζουν ,εντάξει εσείς παίρνετε ληγμένα,μια κατηγορία μόνοι σάς.
      Μήπως επιδοτηθειτε μελλοντικά και εσείς δεν ξέρω.

      Διαγραφή
  6. Το βλέπει ο Μητσοτάκης και τρελαίνεται που δεν θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός. Άριστη η σχέση του Αρχιεπίσκοπου με τον Τσίπρα. Σχέση ειλικρίνειας εμπιστοσύνης και εκτίμησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΡΑΒΟ !!! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ!!!!!!!!!
    ΜΗΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΣΤΕ!!!!!!!!!!!
    ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΣΚΙΣΙΜΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ, ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ κ.λ.π κ.λ.π
    ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΛΕΠΑΜΕ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ κ.λ.π
    ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΕΓΙΝΕ ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσίπρα θα ακούτε και θα κάθεστε προσοχή. Αυτά που ξέρατε τέλος. Για τα παραπάνω που αναφέρεις έκανε εκλογές και ο λαός τον προτίμησε έναντι των απατεώνων

      Διαγραφή
  9. Με την μορφή που το κάνει ο Τσίπρας ανοίγει πολλά θέματα και προβλήματα .
    Για παράδειγμα από την στιγμή που θα επιδοτεί την ορθόδοξη εκλησσία , αυτόματα και κάθε αίρεση που υπάρχει στην Έλλαδα θα μπορεί να ζητήσει επιδότηση . Και εκεί αρχίζουν τα όργανα ...
    Μην τρώτε το σανό που σας πετάνε κατευθείαν . Ο τσίπρας είναι πονηρός και εχθρός . Απλώς οι πιο πολλοι δεν θα ζείτε να δείτε την άλωση της Ελλάδος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνεταιρακια ο Τσιπρας και ο Ιερ νυμος. Εσυ κ. Ιωηλ ποτε θα σηκώσεις το ανάστημα σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχουμε απο την μια τους παπάδες και απο την άλλη τον ΠΑΠΑτζη που θα κόψει τους μισθούς απο το ενα χέρι και θα τους δίνει από το άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απορώ για ποια συμφωνία πανυγηριζουν η του ΣΥΡΙΖΑ εδώ μέσα και λένε διάφορα πχ δεν ψήφισαν Τσίπρα και θα το κάνουν τώρα δεν πιάνει η προπαγάνδα σας πια σε κανένα θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ανακοίνωσε ο τζανακοπουλος
    < απελυθεεωσαμε 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, και μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις ...>

    Τρεχατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΒΓΑΖΕΙ 10000 ''ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ,ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΣΙΠΡΑΣ -ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ? ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ''ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ''ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΑ.ΑΚΟΥ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ................ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.