Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το κρυφό σχολειό... ο φωτισμός και οι τρύπες της Αριδαίας


Την είσοδο της πόλης της Αριδαίας, ακριβώς απέναντι από τα ΚΤΕΛ, κοσμούν με την παρουσία τους Σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πλήθος νεαρών μαθητών αλλά και μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας, λόγω του εσπερινού ΕΠΑΛ, διέρχονται πεζοί ή με τα μηχανοκίνητα μέσα τους καθημερινά από εκεί. Ως εκ θαύματος μέχρι σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα, λόγω της τριτοκοσμικής κατάστασης που επικρατεί εκεί, την οποία και θα εξηγήσω παρακάτω. 

Θέλοντας ο μαθητής η ο εκπαιδευτικός να στρίψει, τις νυχτερινές κυρίως ώρες, αριστερά προκειμένου να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα πρέπει να απευθυνθεί αρχικά στον Θεό προκειμένου να τον διαφυλάξει από τυχόν ατύχημα λόγω έλλειψης φωτισμού. Αφού καταφέρει να περάσει απέναντι θα βρεθεί μπροστά σε τεράστιες λακκούβες (τρύπες) καθ όλη την διάρκεια της διαδρομής, μέχρι την είσοδό του στα σχολεία. Οι τρύπες είναι επικίνδυνες για κάποιον οδηγό αυτοκινήτου, πόσο μάλλον για δικυκλιστή ή πεζό. 

Θα παρακαλούσαμε τους αρμοδίους φορείς να επιληφθούν άμεσα του θέματος, αφήνοντας κατά μέρος το σύνηθες: «η αρμοδιότητα δεν είναι δική μας αλλά του/της……….». 
Ένα είναι βέβαιο. Η επίλυση του προβλήματος δεν είναι θέμα ούτε των καθηγητών αλλά ούτε και των μαθητών. 

Πυρρίχιος


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Αυτό των δημάρχων μας που "βρακί δεν έχει ο κώλος τους" δηλαδή μια λάμπα να αλλάξουν και μια τρύπα να βουλώσουν με ξεπερνά. Όλο χαρά βγαίνουν στα προσωπικά τους fb να μας διαφημίσουν τα έργα τους "φώτα LED". Μια λάμπα σας ζητήσαμε και λίγη πίσσα, αν θέλαμε να τοποθετήσουμε LED θα ψηφίζαμε εργολάβους. Πόσα θα κοστίσουν τα έργα βιτρίνας στον Έλληνα πολίτη θα το καταλάβουμε όπως καταλάβαμε σήμερα αυτά τα οποία είχαν γίνει στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.