Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κινητοποιήσεις από μαθητές σχολείων της Π.Ε. Πέλλας για τη συμφωνία των Πρεσπών



Για τη συμφωνία των Πρεσπών, τη Βόρεια  Ήπειρο αλλά ακόμα και για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και καταλήψεις μαθητές σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αύριο, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

Κάποιοι μαθητές της Π.Ε. Πέλλας μπήκαν όμως από σήμερα σε «τροχιά» κινητοποιήσεων και πραγματοποιούν καταλήψεις στα σχολεία τους.

Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησαν την διαμαρτυρία τους για την Συμφωνία των Πρεσπών, με καταλήψεις και αναρτήσεις πανό στα σχολικά κτίρια, μαθητές του ΓΕΛ, του ΕΠΑΛ και του 1ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης, του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών και του Γυμνασίου Προμάχων.

Τα τελευταία 24ωρα πάντως υπάρχουν διαδικτυακά καλέσματα για καταλήψεις σε σχολεία, με τους μαθητές να τα κοινοποιούν στο facebook. 

Φωτο Δημήτρης Τσουφλίδης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Από την εφημερίδα Μκαεδονία.
    Π. Ανανιάδης: Να απομονωθούν οι ακραίες ομάδες που προσπαθούν να επηρεάσουν τους μαθητές
    O περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι δεν είναι σωστό να κάνουν κατάληψη οι μαθητές για ένα θέμα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών.
    Για τυροπιτες κ.λ.π αν τις οργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν σωστό.
    Τι να κάνουμε;
    Μήπως έχουμε επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχόλιο αλιευμένο από το INTERNET.
      ΖΕΦΥΡΟΣ • μία ώρα πριν

      Γιατί παιδάκια μου δεν κάθεστε στις καφετέριες με τα γκομενιλίκια σας,τα ποτάκια σας και καμμιά φούμα γιά να κάνετε κεφάλι;Χειμωνιάτικα θα κρυώσετε!
      Τι ανακατεύεστε σε θέματα που τα ανέλαβε να λύσει η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία,έτσι είπε το πρωί στον ΑΝΤ ο πολλά βαρύς Δ/ντής Περιφ.Εκπ/σης Μακεδονίας.
      Τι ξέρετε εσείς από ξεπούλημα κομμάτι-κομμάτι αυτού που θεωρείτε εσείς πατρίδα.Και αφού δεν υπάρχουν σύνορα όλος ο κόσμος μιά χώρα θα γίνει.Θα καταργηθούν οι φυλές αφού με το μπαστάρδεμα θα γίνουμε μία σοκολά φυλή.
      Εχυσαν το αίμα τους οι παππούδες σας και προπαππούδες σας γιά τη Μακεδονία.Τζάμπα.Γιά να μην ξαναχυθεί εμείς θα τακιμιάσουμε με τους γειτόνους αλλά και με άλλους από 77 εθνότητες.Ολοι αδέλφια είμαστε και όπως έλεγε ο Τσαγανέας ¨προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;¨.
      Εσείς σαν καλά παιδάκια γυρίστε στα θρανία να μορφωθείτε και να γίνετε υπάκουοι δούλοι στους Τραπεζίτες που ξέρουν πιό είναι το καλό σας .

      ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ
      ΤΑ ΠΑΘΗ
      ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΤΡΙΤΟ
      Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ
      ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ εκείνες έκαναν σύναξη μυστική τα παιδιά
      και λάβανε την απόφαση, επειδή τα κακά μαντάτα
      πλήθαιναν στην πρωτεύουσα, να βγουν έξω σε δρόμους και σε πλατείες
      με το μόνο πράγμα που τους είχε απομείνει: μια παλάμη τόπο κάτω από τ' ανοιχτό πουκάμισο,με τις μαύρες τρίχες και το σταυρουδάκι του ήλιου. Όπου είχε κράτος κι εξουσία η Άνοιξη.
      Και επειδή σίμωνε η μέρα που το Γένος είχε συνήθιο να γιορτάζει τον άλλο Σηκωμό,
      τη μέρα πάλι εκείνη ορίσανε για την Έξοδο.
      Και νωρίς εβγήκανε καταμπροστά στον ήλιο, με πάνου ως κάτου απλωμένη την αφοβιά σα σημαία,
      οι νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες.......

      Διαγραφή
  2. Θεωρώ απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται τα παιδιά μας για πολιτικές σκοπιμότητες !!! Είτε ειναι η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε οποιοδήποτε άλλο κόμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το παυλο φυσα και το ζακ ο συριζα λεει να κανουν διαδηλωσεις...και κανουν Ενω για τη μακεδονια οποιος κανει ειναι φασιστας και χρυση αυγη .Αυτος ειναι ο συριζα πουλημενα τομαρια

      Διαγραφή
    2. Προς SAKISIDA Υπεύθυνος, στοχαστικός και μεστός λόγος ,μπράβο σου.Γεννημένος παιδαγωγός!!!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.