Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.804.444 ευρώ στους Δήμους Αλμωπίας, Σκύδρας και Πέλλας

Εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του  Υπουργείου Εσωτερικών η  αντικατάσταση του δικτύου  ύδρευσης της Αριδαίας και η βελτίωση των υποδομών ύδρευσης του Αρχαγγέλου, της Φούστανης, του Λουτρακίου, της Όρμας και της Δωροθέας - Αγάθης,  προϋπολογισμού 2.707.926 ευρώ, έργα ύδρευσης στον Δήμο Σκύδρας, συνολικού προϋπολογισμού 1.228.517 ευρώ και έργα ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων στον Δήμο Πέλλας, προϋπολογισμού 868.000 ευρώ

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι εντάχθηκε στο «Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι» από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης η πρόταση του Δήμου Αλμωπίας για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Αριδαίας και τις βελτιώσεις υποδομών ύδρευσης στους οικισμούς Αρχαγγέλου, Φούστανης, Λουτρακίου, Όρμας και Δωροθέας – Αγάθης, συνολικού προϋπολογισμού 2.707.926,18 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η υποβολή της πρότασης προς ένταξη για το έργο αυτό υποβλήθηκε από την κ. Τζάκρη και τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο την Τετάρτη 26-9-2018 στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Ι του Προγράμματος Φιλόδημος «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» και προωθήθηκε στις υπηρεσίες του Υπουργείου προς επεξεργασία και αξιολόγηση, σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής, όπως αυτά προσδιορίζονται στη σχετική πρόσκληση.

Η ένταξη  και η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του συγκεκριμένου έργου  αξιολογήθηκε ότι πληροί τους βασικούς στόχους του Προγράμματος «Φιλόδημος» που είναι η ενδυνάμωση της ισόρροπης, βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης και η βελτίωση των υποδομών των δήμων και αφορά στην αντικατάσταση και την βελτίωση των υποδομών ύδρευσης της Αριδαίας και των υπολοίπων οικισμών του Δήμου Αλμωπίας και θα συμβάλει καθοριστικά -δεδομένου ότι το πόσιμο νερό αποτελεί βασικό αγαθό- στη διατήρηση της δημόσιας υγείας  και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των εν λόγω περιοχών, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών σε σχετική συνέντευξη τύπου, οι νέες εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» στις προσκλήσεις για ύδρευση, αποχέτευση, αγροτική οδοποιία, κ.λπ. ανέρχονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ και αυτό είναι πολύ σημαντικό και με πραγματικούς και με συμβολικούς όρους και αφορούν σε 99 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αγροτικής  οδοποιίας και κτιριακών υποδομών μεταξύ των οποίων και το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Αριδαίας και της βελτίωσης των υποδομών ύδρευσης του Αρχαγγέλου, της Φούστανης, του Λουτρακίου, της Όρμας και της Δωροθέας - Αγάθης,  συνολικού προϋπολογισμού 2.707.92,186 ευρώ.

Από το ίδιο πρόγραμμα στο πλαίσιο της ίδιας πρόσκλησης χρηματοδοτήθηκαν επίσης έργα ύδρευσης στον Δήμο Σκύδρας, προϋπολογισμού 1.228.517, 74 ευρώ, καθώς και έργα ασφαλτόστρωσης αγροτικών οδών στο Δήμο Πέλλας, προϋπολογισμού 868.000 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης IV «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος «Φιλόδημος».

Όπως επεσήμανε η κ. Τζάκρη, τα έργα αυτά, τα οποία εντάχθηκαν με ρυθμούς πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, έρχονται να καλύψουν υπαρκτές πολύ σημαντικές ανάγκες των δήμων του Νομού Πέλλας και εντάσσονται στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την αναπτυξιακή ενίσχυση των Δήμων, τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών  κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια:

 1. Παντα στο δημο πελλας ψιχουλα, γιατι αραγε;;; μπορειτε να βρειτε την απαντηση???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. γιατι θελετε δεν θελετε την ντορκα θα την σταυρωσετε, σας εχει δεδομενους.
   αυτη ψαχνει ψηφαλακια απο τις αλλες περιοχες

   Διαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…