Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεργασία Θ. Τζάκρη με Γ. Κατρούγκαλο για το θέμα της νέας συνοριακής διάβασης Ελλάδος - fYROM


Θετικός ο Γ. Κατρούγκαλος στην προοπτική νέας συνοριακής διάβασης στην Π. Ε. Πέλλας

Συνεργασία είχαν χθες 31-10-2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για το θέμα της διάνοιξης συνοριακής διάβασης στα σύνορα Ελλάδας - fYROM.

Η κ. Τζάκρη έθεσε υπόψη του κ. Κατρούγκαλου το γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είναι η μοναδική Π. Ε. της Βορείου Ελλάδος που δεν διαθέτει συνοριακή διάβαση με τη γειτονική χώρα, γεγονός που επιδρά αρνητικά στην ανάπτυξή της, δεδομένου ότι είναι μια από τις παραγωγικότερες και πιο «εξωστρεφείς» Π. Ε. της χώρας, που πραγματοποιεί εξαγωγές φρούτων και οπωροκηπευτικών αλλά και μεταποιημένων τροφίμων οι οποίες σε ετήσια βάση ανέρχονται στα 124.092.046 ευρώ (με στοιχεία Τελωνείου Σκύδρας από 1-10-2017 έως 1-10-2018), εκ των οποίων προς την fYROM εξαγωγές συνολικού ποσού 10.074.614 ευρώ.

Επιπλέον η Πέλλα διαθέτει σημαντικότατους τουριστικούς προορισμούς (Αρχαιολογικό Μουσείο και Αρχαιολογικός χώρος της Πέλλας, Έδεσσα, Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας - Καϊμακτσαλάν, Άγιος Αθανάσιος, Λουτρά Πόζαρ κ.λπ.) που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών από τη γειτονική χώρα και τις υπόλοιπες χώρες της Βαλκανικής και της Βόρειας Ευρώπης.

Η νέα συνοριακή διάβαση από τη fYROM στην Ελλάδα μέσω της Πέλλας θα διευκολύνει σημαντικά τις εξαγωγές προς τη γειτονική χώρα και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Πέλλα. Πέραν αυτού θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής ευρύτερα.

Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε επίσης τον κ. Κατρούγκαλο ότι με συνεννόηση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη κλιμάκιο αποτελούμενο από υπαλλήλους των δύο Υπουργείων και την ίδια πραγματοποίησαν αυτοψία σε τρία σημεία στα σύνορα Ελλάδας - fYROM (στην Π. Ε. Πέλλας) και πιο συγκεκριμένα στη θέση Περίλεια - Ούμα, στη θέση Βορεινό - Περιστέρι και στη θέση Πρόμαχοι - Alsar προκειμένου να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή θέση προκειμένου να αποτελέσει συνοριακή διάβαση. Ήδη μάλιστα το κλιμάκιο έχει καταθέσει ενημερωτικό σημείωμα στο Υπουργείο Εξωτερικών με στοιχεία της διαδρομής και εκτιμήσεις για το κόστος των μελετών και της κατασκευής του έργου σε κάθε σημείο χωριστά.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την υποστήριξή του στη δημιουργία συνοριακής διάβασης στην Πέλλα στα σύνορα Ελλάδας fYROM και αύριο μάλιστα θα θέσει το θέμα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης των Σκοπίων κ. Μπουγιάρ Οσμάνι προκειμένου να προετοιμαστεί σε περίπτωση σύμφωνης γνώμης από την Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διμερής συμφωνία για τη νέα συνοριακή διάβαση. 

Στην περίπτωση θετικής απόκρισης από την γειτονική χώρα οι δύο πλευρές σε υπηρεσιακό επίπεδο θα προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σύνταξη διμερούς συμφωνίας διάνοιξης του μεθοριακού σταθμού.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Ποια FYROM κυρία Τζάκρη Μακεδονια δεν τους κάνατε ποιον κοροϊδεύετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ λογικό! Όλοι οι νομοί της Μακεδονίας πρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους!! Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα γινει πραξη.
      ενα απο τα εάχιστα εργα του συριζα.
      το ξεπουλημα της μακεδονιας

      Διαγραφή
  3. Να είμαστε λίγο σοβαροί.
    Οι περιοχές που πρότειναν για να γινει αυτή η δίοδος είναι οι πρόμαχοι, το βορεινό και ή περικλεια.
    Αλήθεια
    Ποιοι απο αυτους που σκέφτονται και κάνουν αυτές τις προτάσεις έχουν παει πανω στο βουνό των προμάχων η του βορεινου να κανουν αυτοψία να δουν αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
    Να γίνει δηλαδή δρόμος διεθνών προδιαγραφών κλπ.
    Το βουνό των προμάχων και του βορεινου δεν είναι εύκολα προσπελάσιμο και πόσο δε μάλλον να γίνει αυτό που λένε.
    Οποτε μένει η πεεικλεια.
    Για να γίνει κάτι τέτοιο στην περικλεια θα πρέπει να διορθωθεί το ηδη υπάρχον δίκτυο ως εκεί, που είναι αρκετά χλμ ικανό να ι.χ και οχήματα μεγάλου όγκου, φορτηγά κλπ.
    Τα οποία θα μεταφέρουν εμπορεύματα κλπ.
    Θα ήθελα να μου απαντήσουν αυτοι που κάνουν αυτές τις κινήσεις, αν το βλέπουν σωστο όλο αυτό και οτι θα μπορούσε να γίνει και δεν είναι αλλη μια μπαρουφα,ενα ακόμα προπέτασμα καπνού του στυλ ,κάνω κάτι και θέλω την ψήφο σας.
    Και ας πούμε οτι γίνεται.
    Το.μεγαλυτερο μερος των κατοίκων βρίσκεται στα Γιαννιτσά.
    Ποιος θα κανει αυτή την οδύσσεια για να περασει τα σύνορα και δεν θα επιλέξει να παει απο τους ευζώνους???
    Αφήστε λοιπόν τις παπαρολογιες καο ασχοληθειτε με τίποτα άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τζάκρη,μόλις ανοίξει η διάβαση, κάτσε απέναντι με ένα τσουβάλι να το γεμίζεις με τα λεφτά που θα έρχονται από τη Μακεδονία που ψήφισες. Ειλικρινά στο λέω, κάποτε εσένα και τον σηφάκη σας είχα σε κάποια εκτίμηση. Τώρα πέσατε πολύ στα μάτια μου. Φτάνει πια να μας κοροιδεύετε πως ενδιαφέρεστε για τον νομό. Για το κόμμα σας και για την τσέπη και προσωπική προβολή σας ενδιαφέρεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕ;

      Διαγραφή
  5. αρμεγε λαγους και κουρευε χελωνες. τα σκοπια στην ,Ε.Ε και μεις ζηταμε τελωνεια και σταθμους ,αφου καταλαβε την γκαφα της, τωρα μιλαει για συνοριακή διανοιξη. εδω δεν ειστε ικανοι να κανετε τον κεντρικό δρομο χαλκιδονα - θεσνικη και θα φτιάξεις δρομο στα βουνα,σας κλεψανε 120 εκατ,και τα πηγανε αλλου , αναλυστε την παροιμία ,τα λεει ολα, ποσα ακομη θα πείτε εκλογες εργονται,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.