Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή 22 Μητροπολιτών της Μακεδονίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών


Να μην υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών ζητούν, με κοινή επιστολή, 22 μητροπολίτες της Μακεδονίας. Παράλληλα, εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη χορήγηση αυτοκεφαλείας στην Εκκλησία της ΠΓΔΜ, ενώ αφήνουν αιχμές για την στάση του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.

Οι επίσκοποι αναφέρουν πως δεν μπορούν να πιστέψουν ότι βουλευτές, ιδίως οι αντιπρόσωποι της Μακεδονίας, θα «αμαυρώσουν το όνομά τους για πάντα» στηρίζοντας την συμφωνία.

Οι ιεράρχες υποστηρίζουν πως οι δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ αποδεικνύουν την συνέχιση των αλυτρωτικών βλέψεων της ΠΓΔΜ και καταγγέλλουν πως οι Πρέσπες είναι «αντίθετες στην ιστορική αλήθεια» για την ιστορία και την ελληνικότητα της Μακεδονίας.


Οι μητροπολίτες επιρρίπτουν ευθύνες στον πρωθυπουργό και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, χωρίς να τους κατονομάζουν, ενώ διατυπώνουν την στήριξή τους για τις μαθητικές κινητοποιήσεις όσον αφορά τις Πρέσπες: «Είναι φασιστικό να υπερασπίζεται κανείς την πατρίδα του και τα συμφέροντά της;». Προσθέτοντας, σε έναν ιστορικά άστοχο παραλληλισμό, πως ουδείς μιλά για υποκίνηση των εξεγερθέντων στο Πολυτεχνείο.

Όσον αφορά την Εκκλησία της ΠΓΔΜ, οι μητροπολίτες εξαπολύουν «κατηγορώ» πως πρόκειται για σχισματική οντότητα που προωθεί ανθελληνικές θέσεις όσον αφορά την ιστορία της Μακεδονίας, και υπογραμμίζουν πως θα ήταν λάθος να της αναγνωριστεί αυτοκέφαλο.

Οι 22 υπογράφοντες εκφράζουν την ικανοποίησή τους με την δήλωση του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου ότι δεν προτίθεται να χορηγήσει αυτοκεφαλεία. Αφήνουν όμως υπόγεια αιχμές για την στάση του αρχιεπίσκοπού Ιερώνυμου, γράφοντας πως αναμένουν την συμπαράσταση και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διαβάστε εδώ την επιστολή των 22 Μητροπολιτών

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. ΠΑ-ΠΑ-ΔΟ-ΚΡΑ-ΤΙ-Α :
    Ο ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΝΟΥΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ Π Ι Σ Ω . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ντρέπεσαι να γράφεις τέτοιες ανοησίες; Σε πονάει που αγωνίζονται για τη Μακεδονία; Έμενα με εκπλήσσει το κείμενο. Τους θεωρούσα συμβιβασμενους, άλλα είναι παλικάρια.

      Διαγραφή
    2. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΠΙΚΑΡΑΤΕΙ ΠΑ-ΠΑ-ΡΟ-ΚΡΑ-ΤΙΑ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.
      ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΑΔΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ Δ=ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ

      Διαγραφή
    3. Κουμουνιστοκρατια για να πανε οι Έλληνες και οι μσκεδονες μπροστα...


      Διαγραφή
  2. Ενώ το δικό σου 200 χρόνια μπροστά αν και για το σπίτι σου σε 20 χρόνια θα μαλώνουν Πακιστανοί και Σκοπιανοί τίνος ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμάς τους Έλληνες έτσι μας αρέσει. Αν εσένα δε σου αρέσει, ας κάνουμε δημοψήφισμα. Φτάνει πια, τόση υποκρισία , φασισμός και προοδευτικότητα δεν υποφερεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά θα κάνουν να φορέσουν τις πανάκριβες ενδυμασίες τους και να ασχοληθούν με τα καθήκοντά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τα ασκούσαν οπως ο Γερμανός Καραβαηγέλης κσι Βασίλειος Δανιηλίδης στην Έδεσσα εσυ μαλλον θα ειχες αναληφθεί στους ουρανους

      Διαγραφή
    2. Δεν ειναι τόσο ακριβές όσο νομίζεις γιατί δεν ειναι απο αληθινό χρυσάφι.Δεν πρέπει να τους ενδιαφέρει αν νικάει η αλήθεια ή το ψέμα ;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.