Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε πληρώνονται οι εξοφλήσεις των αγροτικών επιδοτήσεων του 2018


Εντός του Δεκεμβρίου όπως αποκάλυψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτης,  θα πληρωθεί η δεύτερη δόση της βασικής ενίσχυσης.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον υπουργό, αναμένεται να γίνουν πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το τριήμερο από τις 18 έως και τις 20 Δεκεμβρίου με την εκκαθάριση της Ενιαίας Ενίσχυσης.
Επίσης, ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε πως μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν συνολικά 1,2 δισ. ευρώ, καθώς και οι εκκαθαρίσεις παλαιών προγραμμάτων από το 2012, τονίζοντας ότι ενισχύσεις που οφείλει το υπουργείο από το 2014 θα εξοφληθούν φέτος σε κάποια προγράμματα 100%.
Συγκεκριμένα, θα καταβληθεί η εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης, η οποία θα ανέλθει σε 330 εκατ. ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένης και της χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (ΔΒΕ) από το εθνικό απόθεμα, η Πράσινη Ενίσχυση, ύψους 550 εκατ. ευρώ περίπου, καθώς και η Ενίσχυση στους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας, ύψους 38 εκατ. ευρώ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί και η Εξισωτική Αποζημίωση του έτους 2018, ύψους 247 εκατ. ευρώ, ενώ θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των υπολοίπων της Εξισωτικής των προηγούμενων ετών από το 2008.
Εκτός απροόπτου, το αργότερο έως αύριο 11 Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων, η κατανομή του εθνικού αποθέματος και θα γίνει ο υπολογισμός των δικαιωμάτων.

Εν δυνάμει δικαιούχοι του εθνικού αποθέματος 2018 είναι οι γεωργοί νεαρής ηλικίας, οι νεοεισερχόμενοι γεωργοί, οι γεωργοί με ανωτέρα βία και οι γεωργοί με οριστικές δικαστικές ή διοικητικές πράξεις.
Ο γεωργός νεαρής ηλικίας πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 40 ετών κατά το έτος 2018, να δημιουργεί για πρώτη φορά γεωργική εκμετάλλευση ως επικεφαλής της εκμετάλλευσης το έτος 2018 ή να έχει ήδη εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που προηγούνται της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2018 για το καθεστώς της Βασικής Ενίσχυσης.
Νεοεισερχόμενος γεωργός για χορήγηση δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος είναι ο παραγωγός που έχει υποβάλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης πρώτη φορά (έναρξη γεωργικής δραστηριότητας) το 2016, το 2017 ή το 2018. Βασική προϋπόθεση είναι να μην έχει υποβάλει ΕΑΕ την προηγούμενη πενταετία από την έναρξη της γεωργικής δραστηριότητας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.