Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή της Τζάκρη στον Δήμαρχο Έδεσσας για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου στην οποία αφού κάνει καταρχήν αναφορά στις διατάξεις του νέου Νόμου για τα υδατοδρόμια (Ν. 4568/2018, ΦΕΚ Α΄178), αποσαφηνίζει στον Δήμαρχο τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα για την έκδοση Άδειας Υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα.

Όπως αναφέρει η κ. Τζάκρη στην επιστολή της, τα οφέλη από τη λειτουργία ενός Υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα θα είναι πολλαπλά για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Έδεσσας, καθώς τα  υδροπλάνα με τις πτήσεις τους θα προσφέρουν μια πρωτοποριακή μεταφορική δυνατότητα στους τουρίστες, αλλά και στους μόνιμους κατοίκους.
Αναφορικά δε με το μείζον θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος στη λίμνη Βεγορίτιδα, η βουλευτής επισυνάπτει στην επιστολή της στοιχεία έγκριτων διεθνών μελετών για τις επιπτώσεις των υδροπλάνων στο περιβάλλον από τα οποία διαφαίνεται ότι τα υδροπλάνα είναι από τα πλέον φιλικά μεταφορικά μέσα για το φυσικό περιβάλλον, καθώς τα μετρήσιμα ποσοστά περιβαλλοντικών οχλήσεών τους είναι τα πιο χαμηλά στη βιομηχανία των μεταφορικών μέσων. Αναφέρει δε ότι πρόσφατα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του αδειοδοτημένου Υδατοδρομίου Παξών που θα λειτουργεί σε περιοχή Natura 2000.

Κλείνοντας η κ. Τζάκρη την επιστολή της, ζητά από τον Δήμαρχο Έδεσσας να εκκινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία Υδατοδρομίου στη Λίμνη Βεγορίτιδα, ιδιοκτησίας του Δήμου Έδεσσας, σύμφωνα με το αδειοδοτικό πλαίσιο του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου που συνοπτικά του παρέθεσε στην επιστολή της, τονίζοντας ότι παραμένει στη διάθεση του Δήμου για κάθε δυνατή συνδρομή στην προσπάθεια αδειοδότησης και δημιουργίας υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα.

Ολόκληρη η επιστολή:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. ω ρε θεέ μου τι άλλο θα σκαρφιστούν μέχρι τις εκλογές. Άντε βάλτε πλώρη για οικόπεδα στο φεγγάρι θα πουλήσει πιο καλά. Με κλειστό το χιονοδρομικό κέντρο τους μόνους τουρίστες που μπορείτε να μεταφέρετε είναι από το Πακιστάν για να μαζεύουν μήλα στη Παναγίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξυπνα τον ντορκα ξυπνα τον γιατι χωρις εσας δε θα ειχε κανει τιποτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΕΛΕΤΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΕ ΚΟΙΜΑΣΑΙ Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠATPIΩTEΣ AYTH XAZEΨE ENTEΛΩΣ, ΣTPABH EINAI H ΠOTE ΔEN EXEI ΔEI TO ΣYΓXPONO YΔATOΔPOMIO ΠOY 10 XPONIA YΠAPXEI ΣTH ΛIMNH BEΓOPITIΔA;
    ΔEN ΞEPEI ΣE MIA ΛIMNH MONO ENA MΠOPEI NA ΓINEI;
    AΠO THN AΠEΛΠIΣIA THΣ ΠEPAΣE ΠIA ΣTHN AΠOΓEIΩΣH TOY ΠAPAΔOΞOY, OXI TOY...YΔPOΠΛANOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρία Τζάκρη, η Βεγορίτιδα διαθέτει ήδη υπερσύγχρονο υδατοδρόμιο στον Αγιο Παντελεήμων.
    Δυστυχώς, όταν έπρεπε να κάνετε κινήσεις για να δημιουργηθεί στην Άρνισσα εσείς πιθανόν δεν γνωρίζατε την Αρνισσα.
    Σύμφωνα με τον Σύλλογο Προστασίας η λίμνη κινδυνεύει από τόνους λημμάτων που χύνονται μέσα σε αυτήν.
    Αντί να κοιτάτε τα ουσιαστικά προβλήματα εσείς ασχολείστε με πράγματα που δεν γίνονται μονο και μονο για να κυκλοφορεί το όνομα σας στα ΜΜΕ;;;
    Υδατοδρόμιο υπάρχει στον Αγιο κ ως εκ τούτου και βάση του νομοθέτη δεν επιτρέπεται αλλο.
    Το μόνο που φαντάζομαι πως κάνετε με όλο αυτό, είναι να ξεφτιλίσετε τον Γιάννου αν κάνει το λάθος να αιτηθεί υδατοδρομιο. Θα γελάνε και οι πέτρες ...
    Γιατί κατά τα άλλα δεν νομίζω να είστε τόσο ασχετη και να λέτε τετοια πραγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά εσύ προκειμένου να πάρεις ψήφους σε λίγο και τζάμπα δρομολόγια θα τους βάλεις. Έχουν πρόβλημα οι κάτοικοι εκεί. Η λίμνη είναι μολυσμένη. Έκανες κάτι γι αυτό; Πάντως καλά θα ήταν αν ποτέ γίνει αυτό να πάρεις την πρώτη πτήση από εκεί και να μην ξαναγυρίσεις.
    Άντε γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά αυτή κάνει αγώνα για τον βλάχο γήπεδο κολυμβιτηριο αεροδιαδρομο πιστά φόρμουλα 1 κ.λ.π. κοινωνία σε κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΣΑ ΑΝΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΤΑΝ, ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ Η ΑΕΡΟΛΕΣΗ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΕΛΛΑ....ΤΟΤΕ
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ.
    ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΘΟΡΥΒΟΥ ΓΑΙΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ:
    ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑΡΟΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 150db

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στα υδροπλάνα μαζί και στο Σκοπιανό χώρια δεν γίνεται, κουτόχορτο αλλού ήρωα του πανό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.