Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ομιλία για τις μαθησιακές δυσκολίες στο Πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών


Με κεντρικό θέμα " νευροεπιστήμες και εκπαίδευση" η ομάδα του κέντρου ειδικών μαθησιακών δυσκολιών και ψυχικής υγείας " Κids Center" πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα αξιόλογη ενημερωτική ομιλία την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Στόχος της ενημέρωσης ήταν να βοηθήσει τον κόσμο να κατανοήσει βαθύτερα τις μαθησιακές δυσκολίες, τους λόγους που δημιουργούνται και τους τρόπους που μπορούν να εντοπιστούν και να βελτιωθούν.

Την εκδήλωση άνοιξε  η λογοθεραπεύτρια Βέρρα Αγγελική αναφερόμενη στο κομμάτι της ομιλίας και συγκεκριμένα στις κινητικές διαταραχές που αφορούν τον λόγο αναλύοντας εκτενώς το θέμα. Αμέσως την σκυτάλη πήρε η εργοθεραπεύτρια Κουρούκα Αγγελική η οποία εξέτασε το πρόβλημα από μια διαφορετική σκοπιά αναλύοντας τη συσχέτιση  των μαθησιακών δυσκολιών με το νευρικό σύστημα . Κλείνοντας τον λόγο πήρε η ψυχολός και ιδιοκτήτρια του κέντρου Λιάνα Σχοινά η οποία επικεντρώθηκε στα κλινικά αιτία που μπορεί να οδηγήσουν σε μαθησιακές δυσκολίες , τα συμπτώματα που μπορεί να έχει το άτομο αλλά και τις ενδείξεις που οδηγούν σε έγκαιρη διάγνωση.

Επιμέλεια Αρετάκη Κυριακή

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.