Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή της Τζάκρη στη σύσκεψη με τον ΥΠΑΑΤ Σταύρο Αραχωβίτη για την ενίσχυση του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη συμμετείχε σήμερα  στη σύσκεψη των βουλευτών των Νομών Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Κοζάνης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη για το θέμα της ενίσχυσης του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών κατά τη φετινή εμπορική περίοδο.  
Η βουλευτής έθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την αναγκαιότητα για την στήριξη του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών μέσω του προγράμματος de minimis, οι οποίοι παραγωγοί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχουν περιέλθει σε δεινή θέση αφενός μεν λόγω των ζημιών από τις βροχοπτώσεις του Ιουνίου που προκλήθηκαν στα ροδάκινα (επιτραπέζια και συμπύρηνα), τις οποίες ο ΕΛΓΑ εξαίρεσε από τις αποζημιώσεις, αφετέρου δε από τη συνέχιση του ρωσικού εμπάργκο και των προβλημάτων διάθεσης του επιτραπέζιου ροδάκινου στις αγορές που παρατηρήθηκαν και φέτος.
Στη συζήτηση τέθηκε ακόμη το θέμα της καταβολής συνδεδεμένης ενίσχυσης ανά στρέμμα στα επιτραπέζια ροδάκινα, καθώς και στα συμπύρηνα ροδάκινα  που κατευθύνονται προς κονσερβοποίηση και αύξησης του ύψους της συνδεδεμένης ενίσχυσης ανά στρέμμα και στα συμπύρηνα ροδάκινα που κατευθύνονται προς χυμοποίηση (τα οποία σήμερα λαμβάνουν συνδεδεμένη ενίσχυση ύψους 16,5 ευρώ το στρέμμα), καθώς και διατήρησης και βελτίωσης των όρων χορήγησης των ενισχύσεων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές (εξισωτική αποζημίωση). 
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Αραχωβίτης άκουσε τους βουλευτές, δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα τους και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.