Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έγινε κι αυτό: Δήμαρχος που στηρίζει η ΝΔ ζήτησε χρίσμα και... από το ΣΥΡΙΖΑ


Σαν «βόμβα» έσκασε στην Πειραιώς η είδηση ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θέλησε να πάρει και τις… ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα έστειλε προσωπική επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα και ζητά το χρίσμα και του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου και όταν πληροφορήθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σάλος με την συγκεκριμένη κίνηση τόνισε ότι είχε την άδεια να το κάνει αυτό από τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη από την στιγμή που ο ίδιος ανακοινώνοντας την επίσημη στήριξη στο πρόσωπο του δημάρχου δήλωσε :«καλώ και τους άλλους κομματικούς χώρους να στηρίξουν τον Ευάγγελο Λαμπάκη».

Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό σημειώνει χαρακτηριστικά: «απευθύνομαι σε Εσάς για να σας καταθέσω το αίτημα να διερευνήσετε με τους συνεργάτες σας και την κομματική οργάνωση του Σύριζα στην Αλεξανδρούπολη αν πρέπει να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου ως Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, όπως έχει ήδη κάνει η Νέα Δημοκρατία».


Επίσης στο κείμενο της επιστολής εκθειάζει τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι είναι πολιτικός με δυνατότητα ρήξεων και συνεννοήσεων χάριν της κοινωνικής ευημερίας και δίνει πολύ μεγάλη βάση στους κοινωνικούς αγώνες που έχει δώσει με τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ με κορυφαίο τον αγώνα κατά των χρυσωρυχείων.

Ο τσακωμός με τη ΝΔ

Ο κ. Λαμπάκης έχει ως αγαπημένη έκφραση το Κράτος της Αθηνάς και έχει καταφερθεί πάρα πολλές φορές εναντίον του. Επίσης πριν από λίγο καιρό είχε δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία με την ανοιχτή κόντρα που είχε με τον αντιπρόεδρό της Κωστή Χατζηδάκη, τον Μάκη Βορίδη αλλά και τις αιχμές που άφησε για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αρχικά σε δήλωσή του σε τοπικό κανάλι, αντιτίθεται στις πολιτικές του κόμματός του αναφορικά με την κατασκευή χρυσωρυχείων, είχε πει ότι ότι «είμαι αναγκασμένος να πάω ενάντια στον χώρο τον κομματικό στον οποίο ανήκω ιδεολογικά, γιατί τόσο ο Μάκης Βορίδης, που ήρθε πρόσφατα, στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Έβρου, όσο -φοβάμαι- και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο θέμα των χρυσωρυχείων στέκονται απέναντι στους αγώνες των Εβριτών και είναι με τη μεριά της Eldorado. Ε λοιπόν, θα με βρουν απέναντί τους».

Λίγο καιρό αργότερα είχε σηκώσει αντάρτικο εναντίον του κ. Χατζηδάκη τονίζοντας ότι δεν έχει καμία διάθεση να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οταν ο κ. Χατζηδάκης κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με διαγωνισμούς για τους λαμπτήρες LED ο κ. Λαμπάκης εξερράγη λέγοντας ότι αυτό συνιστά πόλεμο στο πρόσωπό του: «τρώω και λάσπη από τον αντιπρόεδρο του κόμματός μου. Δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα, ούτε και το δικό μου. Σέβομαι την ιδεολογία μου η οποία πρεσβεύεται και διακινείται μέσα από τη Νέα Δημοκρατία. Τους ανθρώπους όμως, όπου κι αν βρίσκονται, και στο δικό μου κόμμα, αυτούς τους σιχαίνομαι όταν δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του λαού. Τι συμφέροντα υπηρετεί ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξέχασα και πώς λέγεται;».

Ερωτώμενος μάλιστα σχετικά με ενδεχόμενη συνάντησή του με τον αρχηγό του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου, ο «γαλάζιος» δήμαρχος ξεκαθάρισε πως «όχι δεν θα συναντηθώ. Δεν ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση. Δεν πρόκειται να έχω συνάντηση μαζί του. Έχω αποδείξει ότι τους συναντάω όλους. Αν όμως κάποιος δεν ζητήσει συνάντηση, δεν θα συναντηθούμε. Απλά».

Πληροφορίες: Ελεύθερος Τύπος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΠΟΡΙΑ;
    ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΠΑΠΑΚΟΣΤΑ.
    ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.