Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών στη Μάλτα (φωτο)


"Παρακολούθηση εργασίας για Εκπαιδευτικούς και Μαθητές σε σχολεία και επιχειρήσεις: ένα βήμα μπροστά στην εμπειρία μάθησης".

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1 με κωδικό 2017-1-EL01-KA102-035635, έντεκα μαθητές (Οικονομίας Διοίκησης, Βοηθών Νοσηλευτών, Μηχανολογίας, Γεωπονίας και Πληροφορικής) και τέσσερεις εκπαιδευτικοί συνοδοί από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών ταξίδεψαν στη Βαλέτα (Μάλτα). 
Εκεί, οι μαθητές παρακολούθησαν από κοντά (job shadowing) σε συνεργαζόμενες εταιρίες,  εργαζόμενους να εκτελούν εργασίες σχετικές με το αντικείμενο κατάρτισής τους, με σκοπό την απόκτηση αρχικής εργασιακής εμπειρίας. Έμαθαν ποιες υποχρεώσεις και καθήκοντα σχετίζονται με το μελλοντικό τους επάγγελμα και ποιες γνώσεις, δεξιότητες και επίπεδο εκπαίδευσης απαιτούνται για την εργασία τους.  Τους δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούν με επαγγελματίες και τεχνικούς στη Μάλτα, να γνωρίσουν την εργασιακή τους κουλτούρα και να μετατεθούν από το ρόλο του μαθητή σε αυτόν του επαγγελματία, με αποτέλεσμα την απόκτηση δεξιοτήτων που απαιτούνται για την ομαλή μετάβασή τους από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας.
Οι μαθητές περιηγήθηκαν σε  ολόκληρο το νησί, που συνδυάζει μεσαιωνική και σύγχρονη Ευρώπη, ρωμαιοκαθολικισμό με αραβικά κι ανατολίτικα στοιχεία.  Έμαθαν την ιστορία των ιπποτών και περπάτησαν στα βήματά τους, επισκέφθηκαν τη Μεδίνα, την καστροπολιτεία με τις τρεις πόλεις, ξεναγήθηκαν στους μεγαλιθικούς ναούς. Ανάπτυξαν τις γλωσσικές τους ικανότητες και ένοιωσαν ευρωπαίοι πολίτες. 
Η επιμόρφωσή τους διήρκησε 14 ημέρες συν 2 ημέρες ταξίδι.
Τον Απρίλιο μια ομάδα 15 μαθητών θα μεταβεί στη Σεβίλλη για παρακολούθηση εργασίας, στο πλαίσιο ενός καινούργιου προγράμματος με τίτλο "Συνεχιζόμενη ανάπτυξη δεξιοτήτων για εκπαιδευτικούς και μαθητές του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Γιαννιτσών", το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, στον άξονα κινητικότητας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Η Διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
Καρύπη Μαρία

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Για τα κέρδη που έχουν αποκτήσει οι μαθητές σας από αυτές τις επισκέψεις θα παρουσιάσετε κάποια ερευνα;;;Κάποιοι κάποιες πρέπει να μπουν και στην ταξη για εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν στα αλλεπάλληλα ταξίδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ.
      ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ;

      Διαγραφή
    2. προς 1:29 Τι κατάλαβες από το παραπάνω σχόλιο; Δείξε σε κάποιον το σχόλιο να στο εξηγήσουν.

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΧΩ ΕΜΠΛΑΚΕΙ.
      ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

      Διαγραφή
    4. Που διαφωνούμε πελικά;;;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.