Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Στον ΕΛΓΑ οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας και αγρότες για το de minimis λόγω βροχοπτώσεων στα ροδάκινα


Συνάντηση  Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας  - Διεπαγγελματικής πυρηνοκάρπων – ΣΕΑΣ με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και σύμβουλο του Υπουργού για το de minimis  λόγω βροχοπτώσεων στα ροδάκινα 

Συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρόεδρος της διεπαγγελματικής πυρηνοκάρπων Χρήστος Γιαννακάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς.

Από πλευράς του Υπουργείου, του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ  ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές, ο σύμβουλος του Υπουργού Γιώργος Καβαθάκης και ο Δημήτρης Τσιάνος μέλος του ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Καθορίστηκε ο τρόπος της διαδικασίας με υπόδειξη των πληγεισών ποικιλιών από τον ΕΛΓΑ ( σε συνεργασία με διεπαγγελματική) τις επόμενες μέρες, χρησιμοποίηση των στοιχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αγρότες που έχουν δηλώσει τις συγκεκριμένες ποικιλίες και δηλώσεις των ποικιλιών ( για όσους δεν έχουν δηλώσει ποικιλίες) στη διεπαγγελματική για κάποιο διάστημα που θα οριστεί. 
Γίνεται προσπάθεια από όλους, με εκφρασμένη την θετική πρόθεση του Υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη,  να καταβληθεί το de minimis  το συντομότερο δυνατόν στους πληγέντες αγρότες.
Με βάση τα στοιχεία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το ποσοστό των αγροτών που δεν έχουν δηλώσει τις ποικιλίες τους στην δήλωση του ΟΣΔΕ είναι κάτω από το 5% του συνόλου των αγροτών. Για αυτούς θα οριστεί συγκεκριμένη διαδικασία να δηλώσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε συγκεκριμένο συνεταιρισμό  ( με απόφαση του ΣΕΑΣ στην Πέλλα και Κοινοπραξίας παραγωγών στην Ημαθία) προσκομίζοντας την δήλωση ΟΣΔΕ στην οποία θα φαίνεται ότι δεν έχουν δηλωθεί ποικιλίες με υπεύθυνη δήλωση που θα κοινοποιηθεί και στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να αντιστοιχιστεί με αυτά που θα δηλώσουν στην επόμενη δήλωση ΟΣΔΕ.
Όλοι συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά το επόμενο διάστημα για την ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίας με τον δικαιότερο τρόπο. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Όλες οι ποικιλίες μέσα αλλιώς Γιάννη δεν θα πάρουμε τίποτα ούτε για το πετρέλαιο να κλαδεψουμε δεν θα φτάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ,ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΩΝΟΜΑΣΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
    ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ!
    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!
    ΓΟΝΑΤΗΣΑΜΕ!
    ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΡΜΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΟΧΩΠΤΩΣΕΙΣ!ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΜΕΣΑ ΗΣΟΥΝΑ!
    ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ!
    Η ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΑΥΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ,Η ΞΙΛΩΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.