Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Εξαφανίστηκαν" 400.000 φιλοξενούμενοι από τις δηλώσεις


Μέσα σε έναν μόλις χρόνο "εξαφανίστηκαν" 400.000 περίπου φιλοξενούμενοι από τις φορολογικές δηλώσεις των Ελλήνων φορολογουμένων. Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", οι αιτίες είναι δύο. Η πρώτη σχετίζεται με την αλλαγή στην επιδοματική πολιτική που σύνδεσε τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος και την ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ  με τον παράγοντα φιλοξενία.

Η δεύτερη εντοπίζεται στις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ για να εντοπίσει τους φιλοξενούμενους "μαϊμού", πρόσωπα που επέλεγαν τη λύση της φιλοξενίας για να απαλλαγούν από τεκμήρια και φόρους επί των ενοικίων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο φετινός αριθμός των δικαιούχων του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος είναι ήδη πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό, παρά το γεγονός ότι δεν επήλθε καμία αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια. Ήδη, οι δικαιούχοι έχουν προσεγγίσει το 1,6 εκατ., και σημειωτέον ότι η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι όταν "φύγει" ένας φιλοξενούμενος από το νοικοκυριό, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις καταβολής δύο εκτάκτων μερισμάτων, για τον παρέχοντα τη φιλοξενία αλλά και τον φιλοξενούμενο.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Κάτι σαν τους λαθρομετανάστες που είχε πει η τάσια απλά εξαφανιζόταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του χρόνου να δεις δεν θα υπάρχει φιλοξενούμενος όλοι θα τα πάρουμε διπλά (όλοι παραχώρηση ενός τμήματος έπιασε φέτος )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα αυτά όλοι θα τα πληρώσουμε πολλαπλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.