Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καρασμάνης: «Με τροπολογία εδώ και τώρα, απαλλάξτε τους αγρότες της «ΑΘΗΝΑΣ» από τον εφιάλτη των παράνομων διώξεων»!


Το φλέγον θέμα των 1.200 αγροτών μας, μελών της Ομάδας Παραγωγών «ΑΘΗΝΑ» που, επί τρία χρόνια τώρα ταλαιπωρούνται καλούμενοι να αποδώσουν ΦΠΑ που – νομιμότατα – δεν έχουν εισπράξει, έφερε και πάλι στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης, παρεμβαίνοντας στην προχθεσινή (13/11) συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Ο πρώην Υπουργός, έθεσε το ζήτημα ευθέως στην παριστάμενη αρμόδια Υφυπουργό Οικονομικών κυρία Παπανάτσιου, υπενθυμίζοντάς της ότι από τις 3 Ιουλίου είχε καταθέσει Ερώτηση για τον φοροεισπρακτικό διωγμό που υφίστανται αυτοί οι 1.200 άνθρωποι, στην οποία όμως η κυρία Υφυπουργός δεν έχει απαντήσει – κατά την πάγια (και πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά μας χρονικά) πρακτική των σημερινών Υπουργών να μην απαντούν σε ¨ενοχλητικές¨ Ερωτήσεις.

Της υπενθύμισε συνοπτικά τα στοιχεία – επιχειρήματα που αποδεικνύουν τον παραλογισμό εξ αιτίας του οποίου οι άνθρωποι αυτοί και οι οικογένειές τους ταλαιπωρούνται αδίκως την τελευταία τριετία, απειλούμενοι μάλιστα με πρόστιμα, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για ΦΠΑ που… δεν έχουν εισπράξει – για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι να εισπράξουν!: Δηλαδή ότι: Η Ομάδα Παραγωγών Φρούτων και Κηπευτικών με την επωνυμία «Η ΑΘΗΝΑ», συγκροτήθηκε πριν από εικοσιπέντε και πλέον χρόνια στον Νομό μας, με αντικείμενο την διακίνηση των προϊόντων τους. Με αυτήν την καταστατική της ιδιότητα αντιμετωπίζονταν από τις οικονομικές Υπηρεσίες, όπως αποφάσισε και το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό – σύμφωνα και με το σκεπτικό της απόφασης  - και δεν υπόκεινταν σε καταβολή αντίστοιχου ΦΠΑ για τις προς τρίτους πωλήσεις, στα δε παραστατικά που προσκομίζονταν – και γινόντουσαν αποδεκτά από την αρμόδια ΔΟΥ Σκύδρας αναφερόταν ξεκάθαρα   ότι απαλλάσσεται  της  καταβολής  ΦΠΑ.
Συνεπώς το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ζημιωθεί ούτε ένα ευρώ άρα, τίποτα δεν νομιμοποιείται να διεκδικεί, από αυτούς τους ανθρώπους!
Σ’ αυτά τα αδιάψευστα στοιχεία, η απάντηση της Υφυπουργού, ήταν μισόλογα και αοριστολογίες του τύπου «έπρεπε», του «να δούμε» και του «κάτι θα βρεθεί»…
Και η άμεση αντίδραση του πρώην Υπουργού:
«Δώστε τέλος σε αυτό τον παραλογισμό και σε αυτόν τον φοροεισπρακτικό διωγμό αυτών των 1200 ανθρώπων οι οποίοι δεν ευθύνονται σε τίποτα. Τα πλήρη στοιχεία υπάρχουν στην ερώτηση που σας έχω καταθέσει. Φέρτε τροπολογία να τους απαλλάξετε και μην αποφεύγετε να απαντήσετε στη Βουλή!», κάλεσε την Υφυπουργό ο Γιώργος Καρασμάνης.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. kυριε καρασμανη μαλλον μας εμπεζετα και μας κοιροδευτε μεχρι προχθεσ ησασταν υπουργος και τωρα που γινετε μια προσπθεια κοβετε το ποδι της καρεκλας μπραβο........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ 8:19 ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΥΠΕΣΡ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.
    ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ!
    ΥΠΟΛΟΙΠΟ 10%,ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΗΣΜΑ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΑΠΟΘΕΜΑ,ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ 2017,ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 2018!
    ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΩΣΑΤΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΩΣΑΤΕ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ!
    ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ?
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΤΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΥΧΙΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
    ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ!
    ΚΑΝΤΕ ΤΟ!ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΕΞΟΦΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην κυβερνηση μπορουμε να προσαψουμε ενα σωρο σφαλματα.Επι του συγκεκριμενου αρθρου εχει καπου λαθος ο "8.19";

      Διαγραφή
  3. καρασμανη μην μασας,απο την στιγμη που μπηκες στο παιχνίδι,χασανε τα αυγα και τα πασχαλια ,μας ελεγε ο σηφακης οτι βρηκε την λυση και θα πληρωσουμε αλλος 500,αλλος 1000,αλλος 5000,απο την μερα που εβγαλες τα στοιχεια,και οτι το δημοσιο δεν εχασε ουτε ενα ευρω, ο σηφακης εγινε κουμανετσι,τα ξεχασε τι ελεγε!. Και κατι αλλο το θεμα εγινε γνωστο τα τελευταία χρονια,ποιο μπροστα κανεις δεν μας ενοχλησε,και να μην λυθει το πρόβλημα μας,απο την στιγμη που μπηκες μπροστα, ειμαστε συγουροι, οτι θα μας απαλλαξεις,ειτε τωρα, χίλια τα εκατο με κυβερνηση Ν.Δ.Αστον λοιπον να παπαριαζει,εμεις εσενα ξέρουμε και κανενα αλλο,τους εχεις παρει τα μυαλα και τα σκουφια με τα στοιχεια που κατεθεσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπουργέ μη μασάς ο Σηφάκης χτυπιέται σα χταπόδι διότι πήρε το μήνυμα ότι δεν θα εκλεγεί ξανα πετάει λάσπες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για να το παίξει ήρωας αυτός και μάγκας αλλά δεν είναι μάγκας είναι δάγκας υπουργε συνέχισε το έργο σου τους έχεις βάλει τα γυαλιά σε όλους σε αγαπάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΗΦΑΚΗ ΑΣΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΞΑΜΕ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ,ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΑΛΑΚΤΙΚΟ, ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΑΤΕ , ΚΑΙ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΟ 15,ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΦΠΑ, ΤΕΡΜΑ , ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ, ΕΙΣΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.