Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυξήσεις - φωτιά στα διόδια της Εγνατίας - 3 ευρώ τα διόδια Ευζώνων


Παλιά οι οδηγοί όταν πήγαιναν ταξίδι φρόντιζαν να είχαν μαζί τους κέρματα για να πληρώσουν τα διόδια, αυτό αλλάζει από 1η Ιανουαρίου αφού τα ψιλά δεν θα φτάνουν με τις αυξήσεις που έρχονται. 

Οι αυξήσεις-φωτιά στα διόδια της Εγνατίας από την αρχή του νέου έτους ήταν γνωστές από το καλοκαίρι, καθώς ήταν μία από τις συμφωνίες που είχε υπογράψει η κυβέρνηση με τους δανειστές. Ετσι από 1 Ιανουαρίου 2019 οι οδηγοί που θα κινούνται στην Εγνατία θα δουν πως η χρέωση ανά χιλιόμετρο έχει αυξηθεί και θα εκτοξεύει το κόστος σε κάποιες περιπτώσεις και στο 150%. 

Την αύξηση στα διόδια υπενθύμισε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού με βάση τη χιλιομετρική απόσταση που προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ για τη νέα εμπορική πολιτική αυξάνει τα διόδια από 0,03 σε 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα (αύξηση 66%).


Αυξήσεις ακόμα και 150% - Οι οδηγοί θα πληρώνουν σχεδόν 3 ευρώ 

Ωστόσο σε συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων όπως στα Μάλγαρα οι αυξήσεις φτάνουν στα 150%. Ο συγκεκριμένος σταθμός- ένας σταθμός με μεγάλη διέλευση οχημάτων,  έχει ζώνη χρέωσης 59,7 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα το ύψος του κομίστρου να εκτινάσσεται από το 1,20 ευρώ σήμερα στα 2,98 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η έκδοση της ΚΥΑ ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και για την προώθηση του διαγωνισμού παραχώρησης του οδικού άξονα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Τέλος και οι απαλλαγές 

Εκτός από τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, η ΚΥΑ προβλέπει πως από 1η Ιανουαρίου 2019 καταργείται κάθε απαλλαγή από την πληρωμή διοδίων, με την εξαίρεση των ανέργων οι οποίοι θα διέρχονται δωρεάν, όταν δείχνουν την κάρτα ανεργίας. Όπως αναφέρει «Κάθε απαλλαγή ή εξαίρεση καταβολής διοδίων τελών στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής, πλην των αναφερομένων στην παράγραφο 1 καταργείται και παύει να ισχύει από την 01-01-2019.»

Εξαιρούνται τα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά κυριότητα σε ανέργους και χρησιμοποιούνται από αυτούς. Οι άνεργοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ κατά τη διέλευση από τον σταθμό διοδίων.

Με τις υπογραφές Σπίρτζη και Τσακαλώτου 

Στην ΚΥΑ, που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, εκτός της αύξησης του κόστους των διοδίων επί της Εγνατίας προβλέπεται η δημιουργία 43 συνολικά πλευρικών διοδίων.

Το ύψος των χρεώσεων 

Για το ύψος των διοδίων, στην απόφαση αναφέρεται ότι:

για τον σταθμό Παμβώτιδα, το μήκος καθορίζεται σε 39,7 χιλιόμετρα με χρέωση 1,98 ευρώ (από 1,20 ευρώ σήμερα)
για το Μαλακάσι σε 48,1 χιλιόμετρα με χρέωση 2,40 ευρώ (από 2,10), 
για τη Σιάτιστα σε 48,6 χλμ. με χρέωση 2,40, 
για τον Πολύμυλο σε 48,2 χλμ. με 2,41 ευρώ (από 2,40), 
στα Μάλγαρα για μήκος 59,7 χλμ με 2,98 ευρώ (από 1,20 ευρώ), 
στη Θεσσαλονίκη για μήκος χρέωσης 13,8 χλμ σε 0,69 ευρώ, 
στην Ανάληψη για 58,8 χλμ σε 2,94 ευρώ (από 2,40 ευρώ), 
στην Ασπροβάλτα για 28,5 χλμ. το κόστος ανέρχεται σε 1,42 ευρώ, 
στη Μουσθένη με μήκος χρέωσης 54,3 χλμ. η χρέωση γίνεται 2,71 ευρώ (από 2,40 ευρώ), 
στην Καβάλα με 47,2 χλμ. 2,36 ευρώ, 
στον Ίασμο για 46,2 χλμ. η χρέωση διαμορφώνεται σε 2,31 ευρώ (από 1,90 ευρώ), 
στη Μέστη με 55,7 χλμ. σε 2,78 ευρώ (από 1,70 ευρώ) και στο Αρδάνιο για 40,5 χλμ. σε 2,02 ευρώ.
Για τον σταθμό διοδίων της Τύριας στο οδικό τμήμα Νεοχωρίου-Σελλών-Τύριας, η περιοχή χρέωσης καθορίζεται σε 68,4 χιλιόμετρα (μεταξύ Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων), διαμορφώνοντας την τιμή του διοδίου σε 3,42 ευρώ από 2,10 ευρώ (67%)
στους κάθετους άξονες στην Ιεροπηγή, το μήκος χρέωσης καθορίζεται σε 47,2 χλμ. με χρέωση 2,36 ευρώ (από 2,10 ευρώ), 
στους Ευζώνους για 60 χλμ. με κόστος 3 ευρώ (από 1,80 ευρώ), 
στον Προμαχώνα για 48 χλμ. με χρέωση 2,4 ευρώ (από 2,40 ευρώ)
στο Στρυμονικό για 47,5 χλμ. με κόστος 2,37 ευρώ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως από τον Σουφλιά όταν ολοκληρωθεί το έργο;;;

      Διαγραφή
  2. Η πλάκα είναι ότι αυτοί που μας κυβερνούν πριν τις εκλογές ήταν όλοι του κινήματος δεν πληρώνω στα διόδια πως τα φέρνει η π...Η ζωη!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ΠΕΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΕΔΕΣΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΣΚΥΔΡΑ ΒΕΡΟΙΑ. ΕΔΕΣΣΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΚΟΖΑΝΙ.
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΚΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ EXTREME SPORT CAYAK RAPTING KTL. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΜΒΟ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΡΕΝΑΔΕΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΟΥΣ ΖΩΗ ΝΑ ΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συνέλθετε ρε ΖΩΑ !!! Υπάρχει κοσμάκης που περνάει καθημερινά για να πάει στην δουλειά του. ρε τι κωλοκρατος ρε ! Ρε τίποτα δεν έχετε αφήσει γμτ, δεν μπορεί κανείς να κάνει πρόγραμμα με εσάς ρε γμτ. μια τα τέλη, μια τα καύσιμα , μια τα διόδια , μια το χαράτσι. Ήμαρτον ρε φτάνει. ώρες ώρες μετανιώνω που δεν ακολούθησα τους γονείς μου στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο και κάθομαι και το παλεύω εδώ μάταια. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.