Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης ενημέρωσε κτηνοτρόφους της Πέλλας (φωτο)

Για την ενίσχυση de minimis στο γάλα, την αναβάθμιση των ελέγχων για τις Ελληνοποιήσεις και άκουσε τα προβλήματα τους

Στην συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος της πρώτης οργάνωσης 30 παραγωγών κτηνοτρόφων της Πέλλας «Μακεδόνων αμνός» Γιάννης Ντίσιος. 
Συζητήθηκε ακόμη η ανάγκη οργάνωσης των κτηνοτρόφων σε οργανώσεις και η ενίσχυση της πρώτης οργάνωσης κτηνοτρόφων με την εγγραφή νέων μελών.
Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός Στ. Αραχωβίτης και η υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου για την στήριξη της κτηνοτροφίας ανέλυσε ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης σε κτηνοτρόφους στο Γαρέφι. 
Στην συνάντηση πέραν του Γιάννη Ντίσιου συμμετείχε και ο Βασίλης Γενίτσαρης από την Χρυσή και κτηνοτρόφοι από διάφορα χωριά της Αλμωπίας 
( Ξιφιανή, Θεοδωράκι, Γαρέφι). 

Τα μέτρα αφορούν : 

Στην πληρωμή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στις εκμεταλλεύσεις ορεινής, μειονεκτικής και νησιωτικής ποιμενικής κτηνοτροφίας ( προβατοτρόφοι) 
Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση της νέας υπό σύνταξη Υπουργικής Απόφασης, που προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις, ακόμα και κλείσιμο/αφαίρεση άδειας επιχειρήσεων σε περιπτώσεις υποτροπής σοβαρών παραβάσεων όσον αφορά το γάλα.
Την ποιοτική αναβάθμιση των ελέγχων στο φρέσκο γάλα και στη μεταποίηση γάλακτος και κρέατος
Τον υπό επεξεργασία Νόμο για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων που βρίσκεται που  θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα προς διαβούλευση.
Ακόμη ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους ότι αποφασίστηκε από τον Υπουργό η διεύρυνση των κριτηρίων των περιοχών που θα δικαιούνται εξισωτική αποζημίωση για να ενταχθούν οι δυνατόν περισσότερες περιοχές. Πρακτικά όλες σχεδόν οι περιοχές στην Πέλλα που ήταν ενταγμένες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν εξισωτικές αποζημιώσεις.
Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραγωγών όπως και οι παρευρισκόμενοι κτηνοτρόφοι εξέθεσαν στον βουλευτή τα προβλήματα της κτηνοτροφίας της Πέλλας και αποφασίστηκαν κοινές ενέργειες για την προώθηση λύσης τους.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…