Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Σημαντικές χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών στους Δήμους της Πέλλας


100πλάσιες οι χρηματοδοτήσεις 2015-18 από 2012-14

Εξαιρετικά σημαντικές χρηματοδοτήσεις του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση στους Δήμους της Πέλλας  - Δίκτυο ύδρευσης της Αριδαίας και οικισμών με 2.707.926,18 € , ΔΕΥΑ Σκύδρας με 1.228.517, 74€ και αγροτικοί δρόμου Δ. Πέλλας με 868.000,00 € από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ  
Ακολουθούν χρηματοδοτήσεις 5 τουλάχιστον αθλητικών έργων στην Πέλλα από το νέο πρόγραμμα αθλητικών εγκαταστάσεων στα πλαίσια του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ συνολικού προϋπολογισμού περί τα 1.500.000,00 € ( χλοοτάπητας Έδεσσαϊκού ( 79.000,00€), κλειστό Άρνισσας ( 520.000,00 €) , χλοοτάπητας Αλμωπού ( 83.000,00 €) , γήπεδα αντισφαίρισης και συντηρήσεις γηπέδων αντισφαίρισης και καλαθοσφαίρισης Αλμωπίας ( 270.000,00 €) , ριζική αναβάθμιση σταδίου Σκύδρας ( 530.000,00 €) , φωτισμός Δημοτικού σταδίου Γιαννιτσών 150.000,00 €).  
Εκατόν είκοσι φορές πάνω η χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας την περίοδο 2015-2018 σε σχέση με την περίοδο 2012-2014 
Οι Δήμοι της Πέλλας χρηματοδοτούνται με αυτό τον τρόπο πρώτη φορά στην ιστορία τους. Όλες οι μελέτες που έχουν υποβληθεί από τους Δήμους στο ΥΠΕΣ έχουν χρηματοδοτηθεί, μηδεμιάς εξαιρουμένης. 

Στην Αριδαία μετά το μεγάλο έργο της αποχέτευσης χρηματοδοτείται και το μεγάλο έργο της ύδρευσης με αντικατάσταση του παλαιού δικτύου που είχε διάφορα προβλήματα. Ακόμη χρηματοδοτούνται έργα ύδρευσης σε οικισμούς της Αλμωπίας και της Σκύδρας.
Ακόμη σημαντικά έργα ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Πέλλας.
Συνολικά η χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας ( πέραν των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ) ήταν μόλις 8 εκατομμύρια ευρώ ( λειψυδρία και θεομηνίες) από το 2012-2014 και περί το 1 δισεκατομμύριο ευρώ από το 2015-2018. 
Τι να συζητήσει κανείς; 
Αποδεικνύεται περίτρανα η εμπιστοσύνη και η στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι ο θεσμός ο πιο κοντινός στον πολίτη που μπορεί να ενεργοποιήσει τις πιο ζωντανές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, την κοινωνική προστασία και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. 
Ακόμη η αλλαγή των κριτηρίων για την χορήγηση των ΚΑΠ που πλέον δεν γίνεται μόνο με τα πληθυσμιακά κριτήρια αλλά και με κριτήρια ορεινότητας, έκτασης, οικονομικής κατάστασης των δήμων κλπ διευκολύνει σημαντικά τους δήμους της επαρχίας και φυσικά της Πέλλας.
Σημαντική υστέρηση των Δήμων της Πέλλας στην ωρίμανση μελετών αρδευτικών έργων καθώς και έργων αγροτικής οδοποιίας για τα οποία θα μπορούσε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση αν υπήρχαν ώριμες μελέτες.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. ΣΗΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ . ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ. ΜΟΝΟ Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΟΣ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφειο βουλευτη Γιαννη Σηφακη21 Δεκεμβρίου 2018 στις 1:43 μ.μ.

