Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου στο 1ο Συνέδριο «ΚΕ.Π. Υγείας»

Στο 1ο Θεματικό Συνέδριο «ΚΕ.Π. Υγείας» με θέμα «Ο ρόλος των Κέντρων Πρόληψης (ΚΕ.Π.) Υγείας στους Δήμους» συμμετείχε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.
Το Συνέδριο, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) του οποίου μέλος είναι ο Δήμος Σκύδρας, πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2018.
Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η ανάδειξη και η στήριξη της νέας αυτής δομής όσων Δήμων πρωτοπόρησαν στην αποδοχή του νέου αυτού θεσμού και η βράβευση  των Δημάρχων της χώρας που οι Δήμοι τους έλαβαν αντίστοιχες αποφάσεις για την ίδρυση ΚΕ.Π. Υγείας στον τόπο τους.
Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και η βιωματική εκπαίδευση υπαλλήλων των Δήμων στο λογισμικό των ΚΕ.Π. Υγείας στην οποία συμμετείχε το στέλεχος του Δήμου Σκύδρας Νικόλαος Φιλούκατζης.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου μετά την παραλαβή του βραβείου από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και Πρόεδρο του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Γιώργο Πατούλη Δήμαρχο Αμαρουσίου δήλωσε τα εξής: 
«Ο Δήμος Σκύδρας στο πλαίσιο της παροχής νέων αναβαθμισμένων υπηρεσιών  προς τους συνανθρώπους μας προχώρησε στη σύσταση και λειτουργία μιας καινούργιας και πρωτοπόρας δομής.
Σκοπός του ΚΕ.Π. Υγείας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας αλλά και η παροχή υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής και διασύνδεσης με τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που παρέχονται από τα νοσηλευτικά ιδρύματα του Ε.Σ.Υ. 
Ο Δήμος Σκύδρας έχει δημιουργήσει ένα γραφείο με τον απαραίτητο εξοπλισμό τ΄οποίο στελεχώνεται προς το παρόν με προσωπικό οχτάμηνης σύμβασης με ειδικότητα νοσηλευτικής. Το γραφείο αυτό βρίσκεται δίπλα στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) μέσα στο κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρου Σκύδρας (Παύλου Μελά 46). 


Στο περίγραμμα αυτό το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Σκύδρας  θα συντονίζει:
1.Την οργάνωση προληπτικών εξετάσεων στους δημότες μας από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς και φυσικά πρόσωπα.
2.Τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες.
3.Την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας.
Μάλιστα, μέχρι τώρα, το ΚΕ.Π. Υγείας Σκύδρας σε συνεργασία με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. έχει υλοποιήσει ανάλογες δράσεις επ΄ωφελεία των συμπολιτών μας, όπως: Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας/Πρόληψη Οστεοπόρωσης, Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – Κάρπα, Διανομή παιδικών βιβλίων υγείας για τις βιβλιοθήκες σχολικών μονάδων.
Αμέσως μετά τα εγκαίνια του γραφείου του ΚΕ.Π. Υγείας θα ξεκινήσουν όλες οι λειτουργίες που αναφέρονται στις αρμοδιότητές του.
Θέτουμε υψηλούς στόχους, τους πετυχαίνουμε, κι έτσι θα συνεχίζουμε!».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…