Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην Όρμα Αλμωπίας συνεδρίασε η οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ


Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά: “Η Οικονομική Επιτροπή προβάλλει το έργο της στις τοπικές κοινωνίες ολόκληρης της Περιφέρειας”

“Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, σταδιακά συνεδριάζουμε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για το έργο ενός κορυφαίου Συλλογικού Οργάνου της Π.Κ.Μ. όπως είναι η Οικονομική Επιτροπή” ανέφερε η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Π.Κ.Μ. και Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, στο περιθώριο της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα της Όρμας του Δήμου Αλμωπίας.

Αρχικά, ο Σύλλογος Γυναικών Όρμας, ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συμμετείχαν στη συνεδρίαση αλλά και τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο, ξενάγησε τους φιλοξενούμενους στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου. Ένας πολύ δραστήριος και υγιής φορέας με Πρόεδρο την κα. Κώστα Σταυρούλα, παρουσίασε το έργο του και την πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά του χωριού και της ευρύτερης περιοχής της Αλμωπίας, μέσα από την έκθεση παραδοσιακών φορεσιών και στοιχείων της τοπικής παράδοσης.


Έπειτα, στη συνεδρίαση που ακολούθησε, η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε πολλά και σημαντικά θέματα για ολόκληρη την Περιφέρεια. Ειδικότερα για την Π.Ε. Πέλλας, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν στη συνέχεια, υπηρεσιακά θέματα μεταξύ των οποίων και η μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας. 

Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Νίκου Ιωάννου, απηύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος. Ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε την κα. Αντιπεριφερειάρχη και όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε σε έργα τα οποία υλοποιούνται στην Αλμωπία από την Π.Κ.Μ. - Π.Ε. Πέλλας, υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα και την ανθρωπογεωγραφία της ακριτικής περιοχής και επισήμανε ανάγκες που υπάρχουν, κυρίως σε τεχνικά έργα και έργα υποδομής. 

Από την πλευρά της η κα. Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για τη φιλοξενία και απαρίθμησε τα έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Αλμωπίας με κορυφαία αυτά της “Διευθέτησης χειμάρρων (ρεμάτων) στον Δήμο Αλμωπίας” προϋπολογισμού 10.800.000,00 € και της “Αντιπλημμυρικής προστασίας Λουτρακίου” προϋπολογισμού 2.040.000,00 €. Αμφότεροι τόνισαν την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Μετά το πέρας της απαιτητικής συνεδρίασης, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά παραχώρησε συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα tastv.gr και στο δημοσιογράφο Τάσο Σεραφείμ. Η κα. Αηδονά αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία με τις αποφάσεις και την πρόοδο των διαδικασιών έχει μια μεγάλη συνεισφορά στην αποτελεσματική λειτουργία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου της και ανέδειξε το πλαίσιο που θα κινηθεί ο αναπτυξιακός προγραμματισμός της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για το 2019. Με τις καλύτερες εντυπώσεις για την περιοχή της Αλμωπίας και για ολόκληρη την Πέλλα και τους ανθρώπους της η κα. Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Σεραφείμ για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη και για τη γενικότερη συνδρομή της εφημερίδας tastv.gr αλλά και όλων των μέσων ενημέρωσης στην προσπάθεια που γίνεται για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σύλλογο Γυναικών Όρμας για την οργάνωση της φιλοξενίας, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Όρμας κ. Χρήστο Μήνου για την πολύτιμη βοήθεια και τη διάθεση προσφοράς, τον τοπικό Ιερό Ναό για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση και όλα τα υπηρεσιακά στελέχη, μεταξύ των οποίων Γενικοί Διευθυντές, Προϊστάμενοι και υπάλληλοι των υπηρεσιών της Περιφέρειας που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. το θέμα ειναι να καταλάβουν όλοι οι έλληνες πολίτες ότι είμαστε ευρωπαίοι πολίτες.Πρέπει να μάθουν πως λειτουργεί το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο που έχει μεγαλύτερη ισχύ απ την Ελληνική Βουλή.Πρέπει να μάθουμε όλοι μας για ποια πράγματα νοοτροπίες συνήθειες που ξέρουμε αυτα απαγορεύονται ως μέλη της Ευρωπαικης ένωσης.Το κράτος μας ουσιαστικά ειναι η Ευρώπη. Ο Νομός μας λέγεται Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.