Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Anonymous Greece: Καταφέραμε το μεγαλύτερο χτύπημα που έχουμε κάνει ποτέ στην Τουρκία – Οριστική διαγραφή 10,5 TB δεδομένων


Δύο εξαιρετικά ισχυρές κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποίησαν οι Anonymous Greece σε βάρος της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, παραβίασαν έναν κεντρικό υπολογιστή της Τουρκίας που συνδέεται με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και υπολογιστή της τουρκικής κυβέρνησης, από τους οποίους διέγραψαν ποσότητα «μαμούθ» αρχείων. Ειδικότερα, από τον έναν υπολογιστή διέγραψαν 9TB δεδομένα  και από τον άλλο 1.5 TB. Ανάμεσα στα δεδομένα που διαγράφηκαν ήταν στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας δημοσιογράφων, άρθρα και απόρρητα έγγραφα.

Αναλυτικά, οι αναρτήσεις από την σελίδα των Anonymous:

«Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν λίγες ημέρες ετοιμαζόμασταν για το μεγαλύτερο hack που έχουμε κάνει ποτέ ενάντια στην Τουρκία που θα το ανεβάζαμε σήμερα. Όλα πήγαν όπως τα περιμέναμε. Είναι 2 διαφορετικά hacks τα οποία δεν θα τα ανεβάσουμε και τα δύο μαζί αλλά σε ξεχωριστά posts. (στα comment το Link με το 2ο hack! )


Ας ξεκινήσουμε με το 1ο

Εντοπίσαμε τον κεντρικό υπολογιστή της Τουρκίας που αποθηκεύει όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες των μεγάλων τουρκικών καναλιών και όλων των μεγάλων ιστοσελίδων ενημέρωσης. Ο σκληρός δίσκος είχε χωρητικότητα 12 TB και μόνο τα 3 TB ήταν ελεύθερα. Αυτό σημαίνει ότι τα 9TB ήταν γεμάτα από διάφορα δεδομένα. Μέσα σε αυτά τα δεδομένα υπήρχαν όλες οι φωτογραφίες profile και όλες οι ταυτότητες ( ID’s ) των δημοσιογράφων της Τουρκίας. Υπήρχαν e-mails και διάφορα τηλέφωνα που άνηκαν στους δημοσιογράφους αυτούς. Ακόμα και τα IP address τους. Επίσης μέσα σε όλα αυτά υπήρχαν και όλα τα άρθρα κάθε μεγάλου ειδησεογραφικού site της Τουρκίας. Όπως καταλάβατε όλα αυτά τα δεδομένα έγιναν DELETE. Και τέλος μετά την διαγραφή τους , αφήσαμε ένα δικό μας αρχείο μέσα στον δίσκο με το μήνυμα μας.

Τα δεδομένα που χάθηκαν υπολογίζονται περίπου στα 95 εκατομμύρια.

Παρακάτω βλέπουμε screenshots την ώρα που γινόταν το Hack».
«Και τώρα ας ξεκινήσουμε με το 2ο hack.

Όπως και στο προηγούμενο έτσι και τώρα πάλι ένας υπολογιστής της Τουρκίας έγινε Hacked. Αυτή την φορά υπολογιστής της Τούρκικης Κυβέρνησης. Ο σκληρός δίσκος είχε χωρητικότητα 1.8 TB στα οποία μόνο τα 235 GB ήταν free. Μέσα είχε διάφορα ευαίσθητα έγγραφα σε pdf και docs. Εκτός από αυτά διαλύσαμε και το εσωτερικό του δικτύου τους, κάνοντας DELETE όλα τα εργαλεία και τα προγράμματα τους που χρησιμοποιούσαν για την ασφάλεια και την συντήρηση του. Υπολογίζονται πάνω από 300 προγράμματα – εργαλεία. Όλα τα αρχεία όπως και πριν έτσι και τώρα έγιναν καπνός δηλαδή DELETE.

Τα screenshots και για αυτό το Hack τα βλέπουμε παρακάτω!».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.