Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου σε 18 πόλεις της χώρας, μεταξύ αυτών και στα Γιαννιτσά


Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου σε 18 πόλεις σε  Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα, μεταξύ αυτών και στα Γιαννιτσά, τα οποία θα τροφοδοτηθούν μέσω συστήματος Συμπιεσμένου Αερίου (CNG).
Το έργο  θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από τα Περιφερειακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο 50% θα αποτελέσει τραπεζική χρηματοδότηση και κεφάλαια της ΔΕΔΑ.

Η Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) θα προβεί τον προσεχή Ιανουάριο στην προκήρυξη των διαγωνισμών (ένας σε κάθε Περιφέρεια με ξεχωριστά επιμέρους έργα για κάθε πόλη) για την προμήθεια υλικών και την κατασκευή των έργων.
Η κατασκευή του έργου αναμένεται να ξεκινήσει το αργότερο Ιούλιο με Αύγουστο του 2019 και εκτιμάται ότι στο τέλος του 2021 θα έχουν τελειώσει όλα τα δίκτυα και θα συνεχιστεί η διαδικασία των συνδέσεων καταναλωτών μέχρι τα μέσα περίπου του 2023.

Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, με τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που αυτό θα επιφέρει.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.