      Ο βουλευτης εχει ενημερωσει τους ενδιαφερομενους οτι ετοιμαζεται νομοθετικη ρυθμιση για επιλυση του μεγαλου θεματος "ΑΘΗΝΑ" που θα ελθει αμεσα με απαλλαγη των απλων μελων λυνοντας το σοβαρο αυτο κοινωνικο προβλημα.
      Ο βουλευτης καθημερινα εργαζεται προς την κατευθυνση αυτη και συντομα θα ενημερωσει για τις θετικες εξελιξεις.
      Θεωρει λογικο να φοβουνται οι πολιτικες παραταξεις που δημιουργησαν το προβλημα οτι θα εχουν πολιτικο κοστος απο την λυση του και να προκαλουν.. Οι ενεργειες τους μονο επιβαρυνουν την θεση τους μεσα στους αγροτες. Η ΝΔ ( κυριως οι "αιωνιοι" βουλευτες της) δημιουργησε και εξεθρεψε το προβλημα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιαννης Σηφακης θα το λυσουν

      Διαγραφή
    2. Με τον τρόπο που πάνε να λύσουνε το Σκοπιανό να υποθέσω;

      Διαγραφή
    3. 3:08 τα εχετε κανει πανω σας. Και οι Δημοι χρηματοδοτουνται 100 φορες περισσοτερο απο οτι επι των ημερων σας, και το "ΑΘΗΝΑ" λυνεται με πληρη απαλλαγη των απλων μελων και το εθνικο θεμα λυνεται επωφελως για την χωρα ανοιγοντας αναπτυξιακους δρομους και για την Πελλα.
      Αντε, ετοιμαστειτε παλι για την Β' Εθνικη, τωρα και για παντα

      Διαγραφή
  2. Η ζωή πάει μπροστά. Δεν κάνει κύκλους γύρω γύρω από τα ίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί Κύριε Σηφακη αυτη η κοροϊδία;ταχα θα έπαιρναν την αποζημίωση της βροχόπτωσης οι ροδακινοπαραγωγοι μεχρι το τελος της εβδομάδας και τωρα διαβάζουμε μέχρι το τέλος του ετους ή λιγο αργότερα;Παίζεται με τον κοσμο;πειτε επιτέλους ποτε θα δωθουν σιγουρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβαστε ολες τις ανακοινωσεις μου, μεχρι το τελος του ετους ειχαμε πει απο την αρχη.
      Αυτοι που κοροιδευουν τον κοσμο ειναι ειναι οι ανωνυμως σχολιαζοντες απο τα κομματικα γραφεια της αντιπολιτευσης που πλεον δεν τους βγαινει τιποτα

      Διαγραφή
  4. ρε Γιαννη μολις σου πεταξουν το δολωμα καρασμανης ορμας να το αρπαξεις, πρεπει γιαννη να τον βλεπεις στον ύπνο σου, ο φιλος που σου λεει για την Αθηνά ,μαλλον δεν εχει σχεση,ετσι το καταλαβαινω, μπορει να κανω λαθος, αλλα εσυ γιαννη ρε παιδι μου, αμεσως να ρίξεις το δηλητηριο, και αρχιζεις το τροπαριο , οι παρατάξεις που δημιουργησαν, οι αιωνιοι βουλευτες κλπκλπ. Γιατι γιαννη τσιμπας ; ο φιλος σε τσιγκλαει και συ αμεσως την μομφη, δλδ ρε γιαννη αν συμβει κατι επι των ημερων σαςστο συνεταιρισμό Μεγαπλατανου σωνει και καλα πρεπει να φταιει ο βουλευτης εσυ; που να ξερεις τι κανει ο συνεταιρισμός, και απο αυτα που διαβασα απο τα στοιχεια που κατέθεσε ο καρασμανης δεν υπαρχει προβλημα, και κακως τοσο καιρο η θοδωρα ελεγε επρεπε να πληρώσουν Α ,εσυ ελεγες Α-α ,ενω ο καρασμανης απέδειξε οτι δεν εισέπραξαν φπα και το τεκμηριωνει,και μετα τα στοιχεια καρασμανη,αλλαξες, γιατι μεχρι τοτε ελεγες θα πληρωσουν λιγοτερα απο αυτα που ελεγε η θοδωρα ,απορω γιατι τοσο καιρο η κυβερνηση δεν το λυνει , γιατι επι των ημερων της ξεσπασε.Τωρα ενα χρονο λες το λυνεις και δεν λυνεται ,ειχες πει πριν τα Χριστούγεννα θα λυθει, σημερα ακουσα ενα καρο τροπολογιες ρουσφετολογικες φέρανε και για την Αθηνά τιποτε,.Γιαννη ,δεν εχω σχεση με τηνΑθηνα, αλλα βλεπω οπως το βλέπουν και αλλοι,.Ειναι κριμα να πετροβολεις τον καρασμανη, ενω οπως δειχνουν τα πράγματα δεν εχει καμια σχεση, και αδικα εκτιθεσαι, αν καπου κανω λαθος πες μου ποιο ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.