Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

4ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας: Με επιτυχία η 3η Διεθνής Συνάντηση εκπαιδευτικών από 4 ευρωπαϊκές χώρες στα πλαίσια του Erasmus+


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η Διεθνής Συνάντηση εκπαιδευτικών από 4 ευρωπαϊκές χώρες που διοργάνωσε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας    στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο: Manualskillsin 3.o Web Age. 
 Η 3η Διεθνής Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, από τις 10 έως τις 14 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή των Ελλήνων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με συντονίστρια την εκπαιδευτικό Σιόλου Μαρία και 8 εκπαιδευτικών από  την Ιταλία, τη Πολωνία, την Αγγλία και τη Πορτογαλία .Οι  εκπαιδευτικοί των ξένων χωρών είχαν την ευκαιρία  να απολαύσουν για περίπου μια εβδομάδα  τη μοναδική εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας και της γνωριμίας με τον ελληνικό πολιτισμό .  Οι ξένοι εκπαιδευτικοί  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίσης Ελληνικά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από μαθητές και μαθήτριες του ελληνικού σχολείου και να βιώσουν την ελληνική σχολική ζωή.


Πέραν των συζητήσεων για την αξιολόγηση των μέχρι τώρα δράσεων του κάθε σχολείου και τον σχεδιασμό των δράσεων του τελευταίου χρόνου υλοποίησης του Σχεδίου, οι ξένες αποστολές είχαν ακόμη την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εντυπωσιαστούν από τις σπάνιες ομορφιές της περιοχής μας με την εκδρομή στα λουτρά Πόζαρ καθώς και την ξενάγηση στην παραδοσιακή Συνοικία Των Μύλων, στον παραδοσιακό οικισμό Βαρόσι και το πάρκο των καταρρακτών. Επίσης πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη  στον Αρχαιολογικό χώρο της  Βεργίνας , όπου οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν μνημεία παγκόσμιου ιστορικού ενδιαφέροντος.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι ενθουσιάστηκαν από την εγκάρδια υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι μικροί μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους. Εντυπωσιάστηκαν από τις δράσεις που διοργανώθηκαν και έφυγαν με τις καλύτερες αναμνήσεις για την Ελλάδα, την πόλη μας και το σχολείο μας. Μίλησαν με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τη φιλοξενία που δέχτηκαν και τις εμπειρίες που απέκτησαν από την άρτια οργάνωση της 3ης Διεθνούς Συνάντησης από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας  . Ήταν μια εβδομάδα συνεργασίας και ανεπανάληπτων εμπειριών που θα μείνει αξέχαστη σε όλους. Αυτό οφείλεται, βέβαια, και στην ενεργό συμμετοχή των εμπλεκόμενων μαθητών και γονέων που κατά τη διάρκεια της πενθήμερης επίσκεψης προσέφεραν γεύματα με συνταγές από την παράδοσή μας. 
Τέλος ορίστηκε η επόμενη συνάντηση που θα γίνει στην Έδεσσα  τον Μάρτιο του 2019 , με την συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών από την Ιταλία και την Πολωνία.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.