Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Tζάκρη: Έγιναν οι συναντήσεις για τη διαδικασία χορήγησης ενισχύσεων deminimis στους ροδακινοπαραγωγούς


Έγιναν οι συναντήσεις για τον καθορισμό της διαδικασίας χορήγησης ενισχύσεων deminimis στους ροδακινοπαραγωγούς οι οποίοι για δεύτερη συνεχή χρονιά επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη ενημερώνει τους αγρότες -σε συνέχεια του από 19-11-2018 δελτίου τύπου για τη συμμετοχή της σε συνάντηση εκπροσώπων συνεταιρισμών στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πέλλας- ότι σύμφωνα με τις προτάσεις της που αποδέχτηκαν οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 η συνεργασία βουλευτών - εκπροσώπων αγροτών με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Θ. Καμπρέλη και τον Αντιπρόεδρο κ. Γ. Κέδρο και την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 η συνεργασία των ιδίων με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φ. Κουρεμπέ για τον καθορισμό της διαδικασίας καταβολής ενισχύσεων deminimis στους ροδακινοπαραγωγούς, οι οποίοι για δεύτερη συνεχή χρονιά απώλεσαν σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους εξαιτίας των βροχοπτώσεων του φετινού καλοκαιριού. 
Κατά τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα αποφασίστηκε:
1. Ο προσδιορισμός των ποικιλιών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις να γίνει από τον ΕΛΓΑ σε συνεργασία με τους συνεταιρισμούς, αφού ληφθούν υπόψη οι διαφορές στον χρόνο ωρίμανσης των ποικιλιών μεταξύ Πέλλας και Ημαθίας και μεταξύ ορεινών και πεδινών περιοχών.
2. Η καταβολή των ενισχύσεων θα πραγματοποιηθεί στη βάση των ατομικών δηλώσεων εκτροφής-καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ.
Για ποικιλίες οι οποίες δεν είναι καταχωρισμένες στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, είτε γιατί δεν τις περιλαμβάνει το σύστημα, είτε γιατί οι παραγωγοί δεν περιλαμβάνουν μέχρι σήμερα αυτή τη λεπτομέρεια στις αιτήσεις τους, το θέμα θα λυθεί σε συνεργασία με τις συνεταιριστικές οργανώσεις, οι οποίες θα επιβεβαιώσουν τις δηλωθείσες ποικιλίες. 
Μετά την ανακοίνωση του ποικιλιών που θα ενισχυθούν, η οποία θα γίνει εντός των επόμενων ημερών,  το μικρό ποσοστό των  παραγωγών που -ενώ καλλιέργησαν- δεν έχουν συμπεριλάβει στις δηλώσεις τους τις συγκεκριμένες ποικιλίες που θα ενισχυθούν, είτε από αστοχία του συστήματος, είτε επειδή οι ίδιοι δεν τις κατονόμασαν, θα πρέπει να απευθυνθούν στις συνεταιριστικές οργανώσεις προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μαζί με Υπεύθυνη Δήλωση για το αληθές του περιεχομένου της αίτησης. Οι παραγωγοί οι οποίοι δεν είναι συνεταιρισμένοι θα εξυπηρετηθούν επίσης από συνεταιριστική οργάνωση που οι ίδιοι  θα επιλέξουν, χωρίς να είναι μέλη της.
Παράλληλα θα εξελιχθούν διασταυρωτικοί έλεγχοι, διοικητικοί και επιτόπιοι, προκειμένου να αποδειχθεί το αληθές των αιτήσεων.
Η κ. Τζάκρη καταβάλει εντατικές προσπάθειες προκειμένου η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και η καταβολή των ενισχύσεων στους ροδακινοπαραγωγούς να ολοκληρωθεί πριν το τέλος Δεκεμβρίου 2018.
Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με επιπλέον λεπτομέρειες διαχείρισης του θέματος.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Ντόρα καλά είναι τα ψυχούλα που θα δώσετε αλλά κάντε κατι και για το εμπάργκο από εκεί θα δούμε κάτι να μπαίνει στην τσέπη μας.Η βάλτε όλες τις ποικιλίες στο deminimis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω θα πέσει χρήμαααααα εγώ λέω να δώσουν deminimis στους βουλευτές να ζήσουν με αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. De minimis:Ηττοπαθεια και ελλειψη τακτικου σχεδιασμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΟΔΩΡΑ ΠΕΡΣΙ ΓΙΑ 10 ΣΤΡ ΜΠΙΚ ΤΟΠ ΠΛΗΡΩΣΑ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΒΓΑΛΑΤΕ ΑΠΕΞΩ ΑΛΛΑ ΤΑ 30 ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΤΕ.DEMINIMIS ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΩΣ ΖΗΜΙΑ,ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΕΙ!
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΑ DE MINIMIS ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΨΥΦΗΣΟΥΝ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!
    ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ,ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΥΤΕΛΩΝ ΤΙΜΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΑΣ!
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ,ΤΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΑΖΙΑ!
    ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ!
    ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΧΑΛΑΖΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ!
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
    ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ!
    ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ!
    ΕΜΠΑΡΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.