Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κύριε Υπουργέ»!


Με αφορμή τις συναντήσεις και συσκέψεις που έχει ο κ. Αραχωβίτης τις τελευταίες μέρες για τις αποζημιώσεις στους ροδακινοπαραγωγούς, από τις βροχοπτώσεις του 2018 μέσω του προγράμματος de minimis, ο Γιώργος Καρασμάνης απευθύνεται για ακόμη μια φορά στον Υπουργό:

Τον καλεί να σταθεί στο ύψος των ευθυνών του, και να αποζημιώσει του πληγέντες εφαρμόζοντας στο ακέραιο το γράμμα και το πνεύμα του Κανονισμού του ΕΛΓΑ που ορίζει ότι, οι ζημιές που προκαλούνται από βροχοπτώσεις από Μάιο έως Νοέμβριο είναι άμεσες και συνεπώς καλύπτονται ασφαλιστικά και αποζημιώνονται από τον Οργανισμό. Σ’ αυτήν την εκτίμηση συνηγορεί και η επιστημονική γνωμάτευση του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων της Νάουσας, όπως και το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής που αποφαίνεται ότι η ζημιά είναι άμεση και όχι από δευτερογενές αίτιο!


Τις λύσεις ο Καρασμάνης τις έχει προτείνει:

Τα λεφτά για τον ΕΛΓΑ υπάρχουν: Είναι τα 50 εκατομμύρια, χρήματα των ίδιων των παραγωγών από τις ασφαλιστικές τους εισφορές, που τα έχουν καταχωνιάσει από τον Απρίλιο του 2015 κάπου στην Τράπεζα Ελλάδας ποιος ξέρει για να καλύψουν ποιες ¨τρύπες¨. Και μ’ αυτά, οι αποζημιώσεις προς τους πληγέντες θα είναι τετραπλάσιες και πενταπλάσιες από τα ψίχουλα που φημολογείται ότι θέλει να τους δώσει από τα deminimis. Να αποζημιώσει δε όλα τα ροδάκινα: συμπύρηνα, επιτραπέζια αλλά και νεκταρίνια που έχουν πληγεί από τις βροχές και όχι επιλεκτικά για ορισμένες μόνον κατηγορίες όπως επιχειρεί να πράξει ο κύριος Αραχωβίτης.

Και, επιπλέον, να τηρήσει τη δέσμευση του προκατόχου του – όπως και των κυβερνητικών στελεχών που περιφερόμενα από χωρίου εις χωρίον διαβεβαίωναν τους ροδακινοπαραγωγούς ότι θα αποζημιωθούν για το εμπάργκο!

Τα λεφτά υπάρχουν και γι’ αυτές τις αποζημιώσεις:

Είναι τα δεκαπέντε (15) εκατομμύρια που διασφαλίστηκαν από τον ίδιο τον Καρασμάνη ως συνδεδεμένη ενίσχυση στο συμπύρηνο ροδάκινο για χυμοποίηση, (και τα οποία λόγω της κάκιστης διαχείρισης από τον προκάτοχό του, κινδυνεύουν να επιστραφούν στις Βρυξέλλες) και να προσθέσει σε αυτά, τα 10 εκατομμύρια που λέγεται ότι σκοπεύει να δώσει από το πρόγραμμα de minimis.

Αυτό επιτάσσει το δίκαιο.

Αυτό είναι το ελάχιστο που απαιτούν οι παραγωγοί!...

Ημίμετρα δεν χωρούν για τους ροδακινοπαραγωγούς μας. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, κύριε Υπουργέ!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΑΡΧΙΓΕ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ Ο ΕΛΓΑ ΚΑΣΕΡΙ Τ ΧΡΗΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια ότι μόνο στα επιτραπέζια θα δώσουν deminimis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι μια ομαδα παραγωγων απ τα χωρια της ημαθιας(που τα ξερουμε και τους ξερουμε)...που συμφωνα με τις δικες τους ποικιλιες διαμορφωσαν την κατασταση...ας κοινητοποιηθουν οι αρμοδιες υπηρεσιες και να διασταυρωσουν τις αιτησεις(βροχοπτωσης)με τις αιτησεις οσδε...γιατι το κανουν για δευτερη φορα...χρησιμοποιουν τα στρεματα και της πελλας για να παρουν το αναλογο κονδυλιο και αφου πεσει το πακετο ...σιγα σιγα πετανε τις ποικιλιες που δεν θελουν και διαμορφωνουν την τιμη πανω στις δικες τους ποικιλιες.Τσαγκρη και σηφακη παρτε θεση γιατι θα φατε μεγαλο γιουρουσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφειο Γιαννη Σηφακη13 Δεκεμβρίου 2018 στις 11:14 π.μ.

