Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ημερίδα για τους πρόσφυγες της ΔΔΕ Πέλλας στην Έδεσσα


Η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, στα πλαίσια της υλοποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος  ERASMUS+ KA1 με αριθμό σύμβασης 2017-1-ELO1KA101-035578 και τίτλο «Μαθήματα για μετανάστες. Οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία και στη μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών» και της υποστήριξης των εκπαιδευτικών σε θέματα ένταξης μαθητών-προσφύγων, διοργανώνει Ημερίδα την Τρίτη 4/12/2018, και ώρες 10:00-13:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας. 

Η ημερίδα έχει τίτλο: «Μαθητές-Πρόσφυγες: Υποδοχή και Αποδοχή» και επιμέρους στόχοι της είναι να γίνει η παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA1 και η διάχυση των αποτελεσμάτων του, να γνωστοποιηθούν πρακτικές υποδοχής των προσφύγων και να γίνουν κατανοητές προσεγγίσεις και πρακτικές της εκπαίδευσης των μαθητών-προσφύγων.

Πρόγραμμα ημερίδας    

10:00-10:15  Έναρξη-Χαιρετισμοί
10:15-10:45 «Αλληλεπίδραση των προσφύγων με την τοπική κοινωνία» (Τσιτλακίδης-Χαρισιάδης Χ.)
10:45-11:15 «Πρόσφυγες μαθητές στη  Δυτική Μακεδονία: Μια αρχική προσέγγιση της εκπαίδευσης των προσφύγων-Προβλήματα και προοπτικές» (Πάτσιου Α., Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων Δυτικής Μακεδονίας)
11:15-11:45 «Η ένταξη των προσφυγοπαίδων στη σχολική πραγματικότητα» (Ραδιόπουλος Γ., Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων Κεντρικής Μακεδονίας)
11:45-12:00 Διάλειμμα-Καφές
12:00-12:15 «Από τη θεωρία στην πράξη: Ζώντας όλοι μαζί» (Κενανίδης Λ., Δ/ντής 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών Πασχούδη Μ., Δ/ντρια 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών)
12:15-12:45 «Μαθήματα για μετανάστες. Οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία και στη μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών» ERASMUS+ KA1 (Κιουζέπη Μ., Εκπαιδευτικός Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών)
12:45-13:00 Προβολή video από την Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών της ΔΔΕ Πέλλας στη Φιλανδία (Κενανίδης Λ., Δ/ντής 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών)
13.00 Λήξη

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. `ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΡΗΜΑ, ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ;
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΛΥΦΘΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ¨¨ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ¨¨ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ;
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΕ ΚΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ Η΄ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΛΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΙ;

    ΣΗΜ. ΑΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠH ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ¨¨ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ¨¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είναι να ροκανίζουν τα λεφτά του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είναι ικανοί και διδακτορικά να δώσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπαχαράκι φρόντισε τους Έλληνες μαθητές και αφήστε τα σάπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόση αγάπη για τους δήθεν πρόσφυγες πια δεν μας λένε και που γίνεται πόλεμος και έρχονται όλοι αυτοί εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.