      Ενω 15 χρονια επι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα συμπυρηνα σχεδον ποτε δεν αποζημιωθηκαν περσυ μπηκαν στο de minimis με πανω απο 2.000.000,00 €. Λετε να μπηκαν τυχαια;
      Φετος παλι προταθηκαν συμπυρηνες ποικιλιες που ο ΕΛΓΑ ( και φυσικα οχι η Ημαθια) δεν τις εστειλε στο Υπουργειο.
      Με παρεμβαση του βουλευτη στον Υπουργο Στ.Αραχωβιτη το θεμα για τα συμπυρηνα εμεινε ανοικτο για να προσκομιστουν στοιχεια απωλειας λογω βροχοπτωσεων ( τιμολογια χυμου κλπ). Ο Γιαννης Σηφακης αμεσως ζητησε απο τον ΣΕΑΣ να συλλεξει και να επεξεργαστει στοιχεια για να μπορεσει να βοηθησει.
      Οι αγροτες της Πελλας πρεπει να μπορουν πλεον νσ υποστηριξουν τεχνοκρατικα ορισμενα πραγματα. Ειναι απαραιτητο για να μπορεσει η πολιτικη να αποφασισει σωστα.

      Διαγραφή
    2. Σηφακη (11.14) για το μονο προϊόν υπαρχουν στοχεια και στον ΕΛΓΑ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ολα διακινούνται με τιμολόγια, αυτοματα εχει το υπουργείο για τα συμπιρινα ολα τα στοιχεια,αυτα που λες σηφακη ειναι παραμυθια, ειπες ομως χωρις να το καταλαβεις και μια αληθεια, για να....απωλειας λογω βροχοπτώσεων, παραδέχεσαι οτι η αιτια ειναι η βροχόπτωση, γιατι δεχεσαι να αποζημειωθουμε απο το ντεμινιμις με ψυχολα,και οχι απο τον ελγα ,; που το δικαιουμαστε, και το ντεμινιμις για το εμπάργκο; δεν εχεις κανει τίποτα για μας μονο λογια ,λογια.το μονο που κανεις να ψηφοζεις σε βάρος μας ,οπως Και την καταργηση του αγροτικου πετραιλεου και οχι μονο.λες για πρωτη φορα αποζημιωθηκαν τα συμπιρινα, με κεινα τα ψυχουλα,ΝΤΡΟΠΗ, ε λοιπον,στα χρονια νδ -πασοκ πηραμε λεφτα με το τσουβάλι,και μαλιστα απο τον ελγα ,για το κλαδοσπορι λογω βροχής,για την ακαρπια,μικροκαρπια για τα συμπιρινα και το κερασι ,σπαραγγι ας ειναι καλα αυτος ο αγιος ανθρωπος ο Καρασμανης. σηφακη θα εισαι σε λιγο μια κακη αναμνηση ,το μονο που θα θυμόσαστε τα μπλα μπλα μπλα,παπαριες,και παραμυθια.

      Διαγραφή
  4. ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΡΕ ΣΗΦΑΚΗ!
    ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ?
    Η ΔΩΣΤΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ Η ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΜΕ 3% ΠΟΣΟΣΤΟ!
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!
    ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ,ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΡΗΧΝΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΑΣ!
    Η ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ Η ΠΑΝΤΕ ΣΠΙΤΙ!
    ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΗΦΑΚΗ! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!
    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ,ΜΟΝΟ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΔ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΧΏΡΑ ΜΑΓΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σηφακη (11.14) για το μονο προϊόν υπαρχουν στοχεια και στον ελγα και στον οπεκεπε, ολα διακινούνται με τιμολόγια, αυτοματα εχει το υπουργείο για τα συμπιρινα ολα τα στοιχεια,αυτα που λες σηφακη ειναι παραμυθια, ειπες ομως χωρις να το καταλαβεις και μια αληθεια, για να....απωλειας λογω βροχοπτώσεων, παραδέχεσαι οτι η αιτια ειναι η βροχόπτωση, γιατι δεχεσαι να αποζημειωθουμε απο το ντεμινιμις με ψυχολα,και οχι απο τον ελγα ,; που το δικαιουμαστε, και το ντεμινιμις για το εμπάργκο; δεν εχεις κανει τίποτα για μας μονο λογια ,λογια.το μονο που κανεις να ψηφοζεις σε βάρος μας ,οπως Και την καταργηση του αγροτικου πετραιλεου και οχι μονο.λες για πρωτη φορα αποζημιωθηκαν τα συμπιρινα, με κεινα τα ψυχουλα,ΝΤΡΟΠΗ, ε λοιπον,στα χρονια νδ -πασοκ πηραμε λεφτα με το τσουβάλι,και μαλιστα απο τον ελγα ,για το κλαδοσπορι λογω βροχής,για

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνέχεια σχολίου....την ακαρπια,μικροκαρπια για τα συμπιρινα και το κερασι ,σπαραγγι ας ειναι καλα αυτος ο αγιος ανθρωπος ο καρασμανης. σηφακη θα εισαι σε λιγο μια κακη αναμνηση ,το μονο που θα θυμόσαστε τα μπλα μπλα μπλα,παπαριες,και παραμυθια.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.